Reklama

Reklama

Noc s Andělem

(pořad)
Talk-show / Hudební
Česko, 1999, 90 min

Scénář:

Lucie Konečná

Účinkují:

Pavel Anděl, Jan Kratochvíl, Kryštof Michal, Tonya Graves, Jiří Grygar, Bořivoj Navrátil, Ester Kočičková, Martin Dejdar, Břetislav Pojar, Ester Geislerová, Juraj Jakubisko, David Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Unikátní noční přímé přenosy na ČT2 ze soboty na neděli od cca 23:00 do 07:00 hod. (oficiální text distributora)

Recenze (98)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Noc s Andělem jsem sice nesledoval zcela pravidelně, ale když byl volnější páteční večer, rád jsem si tento pořad pustil. Šlo tehdy o výjimečný formát, který jsem měl velmi rád. Veškeré díly byly vysílány živě a občas mi přišlo, že i bez přípravy, což bylo super. Nejvíce se mi líbily improvizované rozhovory a uvolněná atmosféra, která pořád díky Pavlu Andělovi provázela. Úroveň pravda kolísala společně s pozvanými hosty, ale celkově pořád krásně navozoval klidnou páteční pohodu. Vysílá se něco podobného v současnosti? Je dnes možné vůbec vidět na televizní obrazovace několik hodit vysílání bez reklam? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že každý díl má pětihvězdičkové parametry, za to však nemůže Anděl, nýbrž hosté. A jelikož plně rozumím tomu, že ne všichni se líbí všem, a jelikož nechci podporovat stupidní záležitosti, jakými je Eso a jemu podobné, musím veřejně vyslovit názor, že Noc s Andělem je v současnosti nejlepším hudebním pořadem na české scéně a musím tedy dát za pět! ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Záslužný pořad, který byl zpočátku unikátní a v mnoha věcech přelomový. Vzpomeňme třeba Andělovu anketu o nejlepší český videoklip, v jejímž rámci shromáždil a odvysílal všechny české klipy od roku 1989. V "předyoutube" době k nezaplacení. Kdo se zúčastnil hlasování mohl vyhrát tolik CD dle výběru, kolik cm měří :) Postupem času ovšem bohužel na povrch vyplynula : 1) Andělova moderátorská impotence - neumí se s lidmi bavit, považuje se za kumštýře a pořád to ventiluje, ptá se na blbosti, mnohdy i velice nevhodně, o hostech často nic neví a je to znát, slovní zásoba děsivá - často už se omezuje jen na opakování "tak to je hustý" 2) čím dál děsivější tým typu Četař nebo rockerka Markéta 3) Anděl a spol. opanovali většinu kulturního vysílání pro mladé, ale zvláště v "noci" jim zakrátko dramaturgicky došel dech... a to velmi. Klipy se začali dost opakovat a furt na jedno brdo, trendy kapely typu System o.a.d. atp., samej punk rock, občas metal. Z kladů bych ještě vypíchl scénu, ne vždy se povede, ale vždy je cítit snaha a vždy je jiná + zajímavosti z archivů ČT. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Svého času poměrně vtipný formát. Dneska už si člověk naštěstí počte jen ty záznamy chatů, které jsou takové zábavné retro. Viz. kejml: Ahoj Khoibo, může někdy v budoucnu vystoupit Khoiba společně s Roe Deer na jednom festivalu, třeba i jednom pódiu? Khoiba: Třeba i ve stejný čas? To by tak hrálo! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné sobotní večery (či spíše noci), sjížděl jsem to od samotného pořadu Pavla Anděla (jehož nekonformní styl moderování můžete buď milovat anebo nenávidět), většinou ale tedy na základě pozvané osobnosti (Wohnout, Glen Hansard nebo třeba i Zuzana Norisová), přes klipový pořad Velká noční hudba až po dojezd ve znamení Malé ranní hudby (opět na základě výběru videoklipů, nebo i koncertů- Linkin Park, The Offspring, Guano Apes aj., byly to v období mé puberty vždy napínáky, když jsem si na teletextu kontroloval výčet interpretů :-)). Tak nějak jsem si myslel, že tady bude Noc s Andělem ještě pár let navíc (když přežila stávku, výměny ředitelů a celého vedení), bohužel Pavlem často proklamované se již stalo skutečností. Rozhodně zajímavý pořad na který budu rád vzpomínat. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Ani jednou nepřikročila ČT k programové změně, každý díl se dokonce odehrál v jiném prostředí (a také v exteriérech). (cariada)
  • Pořad navštívilo celkem 2 500 hostů. (cariada)
  • První vydání Noci s Andělem jsme mohli zhlédnout 1.září 1999 a jeho hosty byli Richard Miller, Petr Hapka a Bára Štěpánová. (cariada)

Reklama

Reklama