Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (264)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Docela jsem se toho obával, po tom, co se stalo třeba se Star Wars nebo Hrou o trůny, ale bylo to takřka dokonalé. Příběh mě opravdu překvapil, vyřešili to s přehledem, Thanos je super záporák, depresivní úvodní hodinka také nemá chybu a závěrečná řežba je natočená přehledně a s citem. Slyšel jsem výtky, že těch postav je tam už moc, ale vůbec mi to nepřišlo. A některé scény byly opravdu libové - za mě nej souboj tří s Thanosem, kladivo a návrat všech Avengers. Tady opravdu platí, že jde o finále se vším všudy, nejlepší Marvelovka.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Warcraft byla první "áčková" hra, kterou jsem v životě hrál. U dvojky jsem strávil času dost a dost a dodnes si ji občas zahraju; to samé platí pro díl třetí. Takže je celkem logické, že veškerá "objektivita" musí stranou a byly jen dvě možnosti - buď bude film totální propadák, nebo bez debat na plnou palbu. A ano, naděje se naplnily. Chci další díly...HNED!

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Opravdovou Civil War dost dobře zfilmovat ani nejde, takže po návratu do reality (no dobře, Spider-Manovu linku tam zakomponovat mohli...) jsem spokojený. K úplné dokonalosti už chybí jen zachování původního důvodu rozkolu, aby divák lépe pochopil motivaci obou skupin, ale asi je to v dnešní době moc citlivé téma. Každopádně Brühl to takřka vynahradil, po všech těch nepřemožitelných záporácích příjemná změna. Tak teď jako čtvrtý díl Fallen Son, ne?

plakát

Machři 2 (2013) 

Jasně, je to zhovadilost, ale to se tak nějak dá od Sandlera čekat. A právě proto neřeším, jestli jsou zápletka a humor trapné nebo ne, vypnu mozek a prostě se jen bavím. Což se mi tady dařilo velice dobře.

plakát

Need for Speed (2014) 

Předem mého komentáře bych se chtěl omluvit Rychle a zběsile, které je proti tomuhle oduševnělým veledílem. Příběh tragický, závody nudné a totálně o ničem, herecké obsazení totálně mimo mísu (ústřední partička tak zoufale kůůůůl, až to hezké není a záporák jedině tak k smíchu...). Jedna hvězda za Imogen Poots. A ta druhá vlastně taky.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Film trpí klasickým syndromem druhého dílu, kdy se snaží narvat do stopáže všechny úspěšné prvky z dílu prvního v násobném počtu a pak to úplně nedrží konzistenci. Ovšem jedná se o Marvel, tudíž mi zbytečně moc postav nevadí, ba naopak (Falcon! a Vision!). Akce super, patosu tak akorát, Ultron v podání Spadera je výborný záporák, snad jen *SPOILER* ta Hulkovsko-Black Widowská love story, Clintova famílie a závěrečná smrt Quicksilvera *KONEC SPOILERU* jsou WTF momenty, kdy má člověk chuť scénáristu nabrat na vidle. Ovšem zpátky na silné čtyři to vytáhne Scarlett Witch, bo Elizabeth Olsen je prostě k poňufání :)

plakát

Sedmý syn (2014) 

Fantasy mám velmi rád, ale tomuhle zkratkovitému dílu můžu dát maximálně tři a to ještě řádně mhouřím oči. Námět by byl slušný, kdyby to mělo aspoň nějaký background. Postavy by mohly být fajn, kdyby nepadaly víceméně z nebe jako černobílé kulisy. Záporáci mohli být fajn, kdyby jim každému byla věnována aspoň jedna pořádná scéna. A tak dál a tak dál. Holt to chtělo místo snahy narvat co nejvíce do co nejkratší stopáže a následného efektu dortu pejska a kočičky soustředit se na základní otázky "kdo?", "jak?" a "proč?".

plakát

Forrest Gump (1994) 

Výborný film, pět hvězd si bez debat zaslouží. Ale stále si stojím za tím, že ten rok měl Oscara dostat Shawshank.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

První díl jsem za věrnost předloze chválil, druhý mě odbočením od ducha Hobita docela naštval a u toho třetího tak nějak nevím, co si mám myslet. A snad poprvé mi u Jacksona nevadí, CO natočil, ale JAK to natočil. Až po začátek bitvy plná spokojenost, za scény s rozum a čest ztrácejícím Thorinem klobouk dolů, ale to, co předvede po výpadu trpaslíků, to jako WTF? Někomu snad přijde monumentálnější nechat zemřít hlavní postavy někde úplně uprostřed ničeho, zatímco zuří epická bitva? A k čemu tam vůbec byl ten led? Proč sakra (a to myslím jako obecnou výtku) se teď roznemohla debilní móda nechat hrdiny "zmizet" z bitvy a rozdávat si to z hlavním záporákem, jako by široko daleko nikdo nebyl? Možná to někomu může přijít efektní, ale celý kontext a logika jdou s prominutím do hajzlu. Za nesmyslnou snahu "vylepšovat" dokonalost to prostě tentokrát za pět nebude. Na reparát má Jackson ještě dost prostoru, stačí sehnat práva na Silmarillion :)

plakát

John Wick (2014) 

Akční film přesně takový, jak má vypadat, včetně tuny žánrových klišé. Ale kvůli hlubokomyslným dialogům a hledání smyslu existence v podání rozervaného a sociálně vyloučeného hrdiny na tento typ filmů asi nechodíme, že ano (i když to tak ze začátku místy i vypadalo a proto taky nepůjdu na pět). Plusem rozhodně je Nyqvist v roli hlavního záporáka.