Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (791)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Absolutná klasika českej fantasy školy. Karel Zeman prinášal vo svojich filmoch čaro fantázie i v časoch komunistickej diktarúry, kedy sa muselo žiť hlavne v reálnom socializme. Jeho diela som vždy považoval za výnimočné. Ako sám názov tohto snímku napovedá, tento krát nás zavedie spolu so štyrmi mladými bádateľmi na exurziu v čase. Prejdeme rôznymi etapami vývoja Zeme a života na nej. Samozrejme, že to nemá animácie typu "Jurský Park", ale keď uvážite, že film bol natočený v ČSSR desať rokov po vojne, tak ho musíte štedro oceniť. Ja dávam štyri hviezdičky! **** ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli jsem zde s nějakým hodnocením už několikrát nesouhlasil, tak s hodnocením u tohoto filmu mám vážný problém. Pamatuji si, že už jako dítěti se mi tento film příliš nezamlouval, protože mi ta zvířata přišla prostě ,,divná". A čím jsem starší, tak tím mi přijde tento film více a více debilní. Čtyřčlená parta blbounů. Proč blbounů? Chovají se jako blbouni, mluví jako blbouni a dokonca tak i vypadají. Takže čtyřčlenná parta blbounů najde zkamenělinu trilobita a nějakým zvláštním způsobem se ocitnou na cestě napříč vývojem planety. Vy vážně nemáte s tou ,,animací"(animace asi na úrovni extrémně nekvalitního kresleného filmu) problém?? Nikdo z vás? Vážně?? Já teda obrovský. Kdybych to měl říct hodně mírně, tak mě ta ,,animace" zvířat či rostlin dost výrazně srala. Ale mě sral vlastně celý film. Neuvěřitelná slátanina nesmyslů a strašných dětských herců. Jsem si zcela jistý, že tímto filmem by pohrdaly i dnešní děti odkojení na násilí a pokemonech. A jestli jsem si byl někdy odpadem super jistý, tak je to tento případ. !!!ODPAD!!! A kdybych mohl dát 2 odpady, tak dám raději 3. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Snad nic na světě mě nemůže vrátit do mých dětských let než Cesta do pravěku. Nádherný příběh, který absolutně neztrácí svou hodnotu a i v dnešní době nakopává zadky všem těm rádoby Sci-Fi věděckým srágorám. Je opravdu neuvěřitelné a obdivuhodné, co vše mistr Zeman dokázal v roce 1955 udělat za výbornou filmařinu. Na filmu není jediná chyba, největší klasika své doby a klenot českého filmu. K tomuto se budu vracet snad pořád. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dodnes výborné klukovské dobrodružství čtveřice kamarádů na cestě proti proudu času. I když paleontologické výzkumy za to více než půlstoletí pokročily, stále to může fungovat i jako zábavný doplněk k učebnici dějepisu pro základní školy. Triky byly na svou dobu na špičkové technické úrovni a kouzlo filmu dosud nevyprchalo. Stačí si v úvodní scéně nevšimnout pionýrského šátku na krku a máte to i bez nebezpečné ideologické omáčky. ;-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Život sa stále mení. Ako morské vlny. A tak to pôjde celé veky. Donekonečna.“ Filmy s monštrami tu samozrejme boli už pred legendárnou CESTOU DO PRAVEKU (1955), ale príšerky v KING KONGOVI (1933) a STRATENOM SVETE (1925) boli predsa len o niečom inom. Vizionársky režisér Karel Zeman (neskôr nakrútil ešte bomby VYNÁLEZ SKAZY/1958 či UKRADNUTÚ VZDUCHOLOĎ/1966) neuprednostňuje akciu, väčšina konfliktov medzi ľuďmi a pravekými zvieratami sa končí skôr, ako sa poriadne začne (hrdinovia skrátka utečú alebo odplávajú o pár metrov ďalej), nikto z nich nie je zožratý Tyranosaurom Rexom a najhrôzostrašnejšia časť česko-slovenského filmu si vystačí s jednou jaskyňou pravekého človeka a strašidelne vychládajúcim ohňom (pozrite, nestojí tamto?). Mrazivá atmosféra, ponorená do ticha vládnuceho naprieč celou pustou krajinou (že by Stanley Kubrick v opičom prológu 2001: VESMÍRNEJ ODYSEY odpisoval?), patrí k najprepracovanejším, aké som kedy vo filmoch videl (bez ohľadu na rok výroby, žáner a krajinu) a slabší scenár (štyria chlapci putujú krajinou, objavujú záhady a potom sa vrátia domov) neprekáža. Ale baviť sa o tom, že Spielberg v roku 1993 (JURSKÝ PARK) nemal čisté svedomie, je naivné (nikto nemá patent na dinosaurov, ani Karel Zeman). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (43)

Reklama

Reklama