Reklama

Reklama

V ostře sledovaném pásmu

  • Sovětský svaz V zone osobogo vnimanija (více)

Obsahy(1)

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Poručík Tarasov má se svou skupinou průzkumníků v rámci velkého cvičení sovětských vojenských sil narušit nepřátelský prostor, zmást protivníky klamnými manévry a hlavně neutralizovat skryté velitelské stanoviště Severních. Ocitá se tak v ostře sledovaném pásmu, kde jediná chyba může znamenat neúspěch celé mise. Úkol o to těžší, že ve stejné oblasti se nachází i skupinka uprchlých trestanců s ukradenými zbraněmi, kteří jsou schopni čehokoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Američané mají Top Gun, Sověti elitní paradesantní jednotky. A ještě elitnější rozvědčíky. I během výcviku zvládnou mnohé. Celkem nezajímavé postavičky se brodí bažinami, proplétají lesem, prchají před "protivníkem" a nakonec slavně splní úkol. Zajímavější než tohle jsou reálie, zvláště obchod kdesi na vesnici spolehlivě připomene doby "socialistického blahobytu". Pyramidy různě velikých konzerv zřejmě se stejným obsahem se zoufale snaží zaplnit prázdnotu regálů a ve vitríně se krčí bůhvíco. Opravdu jako ze života. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V zone osobogo vnimaniya bol svoju dobu film, ktory hodne bezal v ceskoslovenskej televizii za tuhej normalizacie. Teda Reziser Andrej maljukov mi nic nehovori, a tymto filmom by si ma neziskal - je to len zrucne odvedena rutina. Film o vysadku v tyle nepriatela s riedkym dejom, ale zato zobrazoval zidealizovany zivot Sovietov : nepremozitelni, nikdy sa neunavia a nepoznaju a nerobia chyby. Za zmienku stoji len prehliadka sovietskej vojenskej techniky, to je jedina pozitivna cast filmu. 69 % ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak uvádí český distributor DVD, snímek by měl být na způsob české komedie ´Copak je to za vojáka´. Inu, jak se to vezme. O komedii rozhodně nejde a jediné co mají společného je výcvik vojenské jednotky. Ruští tvůrci daleko více vsadili na dramatičnost, byť určitá satira a pokus o skopičiny tu je. K zasmání to však bohužel není. Obyčejný výcvik se změní v opravdovou akci, když se do toho všeho připletou ozbrojení uprchlí trestanci. O akci tu však divák nezavadí a tak to celkově vypadá krapet podivně a místama i nudně. Na druhou stranu snímek není zase až tak hrozný, aby se nedal sledovat. Dívat se na ruskou armádu pokoušející se o něco a jak jim to nejde, či naopak na jistou profesionalitu je mnohdy zábavnější, než čučet do zdi a myslet si něco o ráji. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelně propagandistická záležitost pojatá jako náborová agitka do sovětské armády. Z dnešního pohledu úsměvně naivní, v podstatě slušně zrežírovaná, s řiďoučkým dějem, kde základní schéma připomíná naši úspěšnou komedii z 80. let Copak je to za vojáka. Ovšem vykostěné jak z hlediska humoru, tak především s absencí milostné linie. Sovětští vojáci nepotřebují ztrácet čas milostným třeštěním, protože plní své povinnosti. Příznivci vojenské techniky a zelených mozků si můžou připsat libovolný počet hvězdiček. Celkový dojem: 20 %. ()

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Mnohé, co vyvolává úsměv na rtech zde již bylo zmíněno. Sovětští paragání se opravdu chovají jako na víkendovém pochoďáku. Prozpěvují si, či alespoň klábosí resp. řvou jak na lesy. Odpočívají na odkrytých a dobře viditelných místech, např. se opalují u řeky. Kupodivu se ani moc nezamažou, jak ze škatulky. Důstojnící rudé armády jsou hodní strýčci, kteří se svými podřízenými jednají jako se svými ratolestmi. Za totáče bylo sovětským vojclům hej. Ideologickou stránku věci pominu, klasika. Ale zase na druhou stranu, úplně jsem se u toho nenudil, má to docela spád, navíc pro mnohé budou zajímavé záběry bojové techniky, uniforem apod. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama