Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (14)

Bratři Bloomovi

Bratři Bloomovi (2008)

Vojáci znázorňující českou armádu ve filmu nosí ruské útočné pušky AK-47. Ve skutečnosti však česká armáda v té době používala zbraně Sa vz.58.

Vyšší princip

Vyšší princip (1960)

Ve scéně před Janiným (Jana Brejchová) domem má německý voják útočnou pušku Sturmgewehr 44, ta však byla do výzbroje německé armády zavedena až roku 1943. Voják dohlížející na dodržování zákazu vycházení bezprostředně po atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha tak 27. května 1942 nemohl disponovat podobnou zbraní.

Simpsonovi - Kdo postřelil pana Burnse? - 2. část

Simpsonovi - Kdo postřelil pana Burnse? - 2. část (1995) (epizoda)

Šerif Clancy Wiggum porovnává kulku z pistole, kterou našli v Homerově autě, s kulkou, kterou vytáhli z Montyho. Náboje vypadají stejně, ale z těla vytažený projektil by neměl mít nábojnici.

Simpsonovi - Bart na vrcholu slávy

Simpsonovi - Bart na vrcholu slávy (1994) (epizoda)

Bartovi se zdá o budoucnosti roku 2034, kde je porotcem v soutěžní show. Jednou z porotkyní je i živá hlavy herečky Kitty Carlisle v nádobě. V seriálu Futurama (od r. 1999) od tvůrců Simpsonových, který se odehrává ve 31. století, tímto způsobem uchovávají hlavy celebrit z minulých století.

Expozitura

Expozitura (2009) (seriál)

V epizodě "Válka gangů" pohne mrtvola na pitevně hrdlem.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Ve scéně odehrávající se v kasárnách při vojenské přehlídce je možné zahlédnout v oknech žaluzie.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

Osadník Jebediáš Springfield prý řekl: „Vznešený duch povětšuje i malého človíčka.“ A tato věta se stala mottem města Springfield.

Johnny English se vrací

Johnny English se vrací (2011)

Rowan Atkinson (Johnny English) je automobilový nadšenec. Vozidlo Rolls Royce Phantom, které se ve filmu objevuje, má prototyp motoru V16 a je to jeho vlastní vůz. Zúčastnil se s ním také pořadu Top Gear (od r. 1978), v němž se stal nejrychlejší celebritou v autě za rozumnou cenu.

Top Gear

Top Gear (1978) (pořad)

Po natáčení v Botswaně si Richard Hammond Opel Kadet, se kterým se natáčelo, nechal dovést do Británie. Vozidlo se poté objevilo v následujících dílech pořadu.

Quadrophenia

Quadrophenia (1979)

Snímek obsahuje několik odkazů na kapelu "The Who". Jejich desku je možné spatřit u gramofonu na párty a nad Jimmyho (Phil Daniels) postelí visí fotografie kyteristy Peteho Townshenda.

Tommy

Tommy (1975)

Ve filmu se objevili všichni členové kapely "The Who". Roger Daltrey ztvárnil Tommyho, Pete Townshend a John Entwistle se objevili ve scéně v kostele a při Tommyho (Roger Daltrey) vítězství v pinballu jako hráči na kytaru. Keitha Moona jsme mohli spatřit jako bubeníka rovněž během pinballu, ale také jako šíleného strýčka Ernieho.

Reklama