Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Mně se zdá, že na jedenáct teda nevypadala, ale fakt jedenáct měla:D docela mě to bavilo i když v mých 13 letech jsem z toho skoro nic nezažila. Bylo to zábavný a hlavní hrdinka mi byla sympatická :) taky mi upadlo pár slziček, když Vada stála u hrobu kamaráda Thomase a nadávala, že mu vzali brýle. Bylo to prostě dobrý, takže k tomu už nemám co říct... :P ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó, ano! Strasti, slasti dospívání, první lásky a potíže s rodiči..Jako kdybychom to všichni neznali.. Klasika mých dětských let a moje první skutečně filmová láska..Byla to, ano, Anna Chlumsky ("Obklopuji se pouze lidma kteří mě intelektuálně stimulují":-). Jako mladičká Vada zde byla tehdy skutečně velmi kouzelná a pro mně někdy v mých 8-11 letech to byla skutečně veliká dětská filmová láska podobně jako později pak třeba Winnie Copper z Báječných let. Povedený melodramatický rodinný filmík s dojemně krásným reálným příběhem. Škoda jen toho konce, který jsem tenkrát jako asi každý jiný malý kluk pochopitelně obrečel..Škoda, že už se dnes takové filmy pomalu netočí. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímek o děvčeti a jejím kamarádovi, dalo by se říct klasický příběh z amerického maloměsta o dětském přátelství a prvním polibku. Ale pár netradičních prvků by se našlo: Vadin otec je majitelem pohřebního ústavu - morbidní a netypické místo pro výchovu dítěte. Druhá věc vybočující z obvyklosti je tragédie, u amerických filmů vídaná jen málokdy. A právě absence happyendu je pro mě zdrojem častého dilematu: 3* nebo 4*? Nakonec nezbývá než připustit, že chvilkama je to nuda a Vada je fracek na pár facek:-). Tedy 3* a hezkých 69% pro příjemný film na nedělní odpoledne. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

22 vterin Credence Clearwater Revival "Run Trough the Jungle" //// 50 vterin CCR "Bad Moon Rising" //// Buh jednou rekla "Sont les choses incoherent et douces" a tento film je toho dukazem ////// Rekla to Buh? Ne, byl to jeden francouzskej basnik, a prestoze spolu spali tak se to nepocita jako jeji vyrok. A je tento film dukazem teto francouzske vety? Odkdy potrebuje kecani dukazy? ////// Tato komedie je "vykonstruovana" vic nez pripad porucika Kolumba. ///// V tomdle filmu je vic smrti nez v mym nedelnim obede. //////// Dokonce se snazi i zmarit snahu o resurekci. Zabili totiz rybu - symbol krestanstvi. Je tu vysoka hladina kontrastu s pozdejsim transversalni atrakci vodni hladiny, symbolem pariace. Jeste jedno latinsky slovo a utrhnuti ti su7ina a narvu ti ho do nosu - pak budes smrkat podobojim. Sem si myslel ze mi odpustis to jak se snazim bejt chytrej. Hochu, to sis vybral spatnou vec na odpousteni. ////// Tento film je podobny a vtipnejsi. Bohuzel v nem neni tolik morbidniho humoru. Tim myslis tech pet minut na ktery sem te musel zbutit?. Zbuchtit? Whatever. ///////// Protrel si oci a zamyslel se. Co se vsema tema symbolama? Jen tak vesele probzukuji hlavou. "Kdyby tam bylo aspon neco, co by to vse, ten zmatek, spojilo. Lepidlo? Vceli kasicka? Med?". Med lepi. To vedel taky. "Nebo?". Prepnul kanal. Bzzzzzz.t. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Předpokládal jsem, že půjde o rodinný film točící se okolo dvou dětí a jak český název napovídá, o jejich "lásce". Dostal jsem rodinný film, kde jediná láska je otcova nová přítelkyně a hlavní dětská hrdinka s ní má problém, protože se cítí odsunuta na druhou kolej. Jak originální, což? Ne. Ale budiž.... problém je, že se tam hodinu nic neděje, film tak nějak plyne, nenudí, ale ani nepobaví a v závěru pak příjde laciná ždímačka, která dle mě nefunguje, protože je špatně vygradovaná, uspěchaná a typicky americká. Ale jde o děti! Hrůza! Není to špatný film, ale ve všech svých žánrech funguje polovičatě nebo vůbec. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)
  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)

Reklama

Reklama