Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (48)

Haló, haló! - René v Anglii

Haló, haló! - René v Anglii (1991) (epizoda)

Před scénou s Churchillem je vyobrazen vstup do domu číslo 10 na Downing street v Londýně. Tento dům je oficiálním sídlem britského premiéra a Churchill v něm za druhé světové války skutečně pobýval.

AZ-kvíz

AZ-kvíz (1997) (pořad)

K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR.

Haló, haló!

Haló, haló! (1982) (seriál)

Britská královna Alžběta II. byla a je fanynkou tohoto seriálu. Údajně jednou přerušila i královskou večeři a ve vysílacím čase seriálu požádala o přinesení televize.

Četníci z Luhačovic - Staré dluhy

Četníci z Luhačovic - Staré dluhy (2017) (epizoda)

Ve scénách ve slunečních lázních jsou na stříškách vidět eternitové krytiny. Ty se však začaly vyrábět až v 30. letech minulého století, tudíž v roce 1919 na střechách být nemohly.

Komisař Rex

Komisař Rex (1994) (seriál)

O seriálu nahrála v roce 2007 posměšnou píseň slovenská skupina Horkýže Slíže.

Četníci z Luhačovic - Staré dluhy

Četníci z Luhačovic - Staré dluhy (2017) (epizoda)

Ve scéně před Hotelem Popper je vidět, že část asfaltového chodníku není filmaři dostatečně posypána pískem.

Velký flám

Velký flám (1966)

Auto, které ukradnou Angličané u zámku, je Citroën U23 z roku 1945. Auto, kterým se hlavní postavy dopravily k zámku, je Peugeot DK 5.

Jo

Jo (1971)

V češtině existují 2 dabingové verze. První s dabingem hlavní role Františka Filipovského a druhá s dabingem Jiřího Císlera. Desetiletí byl původní dabing s Františkem Filipovským považován za ztracený. Proto vznikl dabing s Jiřím Cízlerem. V roce 2018  však diváky ČT mile překvapila a film nasadila s původním, ale vyčištěným a renovovaným dabingem.

Četník se žení

Četník se žení (1968)

Když četníci na trhu nahánějí zloděje (Mario David), je možné si při pohledu na karty s fotografiemi a údaji o pohřešovaných povšimnout, že pod fotografií spatřeného zloděje je uvedeno hercovo skutečné jméno - Mario David.

Mrazík

Mrazík (1964)

Z Mrazíka cituje slovenská skupina Horkýže Slíže, a to v písni "Kruh", kde se mj. zpívá: "Ivanovi chrbtom, lesu čelom."

Četníci z Luhačovic - Rodokaps

Četníci z Luhačovic - Rodokaps (2017) (epizoda)

Prezident Masaryk projíždí vlakem Luhačovicemi na Slovensko. To je však nemožné, protože železniční stanice v Luhačovicích je slepá.

Třicet případů majora Zemana

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál)

V 29. díle Mimikry (1979) zazní věta: ,,A kdyby došla nějaká hláška, tak biblický songy jsme nezpívali.'' Tuto větu dodnes používá česká skupina Tři Sestry při ukončení každého koncertu.

Četník a četnice

Četník a četnice (1982)

Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1979 a auto majitele jachty je Cadillac Fleetwood Limousine z roku 1978.

Četník a četnice

Četník a četnice (1982)

Když Gerber (Michel Galabru) ve filmu zjišťuje informace o Cruchotovi, říká o něm, že se narodil 31. července v Courbevoie. Představitel Cruchota Louis de Funès se skutečně narodil 31. července (1914) v Courbevoie.

Reklama