Krchy

Pavel Krčmář

kraj Praha
student

7 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 7
    • 22.11.2011  12:30
    Grindhouse: Planeta Teror (2007)

Mám sice filmy o zombíkách rád, ale zároveň od nich očekávám alespoň trošku konzistentní příběh a v rámci možností reálnou fyziku, což se tady teda neděje. Tak do dvou třetin by to ještě šlo, ale jak nastoupí Tarantino a křehule si nasadí samopal místo protézy, tak to jde do kytek. Spoušť totiž ovládá nejspíš telepaticky a rocket jumpy ať si Rodriguez zkouší v Quakeovi, tam patří a nevypadají debilně.

• 20.11.2011  14:14
    Barbar Conan (2011)

Snad jediný klad filmu je hlavní představitel. Respektive ten je snad tím jediným, co není špatně. Jinak je to teda bída.

• 2.11.2011  13:01
    Počátek (2010)

Ale jo, dobrý film, jenže má tu smůlu, že ho točil Nolan, protože oproti Batmanům nebo dokonalému Dokonalému triku prostě ztrácí - na Batmany nemá atmosférou, stejně tak Dokonalý trik lépe zvládá mnohovrstnatost a zamotanost příběhu. Do toho se tu občas vyskytuje logický lapsus - jako ze dvou metrů pálit z automatu na auto a netrefit nikoho vevnitř, to bych nežral ani v Komandu či Rambovi, natož tady. Čtyři a ani o fous víc.

• 1.11.2011  20:41
    Wimbledon (2004)

Jedna z lepších romantických komedií, zejména díky Bettanymu. Plus tenisové scény tvoří další (byť nechtěnou) komickou vložku.

• 1.11.2011  20:38
    Legenda o sovích strážcích (2010)

Ach jo, kdyby se Snyder vydal ve stopách Třístovky a vykašlal se na děcka, tak to mohla být sakra dobrá a temná animovaná řežba. Takhle to trochu připomíná dort v podání pejska s kočičkou, zbytečně přeplácané a v konečném důsledku ne až tak dobré.

• 21.10.2011  23:29
    Batman začíná (2005)

Batman jako komiksová postava mi nikdy nebyl zvlášť sympatický, předchozí verze jsem nikdy celé neviděl, bo mě nezaujaly, ale tenhle se fakt povedl. Temnému rytíři jsem dal čtyři, takže tady lehce přimhouřím oko a tu pátou přihodím, protože tohle JE lepší než Dark Knight.*update: Temnému rytíři jsem sice nakonec tu pátou přidal, ovšem za předchozí větou si stojím.

• 21.10.2011  16:51
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Proboha... Až do okamžiku, kdy šel Potter do lesa, to bylo fajn, byl jsem rozhodnutý dát čtyři hvězdy, poprvé v Yatesových filmech dokonce i fungovaly scény, které měly budit emoce (myslím tím zejména Snapeovy vzpomínky) - to, že bojové scény Yates točit neumí, a to ani po stránce technické, ani po stránce emoční, bylo jasné už z minula, to jsem byl ochoten překousnout (a navíc představa takového Ryana pod jeho taktovkou mi vykouzlila úsměv na tváři). Na fakt, že Kloves z nějakého důvodu vynechává právě ty nejlepší scény (těšil jsem se třeba na scénu s McGonagallovou ve věži Havraspáru nebo na patrona ve vesnici), už jsem si taky zvykl. Ale to, co předvedli potom, totiž závěrečné "finále", to není na ránu pěstí, to je na nakopání do vajec a ještě s rozběhem - proč to do prdele nenechali aspoň tak, jak je to v knize? Jednak by to dávalo mnohem větší smysl, než honění se po najednou prázdném hradě, nemluvě už o tom létání a jednak by to taky mohlo v divákovi budit něco víc než nevěřícný údiv a touhu po inzultaci tvůrců. Poslední souboj je navíc naprosto sterilní, hlavně že tam musel vrazit rádoby efektní naháněčku hada, možná proto taky nebyl čas na důstojné zakončení, nehledě na vypuštění všeho okolo - ostatních lidí, skřítků, kentaurů, návštěvy ředitelny, opravy hůlky apod - zkrátka všeho, co by evokovalo nějaké spojitosti s minulými díly, případně i emoce (i když točil by to stejně Yates, takže tady asi ne). Shnilou třešničkou na plesnivém dortu byl potom Nevillův proslov, tohle si ten kluk fakt nezasloužil ani jako knižní postava, ani jako herec. Mělo se jednat o epický závěr epické ságy, ale jestli tam byla přítomna nějaká ta epika, tak leda plačící někde v koutku. Budu se opakovat - Rowlingová sice nenapsala žádné veledílo, ale scénárista spolu s Yatesem to dokázali zkurvit takřka brilantně.

• 21.10.2011  03:35
    Transformers 3 (2011)

No, ze začátku to vypadá na přehršli infantilních blbostí na pozadí hodně jednoduchého scénáře, ale ve druhé půlce se to zvrtne ve velmi solidní řežbu (byť stále na pozadí jednoduchého scénáře, ale čeká snad někdo od filmu, kde vystupují obří roboti skládající se do aut, něco jiného?). Minimum pošahaných robotů, minimum sentimentu a Samových rodičů a minimum pitvořících se Malkoviche a Turturra též vůbec, ale vůbec není na škodu. K tomu slušný záporák. Plačící madam fyziku už u Baye beru jako samozřejmost, na to si opravdu stěžovat nejde. Pohříchu jedinou výtkou kromě nudnější první poloviny tak zůstává jen přeobsazení hlavní kosti - Megan Fox sice extra nemusím, ale oproti té nové je to aspoň trochu herečka (ta Rosie je šílené dřevo) a na pohled to je jako Optimus Prime v plném lesku versus prorezlý Trambus. Sečteno a podrtženo...ale jo, ty čtyři tomu dám.

• 9.10.2011  12:40
    Temný rytíř (2008)

No, čekal jsem teda dle zdejšího hodnocení větší pecku. Nolan tradičně nezklamal, film je slušně zamotaný, jen možná občas trošku ztrácí tempo, aby za to ovšem odškodnil parádní scénou (má oblíbená je na lodi). Srovnal bych to docela s Počátkem, ale na svůj majstrštyk Dokonalý trik Nolan bohužel nedosáhl. Co se týče obsazení, tak Ledger, Eckhart, Oldman i Freeman OK, ale Bale mi na Batmana moc nesedí, v jeho podání mu schází charisma a nedožene to ani přiškrceným hlasem - oproti třeba Wolverinovi je to prostě šedá myš :) *update: přitom v prvním dílu mi Bale jako Batman nevadil, zvláštní... Asi to budu muset prubnout znovu. *druhý update: kouknul jsem na to znovu a beru Balea na milost. A vlastně i ten celý film.

• 22.9.2011  23:25
    Veřejní nepřátelé (2009)

Ach jo, takový má Dillingerův příběh potenciál a takhle to režisér (no, možná spíš scénárista) zmršili... Když už to muselo být takhle dlouhé, tak proč proboha nevypustili spoustu zbytečné vaty a aspoň letmo nepředstavili Dillinegrovy parťáky? Potom by už třeba jejich smrt vzbudila aspoň nějaké emoce než pokrčení ramen. Milostná linie také spíš otravuje, než aby byla pro film přínosem. A když už jsem u toho, nestačilo prostě natočit jakous takous realitu? On ten příběh je dobrý sám o sobě, netřeba do něj zasahovat a vymýšlet si (například jak Homer Van Meter, tak Nelson byli zabiti až po Dillingerovi atd.). Proti obsazení a hereckým výkonům nemám námitek, nevadí mi ani ta kamera, ovšem ten film je studený jak psí čumák. Proto mu nedám víc než tři, zvlášť srovnám-li to s legendami žánru.

• 22.9.2011  15:44
    Krajina střelců (2003)

Poctivý western s výbornou dvojicí hlavních hrdinů a perfektní přestřelkou na závěr. Costner prostě tyhle filmy umí.

• 20.9.2011  20:17
    Světová invaze (2011)

Střelba, kouř, prach, výbuchy, emzáci, to vše korunováno vojenským (ale nikoli nacionálním) patosem a službou vlasti. Co chtít víc? Retreat? Hell! P.S.: Podobné filmy navíc perfektně fungují jako barometr, protože co tady jsou někteří soudruzi či hipíci schopni vyplodit, to zůstává rozum stát. Vítězí ten dement, co to nazval náborovou pravičáckou agitkou, ale opravdu jen o prsa. Ale jak napsali klasici: "To se mi stát nemůže, chodím jen na sovětské filmy." "Ty jsi byl vždycky blbec, Kvído!"

• 16.9.2011  18:02
    Rychle a zběsile 5 (2011)

Realita si sice zašla někam na párek, ale na to s prominutím sere pes, protože tohle je po hodně hodně dlouhé době kurva nabušený akčňák! Pro nás, co vyrostli na Komandu a podobných veledílech (bez ironie) osmdesátých let, je to dárek z nebe - co jiného může být dvouhodinový návrat do dětství? :)

• 6.9.2011  21:05
    X-Men: Poslední vzdor (2006)

Ač tomu hodnocení tady neodpovídá, pro mě je to důstojné pokračování, které se směle může přiřadit ke svým dvěma předchůdcům, Ratner neratner. Chci další díl.

• 6.9.2011  20:47
    X-Men: První třída (2011)

Není to čistých pět, viděl bych to přesně na pomezí, ale čert to vem, přihodím za casting, protože Fassbender s McAvoyem byla perfektní volba. A o Rose Byrne už vůbec nemluvě :) Série zdatně pokračuje (i když je poněkud podivné mluvit o pokračování v případě prequelu). A stále ční vysoko nad ostatními komiksáky, tady je totiž potřeba i mozek.

• 1.9.2011  20:47
    Občanský průkaz (2010)

Čekal jsem od toho klasickou sladkobolnou normalizační sračku, ale byl jsem víc než příjemně překvapen. I když příjemně... Příběh rozhodně moc příjemný není. Každopádně jsem se u toho nenudil ani na chvilku. V době, kdy televize dávají normalizační seriály a nostalgický divák je s potěchou sleduje, opravdu potěší film, který nepokrytě ukazuje, co byli (a jsou) bolševici za svině. Black Sabbath!

• 1.8.2011  00:26
    Miluji tě k sežrání (2005)

Srdcovka :) V žánru praštěných romantických komedií určitě patří do top 3. Co na tom, že je to místy fakt ulítlé (zejména Anna Faris si tu roli musela užít), sranda to je, obejde se to bez nechutností a herecké obsazení se fakt povedlo. A jako třešnička na dortu Amy Smart, co chtít víc?

• 19.7.2011  17:04
    Orel Deváté legie (2011)

Nezbývá mi než napsat skoro totéž, co u Centuriona - tyhle filmy prostě můžu. Plusem proti Centurionovi je absence genderového vyvažování, minusem zase téměř žádná krev (tedy ne že bych byl úchylný, ale při boji na meče a sekery by aspoň nějaká téct mohla, respektive měla). Jinak je to klasický příběh o cti, povinnosti, odvaze a přátelství bez poslední dobou tak rozšířených nesmyslů typu záchrana světa. Jak říkám, tohle můžu!

• 11.4.2011  15:41
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

Po předchozích Yatesových dílech jsem od toho nic nečekal a taky to podle toho dopadlo. Neříkám, že Rowlingové kniha je nějaké veledílo, bůh chraň, ale oproti filmové podobě je to masterpiece - opravdu nechápu režisérův talent zabít jakoukoli scénu, ze které by čišely nějaké emoce, na úkor zbytečné vaty a rádobyefektních nesmyslů. Viz třeba v tomhle dílu události v Malfoyově domě (proč tam nedal smrt Červíčka?), napětí v ústřední trojici a její rozpad či čistky v kouzelnickém světě nebo návštěva Godrikova dolu. Ne, on tam raději z akce udělá bramboračku, z Pottera ještě většího ňoumu, než je v knize a natočí to tak, že prostřední část filmu vypadá jako dokument z táboření mladých skautů. Speciální ránu do nosu by zasloužil za infiltraci ministerstva, vždyť se tam ti tři chovali jako totální retardi, už jenom z té pošahané chůze Harryho alterega by i uklízečce bylo jasné, o co jde. A abych nezapomněl, Radcliffe se stále ještě hrát nenaučil. I když ne že by zase měl co hrát... Jistě, tržby jsou zaručeny tak jako tak, ale jinak je tahle série až nezaslouženě zabitá.

• 14.3.2011  01:19
    Bota jménem Melichar (1983)

Jako dítě jsem to viděl snad dvacetkrát a klidně se na to podívám i dneska, je to prostě taková ideální pohodička na víkendové zabití času. Sice mě ten malý kluk s každým dalším podíváním irituje víc a víc, ale zatím to mez nepřekročilo a nostalgický návrat do školních lavic (archetypy školníka a chemikářky snad někde musí pěstovat, přesně jsem v nich poznal ty své :) ) to hravě přebije. A Nosál rulez! :)

• 22.2.2011  22:46
    Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Dvojice hrdinů sympatická, jejich rozhovory nemají chybu, ovšem tím pozitiva tak nějak končí. Akce téměř žádná, příběh by se dal shrnout do jediné věty, a to bych v ní rozhodně nemusel plýtvat spojkami a čárkami. A hlavním důvodem, proč nedat aspoň tu čtvrtou, je úplně zbytečná vata - jízda na kole, fotky z New Yorku, popěvek v Bolívii. Oproti očekávání je konečný výsledek dost slabý, je mi líto. A to mám westerny fakt rád.

• 21.2.2011  01:23
    Kult hákového kříže (1998)

Nebýt až příliš přetažené proměny (nebo spíše proměn) hlavního hrdiny, tak jdu na pět, už jen kvůli tomu, co předvádí Norton. No a jelikož nejsem hipík s mozkem vymletým multikulti propagandou, tak fakt nevím, co si o vyznění filmu mám myslet. Možná právě o to režisérovi šlo, třeba chtěl donutit lidi i přemýšlet, než dílko zařadí do nějaké té škatule, kdo ví?

• 15.2.2011  17:08
    Tisíc a jedna noc (TV seriál) (2006)

Ze seriálu jsem neviděl ani minutu, takže jej hodnotit nebudu. Ovšem když jsem tu viděl tu hromadu odpadů komentovanou elitářskými kecy, tak mi nedá něco malého nenapsat... Kdybych si měl vybrat, jestli je blbější koukat na tuhle telenovelu, nebo všude cpát, jak se na ni nekoukám, pohrdat jejími diváky a dát tomu odpad, aniž bych viděl víc než minutu, tak volím za b. No ale každý zoufalec si holt musí najít něco, kde by se mohl vyvyšovat.

• 20.1.2011  00:15
    Discopříběh 2 (1991)

Oproti jedničce slabší songy (respektive člověk si je nazapamatuje) a už není taková sranda sledovat, jak jsou lidi vymódění, proto jen ty tři. Jinak se jedná o příjemnou komedii.

• 15.1.2011  03:03
    Princezna se zlatou hvězdou (1959)

Milá věc. Díky veršům a jejich deklamacím ze strany herců se tahle pohádka celkem vymyká a to je jedině dobře. Mimochodem, jsem jediný, komu Kazisvět připomíná vzhledově Paroubka? Hergot, moci tak vidět remake s Jyrkou v hlavní roli, to by bylo žrádlo :)

• 15.1.2011  02:43
    Princ a Večernice (1978)

Lehce nadhodnocuji, neboť takového exota coby hlavního hrdinu by člověk opravdu pohledal :) A z Brzobohatého Mrakomora jsem měl coby dítě solidní vítr. Jinak klasická pohádka se vším všudy.

• 15.1.2011  02:32
    Černí baroni (1992)

Kdybych neznal knižní předlohu, tak hodnotím asi lépe - Landovský jako Terazky je ale těžký úlet a celkově z toho mohlo (a mělo) být vytěženo daleko, daleko víc. Přesto se jedná o příjemnou zábavu. Zejména Donutil s Poloczkem nemají chybu.

• 15.1.2011  02:29
    Otázky Václava Moravce (TV pořad) (2004)

Jednak to tady nemá co dělat a jednak se Moravec chová spíš jako fracek než jako ostrý moderátor politické diskuze. O nestrannosti si může jenom zdát, jeho občasná umanutost a hysterické záchvaty jsou na pěst a co si začal zvát Paroubka, tak jsem na to přestal koukat úplně - vypadalo to totiž, že mu každou chvíli samou servilitou přeblafne a toho pohledu jsem se opravdu děsil.

• 15.1.2011  02:13
    Discopříběh (1987)

Zvláštní, že si skupina rádobyintelektuálů vybrala k věčnému zatracení zrovna tento film. Jedná se o prostý, ale uvěřitelný příběh ze života sídlištní mládeže osmdesátých let, který si na nic víc nehraje. No, možná v tom bude ten problém, pro některé se hraní si na něco evidentně stalo smyslem života. Ale já na to zvysoka se..kašlu a jelikož jsem to před dvěma dny znovu viděl na Nově a perfektně se nad panoptikem osmdesátých let bavil, tak tomu vrazím bez zardění čtyři hvězdy. To se vsákne :)

• 16.12.2010  00:47
    Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Když je za nejlepší western označován Tenkrát na západě, mám s tím problém; ovšem u tohoto Leoneho dílka onen problém mizí (jistě, stále je tu Sedm statečných,ale narozdíl od TnZ nemohu říct, že by tenhle film byl horší). Majstrštyk.

<< předchozí 1 2 3 4 6 7