Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jackieho komické kreace zrovna dvakrát nemusím, ale Woo-pingovu úžasnou choreografii si rozhodně nechám líbit a zrovna v tomto případě je jí skutečně přehršel. Jen mi tak trochu přijde, že vedle Orlího drápu dělají z Hadího stylu přeci jen menší chudinku a ruského-kněze bojovníka si Yuen Woo-ping taky mohl odpustit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný kung fu snímek s Chanem. Drunken Master byl mnohem vypilovanější. Hrají zde prakticky stejní herci, ale rozdíl je dosti patrný. Je s podivem jakým progresem procházejí Jackieho snímky, ta úroveň s jakou se zvedá kvalita nelze přehlédnout. Když bych šel postupně tak PĚSTI SMRTI (1976) hrozná nuda, KŘÍŽOVÁ CESTA ŠAOLINEM (1976) začíná probleskovat místy humor. ŠKOLA HADA (1978) ještě stále to není ono a je zde cítit hrozná nevyrovnanost. Místy vtipné (tlustý chlapec s pihou), MISTRŮV SYN (1978) jasně nejlepší Jackieho film první dekády. MLADÝ MISTR (1980) už představuje prakticky sázku na jistotu. Což by se dalo říct i o jednom z posledních Šaolinských filmů PÁN DRAKŮ (1982). Pak už se Jackie pomalu přesunul z vesnice do města. ()

Reklama

corona 

všechny recenze uživatele

Vtipná komédia s mladým Jackiem, o tom ako sa z fackovacieho panáka stane bojovník /o ničom inom to ani nemohlo byť/ a o tom že najdôležitejšie v živote je aký štýl kung fu ovládate a do akej školy chodíte. Najviac sa mi páčil boj Jacieho o suchú a čistú podlahu, to bol asi choreograficky najlepší kúsok vo filme. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný překvapení, starým Hongonským peckám se totiž vyhejbám jako Křejčír vězení.Ty nesnesitelně tupé dialogy a infantilní humor mě vždycky neuvěřitelně iritovali a ani filmům s Brucem Lee sem nidky nepřišel na chuť.O to větší šok pro mě byla Škola Hada.Chana si totiž pamatuju už jen jako akčního hrdinu bláznivých a dobrodružných filmů, kde víc než své bojové znalosti předvádí neskutečné kaskadérské kousky.Při sledování filmu sem vlastně slintal blahem nad neuvěřitelně dokonalou choreografií soubojů a nad Chanovými pohyby sem nevěřícně a s nadšením kroutil hlavou.Přiběh je sice jednoduší než základka v Horní Dolní, ale bavil mě a ten infantilní humor mě překvapivě celkem sednul.Jang Lee Hwang byl famózní bad-ass a z tý ulitlý hudby sem sral smíchem.Snad první kung-fu film s týhle éry co mi nelezl krkem a upřímně sem začal přemýšlet, že si možná něco s Chanem ještě seženu a šmrcnu to Bolo Yeungem.Kdyby se na konci Chan nezměnil v nadrženou domácí kočku, snad bych přihodil i pátej hvězdičák.80%. ()

poet 

všechny recenze uživatele

V kontexte dnešnej doby už tento film pôsobí dosť smiešne. Keď som to videl prvý krát ako 15 ročný a hodnotil to po dvadsiatke hneď som dal plný počet... Už ako 40tnik v čase písania tohoto komentáru to asi prehodnotím. Je to ten typ filmu "moje Kung-fu je lepšie ako tvoje"  a v podstate dialógy sú len krátka epizódka medzi bitkami. Mladý Jackie Chan bol ale fakt trieda a bez nejakých špeciálnych efektov vidno že jeho bojove umenie bolo už vtedy na špičkovej  úrovni. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama