Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Johnny znovu v akci. Tentokrát mlátí staré babičky tácem po hlavě do bezvědomí, obléká si naopak kalhoty, a posiluje šourek (vážně). Do očí prostě stále bije, že je Atkinsonův agent zaměřen spíše na publikum, které hledá odlehčenější, imbecilní humor. Jsou tu ale i tací, kteří mají radši inteligentnější zábavu... Potitulkovou epizodku s vařením jsem vůbec nepobral - WTF?! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Výjimka potvrzující pravidlo, že pokračování jsou slabšími bratříčky filmů původních. Englishovi prospělo, že dospěl (jeho styl pronásledování rákosníka byl prostě neodolatelný) a vrací se tak po dlouhých osmi letech ve skvělé formě. Bylo tam vše, co tam být mělo, se skvělým Atkinsonem v čele a sexy Anderson a Pike hned v závěsu. A stejně jako u jedničky přihodím jednu protekční hvězdičku navíc... 90% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se misky vah výrazně posunují na stranu "Jamese Bonda" a z "Mr. Beana" už zbývá opravdu pramálo (což se projevuje např. na nižší koncentraci vtipů). Johnny už není trotl, ale logicky uvažující elegán, který má prostě smůlu.;-) Po technické stránce 100x lepší než kdejaký akčňák, takže za mě naprostá spokojenost. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, především díky nevyváženému humoru a sázce na jistotu ve vytváření podobných situací, jež byly k vidění již v předchozím díle. Nicméně ve snímku je stále dostatek zábavných pasáží (mezi nejzdařilejší patří chytrá parodie na počáteční honičku v Casinu Royale, skvěle načasované „clouseauovské“ přeřeky nebo do ad absurdum dovedený mnišský výcvik). Hodně se mi líbil výběr herců - Atkinsonovi zdatně sekundují Daniel West jako záporák, výborná „bondgirl“ Rosamunde Pike a především pak talentovaný Daniel Kaluuya, jež si střihnul roli Englishova parťáka. Příběh není nijak duchaplný a vtipy občas balancují na hraně trapnosti (a párkrát do ní i spadnou), avšak obecně vzato jsem se dobře bavil. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Akce 8/10/// +podle mě výborná, výrazná a tedy vyčnívající hudba, jako akční film to má něco do sebe, Rosamund Pike je tu sice opět na ozdobu, ale sluší jí to .-) -méně hvězdné obsazení a některé slabší postavy, humor musíte mít rádi/// Líbilo se mi to a docela jsem se i bavil. Taky to už pro mě nebyl takový kulturní šok jako u prvního dílo kde jsem čekal "Atkinsona ve vážné roli". Ono je to totiž opět "Bean v akční Bondovce". Pokud na to přistoupíte a máte jeho humor rádi (opravdu si ho tady dostatečně užijete) bude se vám tento film líbit. V opačném případě dejte klidně o jednu hvězdičku méně. Podle mě je ovšem film technicky hodně dobře provedený a proto si ode mně zaslouží takto vysoké hodnocení. Krom toho jsem si mnohokrát řekl, že jsem většího blbce neviděl a to dokáže zvednout náladu .-)/// Celkem 75%/// ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2011 v Sydney. (BMW12)
  • Úvodná scéna bola pôvodne natočená v skutočnom Tibete. Neskôr ale bola po nátlaku Číny vymazaná. (Arsenal83)
  • Rowan Atkinson (Johnny English) je automobilový nadšenec. Vozidlo Rolls Royce Phantom, které se ve filmu objevuje, má prototyp motoru V16 a je to jeho vlastní vůz. Zúčastnil se s ním také pořadu Top Gear (od r. 1978), v němž se stal nejrychlejší celebritou v autě za rozumnou cenu. (Dekovnik)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama