Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vjačeslav Tichonov prožívá jako partyzánský velitel úspěchy i porážky v osobním i partyzánském životě. Realisticky natočený film, který si opravdu na moc nehraje a kulky rozsévají smrt na obou stranách. (karadzicz)

Recenze (8)

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....klasický sovietsky film rokov 7O-tych.....tj  dobrý vojnový film.....kto má záujem o vojenské filmy z 2.svetovej vojny - toto je to pravé.....po roku 1990 sa už nič moc  dobré nenatočilo ...... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná sovětská agitka, která má velký problém se srozumitelným vedením pozornosti napříč tolika liniemi a postavami - dlouho jsem měl velký guláš v tom, kdo je kdo. Střih je občas více než úsměvný a samozřejmě nemá cenu podotýkat, že stopáž směřující ke třem hodinám je pro diváka dýkou do zad, ale v druhé polovině se dění přece nahustí a osud velitele Mlynského a jeho mužů vám nakonec lhostejný nebude. Moc fajn je hlavně finální přestřelka ve srubu a veskrze schopní herci. 60% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Výpravné, velkolepé, primitivní, natočené podle známé šablony zlí, hloupí a zbabělí němci proti hodným, chytrým a statečným rusákům. Partyzánky se v lese v pohodě vdají, otěhotní a bojují až do 6. měsíce těhotenství, pak je letadlo transportuje za frontu na mateřskou dovolenou. A další dobové hovadiny v tomto velkofilmu. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Výpravný, tříhodinový film, který u nás vyšel na dvou DVD, vcelku věrohodně popisuje to, co se dělo na Němci obsazených územích. Obsazená území byla tak rozlehlá, že Němci po celou válku v podstatě něměli šanci tato území efektivně kontrolovat a byli zataženi do permanentní partyzánské války, kterou neměli šanci vyhrát. Nepomohla ani taktika spálené země a bezuzdný teror. Neměli totiž ani potuchy, proti komu stojí. Nevěděli, že Stalina obrovské oběti ruských lidí vůbec nedojmou. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Jde o prostřední díl trilogie s majorem Mlynským (?) - první se jmenoval "My se vrátíme" a poslední "V týlu nepřítele", který byl točený v čs.koprodukci. Viděno až s cca 40letým odstupem, zato ze 70mm kopie díky uvedení na krnovské přehlídce. Solidní ruský válečný film, tentokrát bez adorování komunistů, zato překvapivě s prvky špionážního thrilleru a téměř westernu. Silné 3 hvězdy. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle filmy. Jsou bezduché a primitivní, stejně jako válka, kterou popisují. Dvě hvězdy pouze jako úcta k utrpení těch, o kterých to bylo. ()

Reklama

Reklama