Reklama

Reklama

V ostře sledovaném pásmu

  • Sovětský svaz V zone osobogo vnimanija (více)

Obsahy(1)

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Poručík Tarasov má se svou skupinou průzkumníků v rámci velkého cvičení sovětských vojenských sil narušit nepřátelský prostor, zmást protivníky klamnými manévry a hlavně neutralizovat skryté velitelské stanoviště Severních. Ocitá se tak v ostře sledovaném pásmu, kde jediná chyba může znamenat neúspěch celé mise. Úkol o to těžší, že ve stejné oblasti se nachází i skupinka uprchlých trestanců s ukradenými zbraněmi, kteří jsou schopni čehokoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelně propagandistická záležitost pojatá jako náborová agitka do sovětské armády. Z dnešního pohledu úsměvně naivní, v podstatě slušně zrežírovaná, s řiďoučkým dějem, kde základní schéma připomíná naši úspěšnou komedii z 80. let Copak je to za vojáka. Ovšem vykostěné jak z hlediska humoru, tak především s absencí milostné linie. Sovětští vojáci nepotřebují ztrácet čas milostným třeštěním, protože plní své povinnosti. Příznivci vojenské techniky a zelených mozků si můžou připsat libovolný počet hvězdiček. Celkový dojem: 20 %. ()

Ariaan 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka z dětství. Pořád mě to dostává. Svižné tempo. Sovětští výsadkáři. Některé scénky a hlášky jsou prostě parádní. "Pauza na odpočinek. Můžete kouřit. Půl minuty." "Povoleny jsou všechny postupy... krom ostré střelby samozřejmě." Praporčík Volontir v přepadené "dače" sám proti čtyřem trestancům. Závěrečný výsadek Modrých a nebe plné výsadkářů s působivou hudbou. I když se efekty a akce nedají srovnávat se současnými velkofilmy, atmosféra a napínavý příběh to bohatě vynahrazují. ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Američané mají Top Gun, Sověti elitní paradesantní jednotky. A ještě elitnější rozvědčíky. I během výcviku zvládnou mnohé. Celkem nezajímavé postavičky se brodí bažinami, proplétají lesem, prchají před "protivníkem" a nakonec slavně splní úkol. Zajímavější než tohle jsou reálie, zvláště obchod kdesi na vesnici spolehlivě připomene doby "socialistického blahobytu". Pyramidy různě velikých konzerv zřejmě se stejným obsahem se zoufale snaží zaplnit prázdnotu regálů a ve vitríně se krčí bůhvíco. Opravdu jako ze života. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....školské povinné predstavenie -  boli sme milo prekvapení iným vojenským sovietskym filmom- karate,  aj napínavé to bolo.......po x- rokoch spomienka ostala spomienkou......áno 7O-te roky výsadkári, náborová reklama na soviestku armádu - beriem...ale mne to cvičenie prišlo ozaj len ako cvičenie-a tč mi to prišlo už aj nudné a osobné súboje hodne zle zahrané......myslel som, že dejová linka s utekajúcimi - ozbrojenými väzňami tomu dodá iný rozmer ,ale nič tri krátke zmienky o väzňoch, jedna akcia kde ich práporčík odzbrojil (zlikvidoval?) ....a koniec asi podstatné bolo doviesť cvičenie do konca.....dve hviezdy vzhľadom na spomienky....csfd58% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V zone osobogo vnimaniya bol svoju dobu film, ktory hodne bezal v ceskoslovenskej televizii za tuhej normalizacie. Teda Reziser Andrej maljukov mi nic nehovori, a tymto filmom by si ma neziskal - je to len zrucne odvedena rutina. Film o vysadku v tyle nepriatela s riedkym dejom, ale zato zobrazoval zidealizovany zivot Sovietov : nepremozitelni, nikdy sa neunavia a nepoznaju a nerobia chyby. Za zmienku stoji len prehliadka sovietskej vojenskej techniky, to je jedina pozitivna cast filmu. 69 % ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama