Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Soudruh Anděl je trochu nesdílný. Závodní rada Dopravního podniku tady v poukaze poznamenala, že za tři roky neměl ani hodinu absence a ve službě je příkladně svědomitý." Tak to mám mimořádnou radost, když revizoři vykonávají svou práci zodpovědně. Nicméně mne tento nejprotivnější rekreant baví a ještě zábavnější jsou rekreanti, kteří mají zakázáno o dovolené pracovat, ale nejde jim to. Já to chápu, že to celé vyznívá jako trapná komunistická agitka, ale s trochou nadsázky to taky tepe do systému, protože ve skříni je málo ramínek a občas tam nesvítí nějaká ta lampička. Pro mě to zkrátka vždycky bylo optimisticky nakažlivé sci-fi. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Hlava má jasno – Dovolená s Andělem je hrozný film, který si vychutná jen ten, kdo je schopen na chvíli zapomenout, že existuje něco jako historie a vezme jej jako čirou utopii. Teprve potom má svět, ve kterém odborová rada zná odpověď na každou otázku, Josef Kemr zatlouká hřebíky jako by to dělal celý život a rekreanti pravidelně mizí v oblacích cigaretového dýmu svoje kouzlo. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nová vlna kolektivizácie a demagógie priniesla veľa obety v rôznych smeroch. I v umení. Neviem, či na to "doplatil" tento snímok, alebo sa z neho Zeman osobne tešil, každopádne pokiaľ doň (aspoň v náznaku) neprinesiete uveriteľný sociálny konflikt a nebudete sa držať pod hranicou únosnosti, "ste vybavení". I keď musím priznať, že som sem-tam, z času na čas pociťoval nostalgiu šťastného prostredia (i keď len veľmi vratkú). Ale ani v náznakoch nie takú, aby som to vzdialene čo i len prirovnával k HOW GREEN WAS MY VALLEY. ()

berg.12 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ze kterých se mi dělá opravdu špatně. A tohle je jeden z nich. "Anděla na horách" ještě skousnu, ale tenhle vzorek pracujícího lidu (korunovaný nadrženým instalatérem), který na dovolenou jede v podstatě za trest, povinně se na povel bratřit a z utrpení v nicnedělání je vysvobodí až stavba místní školky, už ne. Na rozdíl třeba od "Zítra se bude tančit všude" se totiž tohle jako film pokouší i tvářit. ()

topi 

všechny recenze uživatele

V tomto případě agitku nevnímám ani neřeším, film miluju od dětství a po x-té se u něj vždycky pobavím. Jsou mnohem horší budovatelské příšernosti. Na rekreace se tenkrát jezdilo, nehledám v tom nic víc, příběh je zábavný a vtipný. Jaroslav Marvan byl král a jeho role nerudného Gustava Anděla vše ostatní mnohonásobně převyšuje. A jako komedie z padesátých let je spolu se Švejkem tím nejlepším, co mohlo být natočeno. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • Jaroslav Marvan (revizor Dopravního podniku Gustav Anděl) spomínal, že veľká popularita jeho postavy mu bola už časom aj nepríjemná a stavalo sa mu, že keď cestoval električkou, chodili za nim cestujúci a ukazovali mu cestovný lístok a chceli, aby ich zrevidoval. (Raccoon.city)
  • Jaroslav Marvan (revizor Dopravního podniku Gustav Anděl), keď prvýkrát prišiel na miesto, kde sa mala natáčať scéna s hríbmi, si myslel, že všetky hríby sú umelé alebo z gumy, až neskôr zistil, že ide o skutočné hríby. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama