Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Přestože mám komedie takového stylu ráda, tady mi to přišlo krapet přehnané. Ano, jsou tady světlé chvilky, místy jsem se docela nasmála, ale převažují spíše troufám si říct až trapné chvilky, kdy jsem opravdu nevěděla, co si mám myslet. Například scéna s kočkou, která vykonává svou potřebu na toaletě pro lidi, mi v první chvíli přišla vtipná, ale jakmile trvala déle než 10 sekund a pak ještě déle, přišlo mi to spíše nechutné. Každopádně podívat se na to dá. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je těžké natočit dobrou parodii na jakýkoli žánr. A zvláště z vtipných scén udělat ještě více vtipné a zároveň se neztrapnit, je nesmírně těžké. Tady se povedlo jediné. Napráskat do filmu scény z neuvěřitelného množství romantických či jiných komedií (jen namátkou: Když Harry potkal Sally, Nevěsta na útěku, Pretty Woman, Jeho fotr, to je lotr & Fotr je lotr, Svatby podle Mary, Pán prstenů, Mr. & Mrs. Smith, Kill Bill, Hitch, 40 let panic, Trosečník, King Kong, Slečna Drsňák) a dokázat udržet dějovou linii takovou, aby to aspoň dávalo jakž takž příběh. Jinak je na tomto filmu špatné úplně vše, svými prdícími a dalšími nechutnými scénami je trapný, parodované scény jsou vždy slabší než originál. Ale jedna hvězda je alespoň za to, že díky této trapárně si uvědomíte, jak se vám všechny ty zparodované filmy líbily a že to tehdy mohlo dopadnout daleko hůř. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Tak jsem našel dost vnitřní síly se podívat na parodii od toho dua proklínaných tvůrců filmů s nízkým hodnocením. A byl jsem mile překvapen. Čekal jsem, že na mě budou útočit tupým humorem plného nevtipných vulgarit a nechutností a litry tělních tekutin. A ono skoro z tohodle nic. Humor byl však z 90% nevtipný a jen občas něco ve mě vyvolalo jemný úsměv na tváři. Problémem tu je nulový děj, který chatrně lepí scénky z jiných filmů, klipů, účasti kopií celebrit, či skutečných celebrit (narážky na King Konga co laškuje s Carmen Electrou byla roztomile sexy s rázným koncem). Režie je nevýrazná, místy neskutečně amatérská. A hlavně zde úplně chybí nějaký herec-komik co by dal humoru dostatečnou podobu.Celkově je Děsný doják nevtipná parodie, jenž není nechutná a trapnost z ní čpí jen místy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To ještě duo Friedberg/Seltzer mělo ohledně režie ještě nějaké kulky v zásobníku. Později je však rychle vystříleli, nějak jim to stouplo do hlavy a jejich parodie začaly stát za prd. Tohle je ještě pro mě dost často příjemně zábavné. Výšin králů parodií to nedusahuje, ale pobaví to. Mám rád úvodní taneční scénu a výtahovou scénu ke konci. Je to přesně ta dutá, tupá a debilní parodie, která vám může sednout. ()

numi odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli vám nepřipadá vtipné, když otřesně vypadající pokus o živého kocoura doslova šoustá vysušenou mrtvolu zemřelé babičky, a to přesně tři minuty poté, co jste ho dvě minuty sledovali, kterak úzkostlivě prožívá hlasitý průjem na záchodové míse, pak od tohohle dejte ruce pryč. Jinak doporučuju kilo travky, proložit ji Red Bullem s vodkou a pak se možná místy fakt i zasmějete. [září 2008] ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Neslyšící pár ve výtahu hrají Anthony Natale a Andrea Ferrel, kteří si zde zopakovali / zprarodovali svou scénu z Jerryho Maguirea (1996). (HappySmile)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Žena zobrazená v reklamě na reality show, do které se přihlásí Julia, je doublerka herečky Alyson Hannigan. (HappySmile)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama