Reklama

Reklama

Hollywoodské hvězdy, hollywoodské sny, vzrušení i smrt. V hvězdném městě dochází k sérii záhadných vražd, které připomínají slavné filmové scény. Ulicemi zní výkřik vraha, který probodává svou poslední oběť. Ale strážci zákona jsou mu již na stopě. Nastává boj na život a na smrt. (Video 2000)

Recenze (5)

choze 

všechny recenze uživatele

"STE RASISTICKEJ SRÁČ!" - "CO JSTE TO ŘEKL?" - "ŘEK SEM, ŽE STE, RASISTICKEJ SRÁČ!" - "SLYŠELI JSTE HO? ŘEKL, ŽE JSEM RASISTA!" - "NE. ŘEKL, ŽE JSTE RASISTICKEJ SRÁČ." Pomalý, atmosférický a hafo depresivní kříženec TAXIKÁŘE a 8 MM, tedy film, jaký jsem od mého oblíbeného drsňáka z béčkových akčňáků 80. let Wingse Hausera (který se vedle hlavní role ujal i režie) potažmo od režisérsko-produkčního dua Pepin/Merhi rozhodně nečekal. Pochází totiž z dob, kdy ještě neměli prachy na svoje fádní non brain kaskadérsko-pyrotechnické orgie a tak se věnovali skromnějším a soudě podle UMĚNÍ UMÍRAT i zajímavějším věcem. Klasické schéma "polda pronásleduje sériového vraha" pro jednou není do filmové mekky zasazeno náhodou - ne šílený snuff filmař, to ona je totiž skutečným vrahem (a další postavou filmu), který na jedné straně sny vyrábí a na druhé je zabíjí a hlavní hrdina se marně snaží zachránit její oběti, které ani zachránit nechtějí a je spolu s diváky drcen hnusem, hrůzou a hlavně ochromující bezvýchodností. A zábavné béčko o zabijákovi remakujícím s opravdovými zbraněmi ruskou ruletu z Lovce jelenů, ubodání ve sprše z Psycha, vykuchání z Texaského masakru, rozřezání motorovkou ze Zjizvené tváře či uškrcení Luky Brassiho z Kmotra, dostává s režisérovým vyznáním lásky i nenávisti k Los Angeles za zvuků saxofonu a s nemilosrdným pohledem na odvrácenou tvář Hollywoodu nečekaně hlubší rozměr. Distribuce u nás: Video 2000. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Výborný, temný a celkem i násilný thriller z L.A. ve kterém mi tam neseděla snad jen hudba. Na "béčkový" film docela milé překvapení. 75% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě temný a depresivní béčko z produkce PM Entertainment. Režisér Wings Hauser se evidentně inspiroval filmy jako Taxikář, Půlnoční kovboj nebo Schraderův Hardcore a udělal dobře. I přes evidentní rozpočtová omezení je tohle překvapivě atmosférickej a chytlavej krimi thriller. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vegetola nejak extra nemusim, tuna ma lae pravdu. Kupodivu vyborny, drsny a temny fryler z Los Angeles, do toho este sa riesia veci ako ze policajt zachranuje mladych ludi ktori spadli do mestskej zumpy, moc losangeleskeho podsvetia, zbrane, prepadnutia, znasilnenia a vrazdy su tam uz folklor, mlady Michael Easton sympaticky, Kathleen Kinmont zase sexovatelna, dalsie dva plusy filmu : 70 % ()

Reklama

Reklama