Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (13)

Superman se vrací

Superman se vrací (2006)

V čase 39:58 poté, co Superman (Brandon Routh) odlétá od dveří letadla, které zachránil, je možné všimnout si prevážně v levé části obrazu digitální chyby. Jde o chybu, při které dojde k posunutí, rozpůlení obrazu.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Zbraň, kterou ve filmu používá John McClane (Bruce Willis), je Beretta 92F (9x19mm) rozšířené vydání mag. Tento model Beretty byl speciálně upraven pro Bruce Willise. Karl (Alexander Godunov) používá Steyr AUG, pušku rakouské výroby. Puška, kterou používal ve filmu SWAT team, je M16A1, používaná též ve Vietnamské válce. Hans Gruber (Alan Rickman) užívá jako hlavní zbraň pistoli H&K P7M13 a ve finále si vezme od mrtvého kolegy samopal H&K MP5. Nejedná se ale o MP 5, nýbrž o civilní verzi s označením HK 94, kterou tvůrci upravili tak, aby vypadala jako MP 5.

3:10 Vlak do Yumy

3:10 Vlak do Yumy (2007)

Nádherný kolt se zlatým křížem na střenkách rukojeti, jejímž majitelem je postava Bena Wada (Russell Crowe), nese označení "The Hand of God Colt Single Action Army 4 3/4 Fast Draw model - .45".

Případ Thomase Crowna

Případ Thomase Crowna (1968)

Bugina, s níž se ve filmu po pláži prohání Thomas Crown (Steve McQueen) a Vicky Anderson (Faye Dunaway), je Volkswagen Roadster Dune Buggy - Meyers Manx 1965.

Strach nad městem

Strach nad městem (1975)

Černý motocykl, s nímž ve filmu jezdí záporný hrdina Minos (Jean Martin), je Kawasaki Z1 900 z roku. 1974.

Karate tiger 4: Král kickboxerů

Karate tiger 4: Král kickboxerů (1990)

V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem.

Karate tiger 4: Král kickboxerů

Karate tiger 4: Král kickboxerů (1990)

Lorenu Avedonovi nejsou bojové sporty cizí. Má 5. stupeň černého pásu v Tae Kwon Du a 8. stupeň černého pásu v Hap Ki Do.

Piráti

Piráti (1999) (seriál)

Pirátská loď, na které se plavil Ferrante (Nicholas Rogers), nesla název Lívia. Pojmenována byla podle ženy, kterou Ferrante miloval a o níž tragicky přišel rukou svého bratra Ippolita (Paolo Seganti).

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Scéna, ve které ,,Bruce Lee" učí Jasona (Kurta McKinneyho) vykopnutí do vzduchu pomocí smyčky zavěšeného lana, má na sobě Jason černé tepláky a bílé triko s dlouhým rukávem. Poté, co si Jason protahuje nohu do smyčky, je však oblečen v černých teplácích a žlutém tílku. V následujícím záběru má opět na sobě černé tepláky a bílé triko s dlouhým rukávem.

Reklama