Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (116)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný kung fu snímek s Chanem. Drunken Master byl mnohem vypilovanější. Hrají zde prakticky stejní herci, ale rozdíl je dosti patrný. Je s podivem jakým progresem procházejí Jackieho snímky, ta úroveň s jakou se zvedá kvalita nelze přehlédnout. Když bych šel postupně tak PĚSTI SMRTI (1976) hrozná nuda, KŘÍŽOVÁ CESTA ŠAOLINEM (1976) začíná probleskovat místy humor. ŠKOLA HADA (1978) ještě stále to není ono a je zde cítit hrozná nevyrovnanost. Místy vtipné (tlustý chlapec s pihou), MISTRŮV SYN (1978) jasně nejlepší Jackieho film první dekády. MLADÝ MISTR (1980) už představuje prakticky sázku na jistotu. Což by se dalo říct i o jednom z posledních Šaolinských filmů PÁN DRAKŮ (1982). Pak už se Jackie pomalu přesunul z vesnice do města. ()

poet 

všechny recenze uživatele

V kontexte dnešnej doby už tento film pôsobí dosť smiešne. Keď som to videl prvý krát ako 15 ročný a hodnotil to po dvadsiatke hneď som dal plný počet... Už ako 40tnik v čase písania tohoto komentáru to asi prehodnotím. Je to ten typ filmu "moje Kung-fu je lepšie ako tvoje"  a v podstate dialógy sú len krátka epizódka medzi bitkami. Mladý Jackie Chan bol ale fakt trieda a bez nejakých špeciálnych efektov vidno že jeho bojove umenie bolo už vtedy na špičkovej  úrovni. ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

To neuvěřitelně vysoké hodnocení si dovedu vysvětlit pouze tak, že tento film viděli pouze oddaní a nekritičtí fandové kung-fu filmů. Souboje jsou opravdu celkem efektní a scény z tréninku dokonce vynikající, ale to okolo je katastrofální, ať už dialogy (jedna postava bojuje s druhou, přičemž má z nějakého záhadného důvodu v ruce vějíř. Druhý mu ruku zarazí a ucedí - "Nepotřebuju ovívat" apod.) nebo neuvěřitelně přehrávající herci, kterým nepomůže ani hrozný český dabing. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

7/10 Když pominu nenáročný příběh a jednoduchou zápletku, tak musím tomuto průkopnickému dílu vzdát hold. Už před tolika lety dokázali tamější tvůrci dovést Kung-Fu souboje do vizuálně velice přesvědčivé podoby. Navíc film obohatili i o mnohé další pohybové kreace (jako například scéna, kdy se Jackie Chan snaží vzít starému mistrovi jeho misku, a podobné). Doporučuji každému fanouškovi Kung-Fu klasik jako Tygr a Drak či Hrdina, aby se podívali, jak vypadaly kvalitní počátky tohoto žánru. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jackieho komické kreace zrovna dvakrát nemusím, ale Woo-pingovu úžasnou choreografii si rozhodně nechám líbit a zrovna v tomto případě je jí skutečně přehršel. Jen mi tak trochu přijde, že vedle Orlího drápu dělají z Hadího stylu přeci jen menší chudinku a ruského-kněze bojovníka si Yuen Woo-ping taky mohl odpustit. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)
  • Jackie Chanovi byl vykopnut při boji s Hwang Jang Lee zub a při natáčení jiné akční scény si rozřízl paže mečem. (CrypzzXD)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama