Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (82)

plakát

Černé zrcadlo - Smithereens (2019) (epizoda) 

Od začátku se dal tušit celkem připitomělý důvod "naléhavého" hovoru taxikáře s IT bohem. Taky průběh epizody nepřekvapil, a samozřejmě, že se na konci dozvíme, jak je ten kluk nešťastná opravdu nešťastná, když mu scénárista nechal zakukat celou rodinu, aby konečně došel k poznání, že celá ta IT bohovina je veskrze o hovně, že jo.

plakát

Černé zrcadlo - Rachel, Jack a Ashley Too (2019) (epizoda) 

NIИ! Nejlepší díl nejhorší série nejlepšího seriálu všech dob. NIИ! Na konci, při jízdě za macechou (doprdele, proč tam vlastně jely? to to v té moderní době nemohla někam nastreamovat?) už to byla spíš francouzská komedie, to už skoro bolelo. NIИ! Nevim, kdo tam protlačil ty "vtipný" momenty, do BM mi to úplně nepasuje. NIИ! Ale zas na druhou stranu, konec dobrý, všechno dobré, HEAD LIKE HOLE!!!!!!!!!!!!!!!!! NIИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

plakát

Srdce temnoty: režisérská apokalypsa (1991) 

No, režižér bych být nechtěl. Teda rozhodně ne Francis Ford Coppola. Sebevražda, tajfun, infarkt hlavní postavy, politika, válka, mé vlastní ego, peníze. Proti tomu člověku se postavilo snad všechno, a to málo, co ne, to si stihl znepřátelit sám. Přesto je film něco neuvěřitelnýho, nemám ani jedinou připomínku, prostě dokonalost sama. Jasně, že by člověk měl hodnotit dokument, a ne film, o kterým ten dokument je. Toto je jen cestopis ke grálu. Ale sakra zajímavej, jednotliví poutníci v mezidobí urazili obrovskej flák cesty a mají s čím srovnávat. Jedenáct z deseti Apokalypsa, deset z deseti Srdce temnoty.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Mark Renton se Spudem jako za mladejch let, první polovinu jsem se kvůli nim skoro nedokázal soustředit na děj. Pak došlo k dějovému obratu od Trainspottingu k Cestě a já byl z nejhoršího uvnitř. Opravdu síla, ale ke cti tvůrců jde fakt, že to není samoúčelný - šlo to natočit mnohonásobně surovějc, takhle to byl spíš jen pocit. Teda alespoň do tý doby, než nám v kině vypli zvuk..

plakát

Anatomie lži (2009) (seriál) 

Viděl jsem pouze první díl, ale stejně si dovolím to hodnotit. Mám rád všechny příběhy světa o lžích, a souhlasím s tím, že lžou všichni, a proto je svět i zajímavější, než kdyby mluvili pravdu. Myšlenka, že existuje člověk, co má výjimečný dar odhalit lháře je bezva, je to dokonce místy i hodně vtipný...ale jinak je to kravina. Je to cit, daleko víc než exaktně specifikovatelný postup (protože u každého člověka může znamenat nějaké gesto něco jiného). Strašně to samo sebe shazuje, když hrdinové vyvodí z jednoho gesta, které navíc vidí jen na fotografii a toho člověka ani neznají, že dotyčného vydírá nevlastní zeť v podnájmu, protože před pěti lety měl v hodinovém zahrádkářství nedovolený sex se svým fíkusem. Nikdy se nemýlí, nikdy neuvažují o tom, že někdo gesta předstírá. Nepochopitelně (vzhledem k tématu seriálu) tady splývá pojem "vědět" a "věřit". Lháři tady zásadně těsně před vyslovením té nejdůležitější lži dvakrát polknou, odhrnou si vlasy z čela, odkašlou a dvakrát tu lež zopakují. Ve světě tohoto seriálu bych opravdu chtěl žít. První stamilion bych si asi vydělal jako hráč pokeru, pak bych zkusil třeba investiční obchodování, a jakmile bych vlastnil tak půlku Baham, šel bych v pětatřiceti do důchodu a pro zábavu odhaloval podle xichtů na tiskových konferencích v televizi, který politik s kym spí a s kym podepisuje za zády národa jadernej kontrakt...

plakát

Hvězdná pěchota (1997) odpad!

Bože, to bylo trapný. Obávám se, že to bylo myšlený vážně. No, takže už se těšim na budoucnost. Hvězdná pěchota se v boji zásadně nekryje, v útvaru čtyř vojáků střílí minimálně jeden vždy přes záda ostatních, na nepřítele citlivého na zápalnou munici používá zásadně pouze průraznou, pokaždé si dojde až na metr od nepřítele, aby ten v poslední smrtelné křeči mohl ještě někoho zranit a tak to udělat zajímavý, prestože z hvězdného pěšáka během bitvy vypadne průměrně asi tak pět kilo prázdných nábojnic za minutu, nikdy mu ostrý náboje nedojdou a všechnu tu výstroj hravě unese. .. s takovouhle nás za chvíli vyhladí mravenci, co kempujou u nás za barákem. Ale jo, je to dobře, že jsem to viděl, alespoň mi to pomohlo učinit rozhodnutí, že čučet na levný béčka před spaním je fakt kravina. Ale ani to ne, béčko je Carpenter, tohle je tak céčko. Už abych zase začal sledovat nějaký smysluplný filmy.

plakát

Moon (2009) 

Mne se to teda libilo moc. Jako napsany od Clarka a rezirovany od Kubricka (Gerty byl, chudak, trochu opisovac od HALa, nejlepsi by bylo ho v tom filmu vubec nemit, ale na druhou stranu, nekdo tam s tim clovekem tri roky byt musel, ze jo?). A je to natoceny pomerne originalne, ale musite jit vic do hloubky a nezastavit se prvnim srovnanim se Sunshine nebo prave s Odysseou. Mirny SPOILER, ale nevim, jestli jsem nekdy predtim vubec videl film, kde se takhle plynule a nadherne hladce meni hlavni hrdinove... Chvili je divak tim zranenym, chvili novym a pak zase zpatky, pricemz tito dva spolu neustale spolupracuji. To se Duncanu Jonesovi teda povedlo.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Je to jako Butterfly Effect a 12 Monkeys dohromady. Vubec to neni spatny, jen mi proste nedava smysl zdroj toho zdrojovyho kodu... Neni to uplne logicky, vlastne je to od zacatku velmi nelogicky, ale asi by to clovek nemel tak zkoumat.

plakát

Proboha! (2008) 

Ucta, kluci, ucta. I kdyz jsem taky ze srdce presvedcenej, ze veskere nabozenstvi (samozrejme s vyjimkou Virivych adventistu sedmeho dne) je snuska hovadin, toto je jednostranne pojaty dokument, kterym Bill Maher celi nabozenskemu fanatismu stejnymi zbranemi. Je fakt, ze v USA, kde kazdy veri v nejakou cirkev, maji jine podminky nez my tady, mozna bych tam taky casem sklouznul k militantnimu ateismu. Ale ted jsem tady a dokument se mi nelibi. At si kazdej dela, co chce. Nemusim s nima kamaradit, ale to jeste neznamena, ze to jsou dementi, nebo ze z nich musim dementy delat.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Film je to dobrej, Sean Penn umi a lepsi hudba, nez dela Veddie Edder (ano, je to schvalne..), na svete neni, ale Chrise McCandlesse moc nechapu. Cetl jsem i predlohu, ktere se film velmi tesne drzi, cetl jsem i vyjadreni mistnich aljasanu. Chris pohrdal civilizaci, proto tvrdil (mimo jinych velmi neuvazenych prohlaseni), ze nepotrebuje mapu. Posledni clovek, ktery ho na Aljasku vezl, potvrdil, ze Chris mel reklamni mapu od benzinky, a ta se u nej i nasla. Kdyby mel podrobnou mapu (kdyz uz stejne slevil ze svych zasad), zjistil by, ze par kilometru od mista, kde taboril, byly chatky s nouzovou zasobou leku a potravin. Chris si dale nezjistil, ze se reka v lete rozvodni, protoze taje horsky snih, a tak nepujde prebrodit. Skoro bych rekl, ze se to da odhadnout dopredu, ale dobra. Kdyby se ale trochu vic zajimal o okoli, zjistil by, ze zhruba pul kilometru od stezky Stampede (kde se pokusil reku prebrodit) je nad vodou natazene ocelove lano s vozikem, na ktery staci naskocit, pouzivaji ho lovci. Fakt, ze zustal temer celou dobu v autobuse, taky uplne neodpovida divocine. Navic podle Krakauera taboril v miste, ktere se jen velmi tezko da oznacit za divocinu, protoze je to tak blizko civilizace (koneckoncu, proto tam byl ten bus), lovci zvere chodi mnohem dale. Ti jsou ovsem na to pripraveni a dobre vybaveni. Mistni ten pribeh taky zrovna nemiluji, mluvi o trestuhodne neucte k prirode a navic to pro ne neni zas az tak nove - podobni dobrodruzi si tam podavaji dvere, a oni je pak musi chodit hledat. Jinymi slovy, kdyz nejsem caveman, ale chci jako caveman zit, musim nahradit nedostatek schopnosti a zdatnosti (Chris udajne neumel ani plavat) vzdelanim, informacemi a nutnym vybavenim. Chris to neudelal. Obdivuju jeho idealismus, ale je mi lito zbytecne smrti. A taky jeho blizkych.. Ti autobus pozdeji nasli, vybavili trvanlivymi potravinami, radiem a vzkazem, at kdokoliv, kdo tu tabori, kontaktuje sve rodice...