Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle stejnojmenného knižního bestselleru. Film vypráví skutečný příběh dvou elitních stíhacích pilotů amerického námořnictva, kteří pomohli zvrátit vývoj v nejbrutálnější bitvě korejské války – Jesseho Browna (Jonathan Majors), prvního černošského letce v historii námořnictva, a jeho spolubojovníka a přítele Toma Hudnera (Glen Powell). Jejich hrdinská obětavost a trvalé přátelství z nich nakonec udělaly nejslavnější wingmeny námořnictva. (KIT.HL)

(více)

Diskuze

Devilstorm

Devilstorm (hodnocení, recenze)

Jak se tu nahlašuje, když do zajímavostí někdo píše úplnou blbost? Ano, F4U Corsair se říká “Whistling Death”, ale protože při určité rychlosti, vzduch nasávaný otvory v křídlech co vedou k chladičům, začnou vydávat specifický zvuk. Vůbec to nesouvisí s vrtulí a rychlostí zvuku.
Podobně pískají některé verze P-51 Mustang. Kdy proudící vzduch vnikající do otvorů pro kulomety v křídlech a jejich hlavní začne pod určitým úhlem a rychlosti taky způsobovat charakteristický zvuk.

Uživatel rollman1 smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Vidím, že někteří vidí příběh o černošském letci a už jedou odpady a jednohvězdičky, kdo ví zda to vůbec viděli (kdyby ne, je to něco, za co se banuje)... 

na příspěvěk reagoval rollman1, Spiker01

Související novinky

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

30.09.2022

Píše se rok 1998, tým Chicago Bulls se podruhé v historii snaží získat třetí zlatou medaili v řadě, když se rázem jeden z důležitých členů týmu a zároveň excentrický divoch Dennis Rodman rozhodne, že… (více)

Reklama

Reklama