Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film klasika trikového filmu Karla Zemana vznikl ploškovou animací - tudíž ani nepředstírá nějakou trojrozměrnost. Inspirován klasickými českými pohádkami, vypráví o malém rytíři, jenž se vypravil do světa mocných, aby posléze seznal, že není důležité dobrodružství u honosných dvorů, nýbrž přátelství prostých lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

swed 

všechny recenze uživatele

Temnoty Čarodějova učně tato pohádka sice nedosahuje, ale stále je to ukázka toho, jak nádherně může působit klasická ruční animace. Jedna věc mi ale vadila, a tím byla elektronická Svobodova hudba, která se k pohádce vůbec nehodila a navíc na mě působila dojmem, že se chce za každou cenu zalíbit. 7/10 ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Po Krabatovi jsem se neskutečně těšil na dalšího Zemana, jenže s Honzíkem a Mařenkou přišlo drobné vystřízlivění. Příběh není tak úplně špatný, ale je vidět poměrně silná ideologická vložka. Kronikáři byli pod silnou rukou velkých, a na ty malé nezbylo v kronikách místo... Nee. To prostě v Krabatovi nenajdete. Hudební vložka sice zkorumpovanou Vondráčkovou spravena, nicméně díky páně Svobodovi stravitelnou utvořena. To vše tak nějak dohromady 3* ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemá to ten drajv „Krabata“, i když se snaží o podobnou atmosféru a písnička od Karla Svobody v podání Heleny Vondráčkové je dokonalá a jako leitmotiv velmi dobře zvolená. Ale občas skřípe příběh, animace se mi tady také ne vždy pozdává, a princezna, teda Mařenka, vypadá vedle Honzíka jako jeho starší sestra, ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka mě lehce zklamala. Zeman byl vždy mistr v navozování atmosféry exotických dálek a klasická česká pohádka mi k němu příliš nesedne. Celkový dojem také kazí hudební doprovod. Nic proti filmové hudbě Karla Svobody, jeho Návštěvnící, či Chobotnice jsou bez chyby, jenomže chladbý syntetizátorový zvuk působí v animované středověké pohádce nepatřičně. Navíc tam zpívá Helenka a tu fakt nemusím. Na Zemana je tento film příliš obyčejný. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pohádku, jak Jeníček s Mařenkou jdou na maliny do lesa, ale bylo to o úplně něčem jiným. Už jsem myslel, že Mařenka tam ani hrát nebude, protože se tam objevila snad až v polovině. No jo, Zeman musí mít dycky něco extra. Ale hraný filmy kombinovaný s aminací se mi od něho líbí víc. Už jenom proto, že to nejsou pohádky, ale Verneovky. V jeho pohádkách mají všechny postavičky vždy takové toporné pohyby, ale jinak nic proti... Teda kromě toho, že ten děj skáče hrozně rychle odněkud někam, nevyvolává ve mě emoce (postavičky je snad ani taky nemají a často nemají taky rozum)... Přesto se tam ale najde plno skvělejch nápadů a humoru (chch, třeba polonahej rytíř). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno