Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy se záda nacházely na hrudi, modrá barva nebyla rozpoznatelná od červené a za vzkazy schovanými pod postelí bylo nutné vylézt na lustr, bylo pro mne velmi těžké nezasmát se některé z mlčících šunek. Pod hrozbou nabitého banánu se však musím přiznat, že nejeden fór byl i na mne příliš absurdní. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

S dabingem se to ještě dá přežít, ale v originálním znění tam ten kripl furt mluví s hroznym italskym přízvukem. Vůbec ten Ezio Greggio si tam furt honí ego a upozorňuje na sebe. Neříkám, že v tom filmu nejsou dobrý vtipy. Třeba Big Ben na hodinkách Billyho Zanea. Většinou to je ale spíš fakt nevtipný. Ani ne trapný prostě se tomu nebudete smát. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elitní detektiv Jo Dee Fostar (Billy Zane - mimochodem, jeho jméno patří k nejlepším fórkům celého filmu) pátrá po sériovém vrahovi, k čemu mu pomáhá vězeň dr. Animal Cannibal Pizza... Je tomu asi deset let, co mi spolužák vyprávěl jednu scénu z tohohle filmu - jak si dva navzájem telefonují a obrazovka je rozdělena na dvě stejné části - v jedné luxusní obývací pokoj a v druhé ulice s telefonní budkou - po ulici jde bezdomovec a *blik* je v obývacím pokoji. Vůbec ho to neznervózní čapne televizi a zdrhá :) Nyní, po tom co jsem film sám viděl, bych řekl že tohle byla bohužel asi nejlepší scéna. Jinak se autoři snažili do 70 minut dlouhého filmu nacpat parodie desítky dalších filmů - hlavně tedy Mlčení jehňátek - což se podepsalo na hodně velké roztříštěnosti celého příběhu. Jak už někdo psal, nebýt několika obdobných filmů s Lesliem Nielsenem, určitě by Mlčení šunek bylo hodnoceno líp, ale bohužel ... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Sice už je to dlouho, co jsem to viděl, ale ještě dnes si pamatuju, že hlavní hrdina má na tričku napsáno: Secret Agent Jo Dee Fostar, což mě teda úplně dostalo. Jindy Viděl jsem to znova a zvedl jsem hodnocení. Už jen za tu hlášku: Jdu si dát sprchu, smrdím jak Kevin Costner po tanci s vlky. Nebo to finální odmaskování, to je teda doslova neočekávatelný. Pravda je, že je tu strašně moc vtípků a odkazů na jiné filmy a to mnohdy špatných, ale nikdy mi nepřišly tak trapný, abych se aspoň nepousmál, což ty nový parodie prostě nedokáží vůbec. Některé hlody jsou naprosto odzbrojující (na Misery, právníci v bazénku, vůbec celá postava Ezzia Greggia), že člověk neví, co si o tom má myslet. Jen tak pro Mattyho, pokud je vtip o tělesně postižených dobrej, klidně se mu zasměju. Protože jakej je rozdíl, jestli se směju vtipu o policajtovi, nebo vozíčkáři? Pokaždý tím urážím nějakýho kripla. Tak, to byl žert nakonec. Doufám, že jsem jím nějakýho kripla neurazil :D Jindy Říkejte mi blázen, ale já si dnes, 30.1.07, koupil dyvko. Je to prostě hodně dobrá parodie. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tahle naprosto šílená parodie všech možných filmů není tak zlá, jak by se na první pohled zdálo. Sice jsou tu k vidění trapné až na výsost trapné scény, ale je zde i kupa slušných vtípků. Pobaví především parodování filmu Psycho, to si myslím, že se povedlo, naopak onen Anibal Kanibal je hodně ubohý. Celkově jde o zábavu určenou především nenáročným, ale také málo kritickým divákům, kterým stačí k pobavení parodizujících scén. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)
  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama