Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nová vlna kolektivizácie a demagógie priniesla veľa obety v rôznych smeroch. I v umení. Neviem, či na to "doplatil" tento snímok, alebo sa z neho Zeman osobne tešil, každopádne pokiaľ doň (aspoň v náznaku) neprinesiete uveriteľný sociálny konflikt a nebudete sa držať pod hranicou únosnosti, "ste vybavení". I keď musím priznať, že som sem-tam, z času na čas pociťoval nostalgiu šťastného prostredia (i keď len veľmi vratkú). Ale ani v náznakoch nie takú, aby som to vzdialene čo i len prirovnával k HOW GREEN WAS MY VALLEY. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pomoooooooooc tohle mě málem zabilo. Nejvtipnější to bylo v momentech, kdy to vlastně vůbec není myšleno jako vtip. Posuďte sami : "Ženská co to děláte?" " Nejsem ženská, jsem předsedkyně okresního výboru". " Teď všichni pracujeme v jedný báni----- následuje obrovský aplaus všech rekreantů". " Jste na dovolené tak se všichni máte jít kolektivně koupat ". No to fakt nejde, hláška stíhá hlášku . Pan Marvan a pan Kemr herecky nepropadli v žádném případě a když vyhodím agitku s filmu tak ta malinká zbylá část byla zábávná. Kdo je vyznavač hesla : komunisti sice vraždili, ale zase byli zadarmo rekreace, klidně může přihodit další 3 hvězdy. ()

Reklama

Jigy 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, měl jsem tento film rád. Byl plný pohody a ideálních mezilidských vztahů. Všichni si pomáhali, táhli za jeden provaz a byli na sebe hodní. Dnes, když se na Anděla podívám, tak vidim šílenou propagandu, která ve světle událostí z 50. let bolí. Jeniné co potěší je úžasný Jaroslav Marvan, jehož role touto tendencí není příliš dotčená. Ale jinak při pohledu na tento komunistický idealismus se mi otevírá kudla v kapse. ()

berg.12 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ze kterých se mi dělá opravdu špatně. A tohle je jeden z nich. "Anděla na horách" ještě skousnu, ale tenhle vzorek pracujícího lidu (korunovaný nadrženým instalatérem), který na dovolenou jede v podstatě za trest, povinně se na povel bratřit a z utrpení v nicnedělání je vysvobodí až stavba místní školky, už ne. Na rozdíl třeba od "Zítra se bude tančit všude" se totiž tohle jako film pokouší i tvářit. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Film ,síce staršieho razenia ...ale, ktorý nemám problém vidieť viackrát......srší vtipom, romantikou, nostalgiou.....je proste viac než fajn......A čo sa týka vo viacerých príspevkoch zmieňovanej propagande....ja som v tejto dobe nežil alebo som ju lepšie povedané ešte ako dieťa nedokázal vnímať a teda nemám na túto dobu trpké spomienky a propaganda mi príde ako ďaľšie spestrenie, vyvolávajúce na mojej tvári úsmev. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) v jedné ze scén říká, že mu žena poslala kotlety. Přitom však nemá svatební prsten, který se v pokračování Anděl na horách (1955) už objevuje. (stenrik)
  • Keď prišiel hlavný protagonista neskôr predstaviť film do Maďarska, vítali ho transparenty s nápisom "Jaroslav Marvan - kráľ budapeštianskych kín!". (Zdroj: instinkt.tyden.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama