Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Druhá Enola Holmes je o kus zábavnější a lépe zpracovaný film než první díl. Nabízí spoustu zajímavých vizuálních hrátek, příběh dobře skrývá svá tajemství i když bystřejší divák si vše domyslí poměrně brzy. Že se na Millie Bobby Brown dobře kouká víme už od jedničky (potažmo od Stranger Things), dvojka navíc nabízí daleko více Cavilla jako Sherlocka, což všemu jen prospívá. Bohužel i přes tyto zjevná pozitivní zlepšení mi celý film zkazily scenáristická rozhodnutí v poslední třetině filmu. Kromě toho, že závěr nezapůsobil nijak intenzivně, absolutně se mi nelíbilo ani rozhodnutí související s hlavním záporákem, kdy je tato postava skrz film naprosto nevybudovaná, nezajímavá, a její představitel postrádá i potřebné charisma pro tak ikonickou postavu. Tempo místy jen tak tak stačí, určitě by šlo 10-15 minut ušetřit pokud by některé scény dostaly správný drive, nebo byly rovnou vynechány. No a úplně finální scéna v továrně je strašná, horší nalejvárnu jsem dlouho neslyšel, a nakonec stačí párkrát dupnout. Je tak velká škoda, že ve všech ohledech hravějšímu pokračování zkazí zážitek posledních 20 minut. ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Enola jde ve stejných šlépějích jako první díl. Tempo to má stejné, otázky si klade člověk totožné. A pocit z Anglie je tentýž. Nicméně už teď je jasné, jak se někteří hodnotící rozhodnou tenhle film poškodit. Při tom to je krásná oddychovka, kde si člověk užije tu a tam dobré akce, dostatek zábavy a dobré výkony herců, především Sherlocka tedy Henryho Cavilla a dost podlé roli Davida Thewlise. Škoda, že lidem zas přijde akorát na mysl otázka pigmentu a pohlaví. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tedy, jen ve zkratce.. První díl Eboly byl celkem vítaným materiálem pro uskřinuté homofeministické transkřižníky a nadějné nevyhraněné deprivátory s rokem narození nad dva tisíce. Pro nás ostatní netolerantní homofobní zmrdy, kteří odmítají sluníčkový náhled na svět a všech čtyřistadvacetsedm pohlaví se všemi jejich poddruhy, znamenala Ebola jen fádní zábavu s velice zanedbatelnou snahou zaujmout diváka, používajícího mozek. A pak přišla Ebola dvě. Vylepšená těžkotonážní homohoufnice, pálící ostrými do řad zmatených frustrátů, kteří právě upustili od sledování Spongeboba, kde nabrali veškeré dosavadní zkušenosti a vědomosti, toužíc po hutnější látce pro další seberozvoj a studium. Ideální překlenovací materiál! Pak už snad jen Sex ve městě a Opuštěný, říznutý nějakou tou Dánskou dívkou! Ale zpět k Ebole cvaj! Scénáristé přitlačili na pilu a vytvořili ještě znepokojivější flusanec do tváře Ej Sí Dojla. Doufal jsem, že z první hravé a veselé Enoly vytvoří něco zábavnějšího, poučí se z nedostatků a vypilují ji do dokonalosti, nebo alespoň k lepšímu dojmu. Vyzdvihnou talent mladé herečky a dají divákům něco svěžího. Stylem se blížícího například Tenkrát na východě a Deadpoolovi. Bohužel to vzali opačným směrem a vytvořili toxickou Ebolu, pohřbenou pod nánosem tupé nezábavné propagace ženské nezávislosti a chabé rádoby zábavy. Jsem hrubě zklamán. I hereckým obsazením a výkony. Korunu tomu nasadil Moriarty; negr v sukni. To už jsem kroutil hlavou. Bída a zmar. 30% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Girl power??? No tak girl power je v dnešnej dobe taký, že sa potom ako sa presunieho z hokejového matchu v Liptovskej Osade do Popľadu na didžinu sa moji 23 ročný súputnici spoliehajú že útratu v bare zaplatím ja, že im požičiam peňažky na hranie na automate, dievčina je síce mladá emancipovaná silná žena aj s kilami navyše ale keď platí niekto iný hneď je život krajší...a že si môj priateľ pritiahne prvú okolidúcu slečne a prehovorí ju na lízing, prípadne si z nej spraví lolipop, to je tiež pre girl power akurátne. Nehovoriac o tom že sa pred diskotékou na parkovisku vyzlečie do slipov, aby očaril kamarátovu novú frajerku. Zrejme dúfal, že bude ďalší lolipop....toľko ku girl power, ale Enola rovnako ako v prvej časti povie chlapcovci že sa stane mužom aý ked to povie ona, a nakoľko už má cez osemnásť MBB môýeme kľudne pocvedať že svojim 45 metrovým klitorisom rozmetá všetkých zlých bububu ujov, pochopiteľne iba bielej farby pleti. A aby 120 minútový stereotyp o zlách bielych bububu ujoch policajtoch, zlých bububu korporáciach. zlých kresťanov a najsvätejšej trojici okorenený stereotypom neschopným mužov, chlapca v dievčenských šatôčkach (jedno z najobľúbenejších vyhľadávaní liberálnych úchylákov) a neskutočnej korupcie akože nebil tak strašne do očí v úplne záverečnom twiste dáme akože zlú ženu, dokonca afroameričanku. a Spraviť z nej Morioartyho, to by nikoho z liberálnych vypatlancov nenapadlo. Ale ženám či mužom ktorý v britských fabrikách v roku 1885 umierali kvôli pollibre na deň natočenie tohto dokumentu určite pomôže. Len škode že ste s Vašou vytretou ideológiou zaspali dobu o 150 rokov....Zbytočne dlhé, otravná MBB citujúca predpísaný repliku v akože turbo vtipných komentároch k aktuálnemu dianiu s niekoľko málo dobrými zábermi pri úteku z väznice či záverečnej javiskovej scéne. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zlepšenie oproti prvému dielu. Stále ale s rovnakými chybami a nevyužitým potenciálom. Sedel mi štýl humoru a bavila ma zápletka. Dobové zasadenie, kostýmy a viac priestoru pre Cavilla. Aj finále bolo lepšie a vlastne sa nebránim tomu že z toho Netflix asi bude chcieť spraviť väčšiu sériu. Chýbala mi silná záporna postava, Moriarty bol prešlap s nulovou charizmou na ktorý budem chcieť rýchlo zabudnúť. Millie bola miestami otravnejšia ako v prvom diely, a ku koncu som cítil že film trvá dlhšie jak je treba. Scenár má pripravené nečakané zvraty, no to ako náhodne do seba všetko pekne zapadá (a to bol pre mňa problém už od začiatku) bolo moc prvoplánové. Ide ale o fajn zábavu, čo bol asi aj hlavný ciel. Pôsobilo to na mňa atraktívne a s chuťou odlíšiť sa. Hlavne vizuálne. Príjemný film na relax s množstvom klíše, ajtak ale prevládajú pozitívnejšie dojmy. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama