Reklama

Reklama

Železný opičák

  • Hongkong Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Železný Opičák je ve svém městě něco jako Robin Hood - bohatým bere a chudým dává. Wong Kei-Ying se dostane do rvačky se zloději, kteří se ho snažili okrást. Vojáci si toho všimnou a je zatčen spolu s mnoha občany, kteří jsou podezřelí z toho, že se vydávají za Opičáka. Wong Kei-Ying slíbí pomoc při dopadení lupiče. Jeho podmínkou je, že propustí ostatní lidi. Bohužel jeho syna si tam nechají jako záruku, aby jim spolu neutekli. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Choreografie Yuen Woo-pinga je už světově proslulá nejen díky Matrixu, ale jeho režijní počiny na své plné uznání teprve čekají. Iron Monkey by do toho výčtu best of best určitě měla patřit, technika wire fu je zde dovedena ad absurdum. Hrdinové takřka létají, dělají věci, o nichž se normálním smrtelníkům může jen zdát a ještě u toho vypadají zatraceně cool. Čínský lidový hrdina Wong Fei Hung je zde sice ještě malý capart, ale bránit se umí "docela" dobře, chtěl bych taky umět ty machrovinky s deštníkem a tyčí. No a Donnieho Yena ani nestojí za to komentovat, jak je dobrý. Pokud budete mít možnost film Iron Monkey zhlédnout a dokážete pochopit vzhledem k jeho pojetí fyziky "potlačit nedůvěru", nelze jej doporučit víc. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Haj! Hoj! Hý-ja! Hokaidó! Většinu času se to tváří jako vážnej film, ale to prostě nejde. Už první bitka ukázala, jak to bude vypadat. No vtipně. Hej fakt, chlámal jsem se tomu. Ty fyzický nemožnosti (lety, hody, rovnováha, běhy po zdech, běhy po hlavách, chození po rukách po hlavách, rány, které protivníka odmrští 20m daleko a většinou do nějakého dřevěného objektu, kterej se jejich vahou rozletí na kousky, 40 kopů při jednom skoku, cha! teď tam jeden cosi flusl a bylo to jak kulka! no k posrání). A takový je to furt. No kdybych byl harant, tak mě to možná bavit bude. Hej tohle je fakt prdel. Odpad jak vyšitej. Ale musel jsem to dokoukat do konca! :))) Ještě že tak, protože jinak bych neviděl závěrečnou bitku s hlavním záporákem na kůlechchchchchch... Akorát nechápu to vysoké hodnocení. tady na CSFD. Možná mi budete vytýkat, že jsem to nebral s nadhledem a že to hodnotím moc přísně. Ale já to takhle přísně hodnotím i s nadhledem. 1 hvězdu si to asi zaslouží, ale já tím odpadem! prostě musím snížit procenta. PS: v žánru je napsaná komedie, ale to asi nebylo původním záměrem filmu. Jediné vtipné jsou tam totiž ty souboje... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Škoda toho až příliš přehnaného drátování v soubojích a podobně přepálených kung-fu prvků hraničících až s fantasy, v jinak dokonale choreograficky zpracovaných soubojích působí trochu jak pěst na oko. Yuen Woo-ping se tu v bitkách naprosto urval ze řetězu a udělal z filmu takřka nepřetržitou řežbu všech proti všem, ve které opičí kopy ustávají jen v těch několika málo chvílích kdy se vypráví minimalistický příběh (bohatým bral, chudým dával, atd.) a nebo probleskují střípky typicky švihlého čínského humoru. Krom toho se jen kope a mlátí... a také lámou vazy, podřezávají krky a do krve mlátí děti, protože Iron Monkey je na standardy žánru nezvykle brutální, místy až do celkem solidního gore - což mě celkem příjemně překvapilo. Stejně jako celý film, jen nečekat víc než "jen" hypernabušené souboje. 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pod 88 % si představuji filmy opravdu úchvatné, které obrovská většina lidí považuje za nadprůměrně kvalitní. Když jsem však shlédl Iron monkey, film s budoucí hvězdou Donnie Yenem od choreografa Matrixu a všeho možného, začal jsem pochybovat na jaké filmy bych se měl dívat. Hodnocení na čsfd pro mě do této chvíle bylo velmi užitečné, ale když se podívám na film, který je pro mě na pomezí mezi 2mi a 3mi hvězdičkami a má tady 88%... Asi budu koukat na filmy s hodnocením 150% a výše. No nic, zaplakal jsem si a skočím zpět k filmu. Iron monkey je něco na způsob Zorra, kterému proti novému hlavními nepříteli začne pomáhat neznámý a pro lásku k synovy všeho schopný Donnie Yen. Výsledek? Neuvěřitelná snad 30 minutová závěrečná bitva, při které někdo do koho by jste to neřekli vymlátí snad celé městečko a pak oba hlavní hrdinové a hvězdy si dají bitku s hlavním záporákem. Souboj plný ohně, vysokých dřevěných tyčí, milionu metrů drátů a totálně přehnaná choreografie vévodí celému konci. Škoda, že jsem u filmu 3krát usnul a jeho wuxia kvality jsem neobjevil, nebo spíše mě naprosto minuly. Nejsem odkojen dráty a nemiluji nehoráznou přehnanost bojových umění a proto slabé 3* pro tuto prý kultovní a legendární akční záležitost. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

čínská parafráze na Robina Hooda, která je nabušená, až se z toho tají dech. Naprosto dokonalé a neuvěřitelně rychlé souboje, navíc film disponuje i obstojným příběhem (ve kterém představují shaolini temnou stranu síly - to se jen tak nevidí!:). Právě tento snímek vydobil Donnie Yenovi v Číně slávu a není se co divit - jeho mistr Wong Kei-Ying je, spolu s doktorem Wangem, neuvěřitelný mazák! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama