Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt té hromady patosu - chudáček uklízeč v kung-fu škole, který má zlaté srdce a pomůže staříkovi atd. -, tak jde o dokonalou ukázku řekněme kung fu umění, kde se všichni předvádějí ve své nejlepší kondici (byť Siu Tien Yuen měl občas dabléra a je to znát). Jednotlivé souboje i tréninky jsou vypiplány do naprosté dokonalosti. A k tomu nutno přidat chanovskou dávku humoru, která film naprosto skvěle ozvláštňuje a činí z něj něco víc než jen "obyčejnou" bruceleeovku. Ostatně jako u všech "opilo-mistrovských" snímků, a nejen jich. Jako ten humor je zde možná daleko lepší - sem tam - než ony dokonalé souboje. Jen tedy musím říct, že ty hudební parafráze na Jarreho Equinox se sem ale hrubě nehodí. Mimochodem, ten hadí styl se proti tygřímu drápu fakt moc nepředvedl, tak si říkám, jestli fakt neměl být určen raději k zániku jako překonaný. Nebýt kočkostylu... ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Spojení s Woo-ping Yuenem bylo pro Jackieho dost zásadní. Díky jeho filmům se stal hong-kongskou akční hvězdou a zároveň se zbavil nálepky Bruce Lee 2. No ani Yuen z toho nevyšel s prázdnou. To že je dnes kapacitou ve světě choreografie asi málo kdo ví (filmy na kterých se podílel ani nestojí za řeč). Snake in the Eagle's Shadow je jen o vlásek slabší než jeho opilé dvojče (jediné v čem podle mě předčila Škola hada Drunken mastra je ústřední hudební motiv), dějem a obsazením si je ale tato dvojice nestárnoucích klenotů martial artu velice blízká. Snejk je kung-fu hostina s celou řadou bizarních bojových stylů a s tolika souboji, že kdyby jich bylo jen o 2,3 více, tak už by děj ani nedával smysl. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

900. hodnocený film: Je sice pravdou, že tyhle filmy frčely po revoluci a šířily se mezi jejich fanoušky jako mor. Dneska se nad nimi většinou jenom člověk pousměje, ale i tak je ocení. Stejně jsem udělal i já a musím fakt uznat, že tenkrát byly kung-fu snímky myšleny s určitou nadsázkou, která se každému líbila. Ne jako dnes, kdy buší jeden do druhého a buď nesmyslně umírá po kopu Chucka Norrise anebo nemá pořád dost. 900. film a rovnou takováhle pecka. Děkuju Martinovi Matouškovi za jeho tip, pro který poslední dobou čím dál tím více chodím na jeho stránky. 5* je tedy jasně udělených a jenom chválím toho čínského mužíka, který nás svým uměním baví dodnes. 5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V predhollywoodskej tvojbe Jackieho Chana mám veľké medzery, no po tomto filme si ich určite doplním! Vidno, že Jackie hral vo filmoch vždy hravé kung-fu, posplietané s komickými bojovými scénami a že ich v tomto filme bolo od začiatku až po samý koniec! Opäť príbeh úplne jednoduchý, no bojovo komickým scénam, plných extra chmatov sa nedá odolať! 80%. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hodne podobne jako Drunken Master, rekl bych ze o malinko slabsi dej, ale jinak dalsi skvele predstaveni Jackieho a jeho bojovych schopnosti v nejlepsi forme. Snimek je vicemene zalozen jen na soubojich, vse mezi nimi pusobi jako vata, avsak prave o to tu jde a takhle napadite bitky i s poradnou porci humoru jen tak nekdo nenatoci. Tradicne skvely je i hlavni zaporak v podani Jang Lee Hwanga. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama