Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (46)

Přátelé - Pomluvy

Přátelé - Pomluvy (2001) (epizoda)

Když Brad Pitt (Will Colbert) vstoupil poprvé do bytu Moniky (Courteney Cox), tak publikum, před kterým se seriál natáčel, začalo tak hlasitě křičet, že Pitta nemohl nikdo slyšet.

Jonathan Creek

Jonathan Creek (1997) (seriál)

Mlýn, ve kterém bydlí Jonathan Creek, je otevřen pro veřejnost. Nachází se v městečku Shipley, asi 10,5 kilometru jižně od Horshamu.

Hellboy 2: Zlatá armáda

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)

Místo, v němž odpočívá Zlatá armáda, bylo nejdříve zamýšleno jako podvodní, ke kterému by protagonisté museli doplavat. Od toho se nakonec ustoupilo kvůli nákladům.

Strach nad městem

Strach nad městem (1975)

Belmondův kaskadérský trenér byl Rémy Julienne. Ten si zahrál nebo dělal kaskadéra (či instruktora kaskadérů) v 1 400 filmech. Jeho práci můžeme např. vidět ve filmu Italian Job (1969).

Byl jednou jeden dům

Byl jednou jeden dům (1974) (seriál)

Seriál byl natočen na 35 mm filmový materiál, což umožnilo jeho převod do HD rozlišení. V tomto obrazovém formátu mohli diváci zhlédnout seriál poprvé na jaře 2010.

QI

QI (2003) (pořad)

Serie QI jsou označovány písmenem. První je tedy označena "series A" a všechny témata v první sérii začínají na A (Adam, Astronomie, Atom, atd.), v druhé sérii na B (Bible, Bomba, atd.). Takto se to neustále opakuje.

Bezva finta

Bezva finta (1985)

Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976.

Bezva finta

Bezva finta (1985)

Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun.

Bezva finta

Bezva finta (1985)

Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii.

Jdi a dívej se

Jdi a dívej se (1985)

Bylo použito mnoho uniforem, které skutečně zažily 2. světovou válku.

Jdi a dívej se

Jdi a dívej se (1985)

Během nejvíce násilných a drastických scén chtěl mít režisér Alexeje Kravčenka zhypnotizovaného psychoterapeutem, aby neměly špatný vliv na mladého herce.

Jdi a dívej se

Jdi a dívej se (1985)

Nejdříve byl v plánu název filmu "Zabít Hitlera", ale jméno muselo být změněno, protože to v té době bylo považováno za nevhodné.

Reklama