Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plachý Quentin Kemmer je tuctový mladý muž, který není příliš bohatý, žije ve zchátralém bytě, není schopen ubránit se pouličním gaunerům, neopětovanou láskou miluje svou krásnou sousedku Stephanii a nesnáší svou práci neozbrojeného nočního hlídače v laboratořích firmy Bio Chemco. Ta mimo jiné pracuje na zkoumání pavoučích schopností a jejich možném přenesení na člověka. Jedinou vášní jeho šedivého života jsou comicsy o superhrdinech, mezi nimiž patří k jeho nejoblíbenějším Arachnid Avenger, muž se schopnostmi pavouka, kterého Quentin nade vše zbožňuje. To všechno se však změní, když jednou proniknou do laboratoře zloději a zabijí několik zaměstnanců. Detektiv Williams totiž označí tragédii za Quentinovu chybu a rozzlobený hlídač se rozhodne, že to tak nenechá. Ukradne v laboratoři experimentální pavoučí sérum a vpíchne si ho do žil v přesvědčení, že se stane živou obdobou svého oblíbeného comicsového hrdiny. A skutečně, brzy se začne měnit. Získá neobyčejnou sílu, díky které zachrání Stephanii před nechvalně známým vrahem, řádcím v ulicích města. Nadšený tím, že se naplnil jeho sen být superhrdinou, pustí se do boje s místními kriminálníky a rváči. Jenže další pokusy o hrdinské skutky už nejsou tak úspěšné. Jeho proměna totiž stále pokračuje. Z břicha začne vylučovat pavoučí vlákno, začne ho sužovat pocit stále většího hladu a postupně ztrácí kontrolu nejen nad svou sílou, ale také nad schopností rozumně uvažovat a rozeznat kriminálníky od nevinných. A pak se ke své hrůze začne v bolestech měnit v děsivé monstrum. O už je mu ale na stopě zkušený detektiv Jack Grillo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvadsať tri ročný člen súkromnej bezpečnostnej služby Quentin Kemmer je veľký fanúšik komixovej tvorby. Najradšej má príbehy o pavúkoch. Pracuje vo výskunom podniku Biochemco. Tam sa dostane do kontaktu s pavúčim extraktom, vďaka ktorému získa nadľudské schopnosti. Rozhodne sa, že bude superhrdina. Avšak namiesto kladného hrdinu sa z neho stane "Pavúči netvor". Je to lacná, dosť nudná, soft horrorová parafráza na Spidermana. ** ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Být to o dvacet let starší, tak řeknu že je to průměrný žánrový film své doby. Má to něco z Mouchy, samozřejmě i ze Spidermana, ale tak nějak je tam všecko polovičaté. Nevýrazné herecké výkony, nevyužitý motiv nevěrné manželky i poníženého policajta i nedotažený motiv nezdařeného experimentu to hrozně shazuje. Triky jsou náhodou dobré, ty se mi líbily, jsou takové staromódní, ale konec je blbý. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak mohl dopadnou Spider-man (nemyslím jako film, jako spíš osobu pavoučího muže, kdyby z pavouka nedostal jen ty dobré vlastnosti). Proměna hlavního hrdiny v pavouka je dost cool (nepouštějte přítelkyním pokud se bojí pavouků). Bohužel si režisér se scénaristou zapomněli na začátku natáčení určit, zda budou točit komedii či horor (a ani horovou komedii). Celý film přeskakuje z jednoho do druhého, až nevíte čemu se smát, a kdy se bát ... Konec jim taky úplně utekl, vůbec neni jasné kdo nakonec přežil a kdo ne (doufám, že to neměly být otevřená dvířka pro druhý díl). Dan Aykroyd je sice všude uváděn jako "hlavní", ale jeho role byla pro celý film takřka zbytečná (no možná jen kvůli té závěrečné scéně?).. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jen zdánlivá variace na Spider-Mana, jelikož tenhle snímek má blíže ke Cronenbergově Mouše. A také je tu trochu z Amerického vlkodlaka v Londýně. Zdánlivý dar se mění v prokletí a cesta zpět neexistuje. Z Pavoučí nestvůry dýchne závan filmů Briana Yuzny a Stuarta Gordona, zdařilé masky jsou dílem především Stan Winston Studia. Přesto mohla být proměna v monstrum šťavnatější a řádné gore efekty by se sem rovněž pasovaly. Kromě speciálních efektů zaujme vynalézavá kamera a místy napínavá atmosféra. Jednou z nejnapínavějších je scéna, kdy detektiv Grillo sestupuje do sklepení. Nic světoborného, ale solidní průměr na dlouhé zimní večery. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Naprosto na pohodu creature-feature. Zase nechápu tak ultra nízké hodnocení. Ve výsledku je to naprosto fajn televizní béčko, které baví hlavně superhrdinskou složkou naruby. Kdy tu sledujeme Quentina který miluje komiksy a smůla se mu lepí na paty. Tak po vyhazovu v práci se rozhodne nechat si do žíly pustit pavoučí sérum. Akorát tohle není Spidey a tak tu sledujeme rozklad hlavní postavy a jeho přeměnu v něčo co nejspíš nečekal. Už jen tahle premisa mě na tom neskutečně bavila a i hlavní hrdina s nímž jsem feeloval a bylo mi ho i ve výsledku líto. Jasný, film má 90min a rozhodně asi neměl i velký budget, proto je tu poměrně zkratkovitý přístup k vyprávění příběhu a některým scénám chybí build up či něco co by danou situaci více vysvětlilo. Takhle některé scény působí že postava měla náhodně "Heuréka" moment a něco jí došlo, jenže se k tomu nijak organicky nedopracovala. Což je asi největší problém celého filmu. Jinak se jedná opravdu o menší fajn creature flick se zábavnou premisou. Potěší i pár praktických efektů v rámci přeměny na pavoučí monstrum (klepeta v držce win). Příjemně prožitých 6/10 Gore: Nula ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film byl nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší samostatná televizní prezentace. (Terva)
  • V několika scénách je možné všimnout si, že Quentinovo (Devon Gummersall) tetování mění svou pozici střídavě na levou a pravou paži. (zorz)

Reklama

Reklama