Reklama

Reklama

Memory

Trailer 1

Alex Lewis (Liam Neeson) je nájomný vrah v zlomovom životnom období. Alex, ktorý žije v texaskom El Pase a vyrovnáva sa so slabnúcou pamäťou práve v čase, keď plánuje odísť do dôchodku, je pripravený ukončiť dlhú kariéru plnú násilia a zatajovania sa, keď mu starý kontakt dá poslednú zákazku. Táto úloha však nie je taká, ako Alex očakával, a zavedie ho do operácie FBI, ktorú vedie agent FBI Vincent Serra (Guy Pearce). Keď Alex narazí na stopu zneužívania detí, ktorá vedie od zločineckého kruhu detskej prostitúcie k bohatej vplyvnej realitnej magnátke z El Pasa Davane Sealmanovej (Monica Bellucci) a jej synovi Randymu (Josh Taylor), Alex tajne navedie Serrov tím FBI správnym smerom. Hoci ho neschopnosť zapamätať si detaily vystavuje čoraz väčšiemu nebezpečenstvu, Alex využíva zručnosti, ktoré nadobudol počas života v tieni, aby ukončil neľútostné obchodovanie s deťmi - musí to však urobiť skôr, než mocné sily Alexa zničia a vymažú Serrovu misiu dopátrať sa pravdy. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (78)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je pořád drsnej klaďas, kterej si tady trochu střihnul roli padoucha. Celkově je to zajímavý, leč trošičku okoukaný nápad, kterej mne ale u obrazovky stejně udržel. Menší hra Cat and Mouse nikdy neurazí. Kdyby postavy celkově měly větší prostor pro dialogy a události, které všemu předcházejí, jednoznačně by se mohlo jednat o nadprůměrný snímek. Takhle to funguje jako taková pateční jednohubka, kterou jsem si pustil v pondělí, neurazí ani nenadchne. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

No jo, tuhle novou "neesnovku" jsem viděl už cca před týdnem a ne, že by selhala moje "memory" nebo jsem to nechtěl hodnotit hned, ale prostě jsem se na to vysral. Hmm, takže... Od L. Neesona už prostě čekáte tu starou známou klasiku, kdy hlavní hrdina je sice drsňák, ale s dobrým srdcem, navíc sám proti všem a obvykle v tom všem hraje nějakou tu roli nějaká mladá holčina, kterou je potřeba zachránit. A tuhle šablonu tady více méně dostáváme taky. Že je L. Neesonovi skoro 70 pochopitelně znamená, že akce už bude celkem umírněná nebo šikovně sestříhaná, tady bych ani tak chybu nehledal. Ale přidat k tomu ještě ztrátu paměti, kdy skoro celej film je hlavní hrdina docela v pohodě, ale pak najednou v závěru mu ta paměť začne selhávat úplně šíleně, navíc pochopitelně v těch nejdůležitějších situacích, tak to opravdu bolelo. Ale jak jsem se díval, tenhle borec má rozdělaný další projekty, takže snad to bude lepší příště. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že akčné filmy s Liamom Neesonom tak nejako donesú vždy všetko, čo od nich očakávam. "Memory" má možno pár menších prekvapení, ale vo výsledku dokopy neprináša nič, čo by sme už v minulosti nevideli a spracované lepšie. Dokonca si myslím, že ten koncept alzheimerovej choroby by sme mohli z toho pokojne vytiahnuť a film by tým nejako zásadne nezmenil. Skôr to pôsobí ako niečo, čo to odzvláštni od iných filmov než nejaký zásadnejší element, ktorý by posúval príbeh. Neviem dokopy ani čo nejako výrazne o tomto povedať. Ak si poviete, že je to akčný thriller s Liamom Neesonom, je to v podstate presne ono. Mal by som ale povedať, že strih je tu jeden z najhorších čo som videl za posledné roky. Akcia tu vôbec nedýcha. A chápem, že Liam Neeson nemá síce 40 rokov, ale prečo potom radšej nenájdeme mladších hercov a natočiť lepšie akčné momentky. Lebo toto je fakt bieda. Koncept ok, postava Alexa celkom funguje a má to celkom ok finále a záver je celkom uspokojivý, ale dokopy to neprináša v zásade nič, čo by stálo za to vidieť, pokiaľ nie ste mega fanúšikmi Neesona. Hodnotenie: C+ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když nějaký nájemný zabiják nekývne na nabídku (jde o nezletilou dívku), zadělá si na slušný malér. Na ten si zadělává nejen postava Liama Neesona, ale i herec samotný, protože poslední dobou mu jeho postarší charismatické bijce už tolik nežereme. Přitom tentokrát měl celý projekt našlápnuto do slušných čísel. Zaprvé proto, že Martin Campbell (který nám před lety úspěšně představil Bonda nové generace) je pořád schopný řemeslník, který znovu předvádí poctivou oldschoolovou podívanou. Jenže neuběhne ani hodina a divák si uvědomuje, že obsahově ho to příliš nezajímá, hlavně ale tempo zoufale kolísá. Ozvláštněním má být Liamova nastupující Alzheimerova choroba, která má vliv na jeho paměť i úsudek, navíc se jeho neuposlechnutí nelíbí několika vlivným lidem. Výsledek se do historie rozhodně nezapíše, nicméně akce je nakonec poměrně dost, David Tattersall zachytil spoustu fajn záběrů texaského El Pasa a nejednoho diváka potěší i Guy Pearce či Monica Bellucci. Což nakonec není úplně málo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to tak nádejne. Neeson po dlhšej dobe pod taktovkou dakedy dávno áčkového režiséra. Ale obidvaja už majú to najlepšie za sebou. Tých pár akčných scén je ok, vidno že to točil niekto schopný, ale film nestojí na akcii. V jadre je to pomalá uondaná detektívka s nejakým tým morálnym presahom o zlých bohatých zloduchoch a polícii, ktorá je na nich krátka. Tak sa do toho musí vložiť zabiják s dobrým srdcom a zlou pamäťou. Holt Alzheimer, demencia a podobné svinstvá nie sú žiadna sranda. Bruce by mohol rozprávať, keby vedel, však? :-) Bohužiaľ celá tá detektívno-dramatická línia je strašná nuda. Neeson miliónty prvýkrát variuje svoj stereotyp z Takenu, Pearce vyzera jak zbitý pes, ktorý tu je vlastne zbytočný. Stevenson je vyžratý jak sviňa a  Monica Bellucci už dávno nie je žena, ktorú by ste chceli vidieť nahú. Takže najviac pobavilo Mandylorove cameo. Tak ale aspoň sa mihol v kinofilme. Takže celkovo zbytočný film s otrepaným scenárom. Radšej si znova pustite napríklad Gibsonov Edge of Darkness. 4/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme sa neobjaví žiadny americký herec. Gro filmu tvoria Briti a Európania. (Arsenal83)
  • Alex Lewis (Liam Neeson) ke konci filmu vypráví detektivu Serrovi (Guy Pearce), že si kvůli problémům s pamětí dělá psané poznámky na předloktí. Něco velmi podobného dělal Guy Pearce v Nolanově filmu Memento (2000), ve kterém se proslavil. Samozřejmě problém s pamětí měly obě postavy z jiného důvodu. (Toshio)

Reklama

Reklama