Reklama

Reklama

Rudé boty

(studentský film)
  • angličtina Red Shoes (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový příběh inspirovaný lidovou slovesností vypráví o veselé a spontánní Róze, která by si na vesnické veselce ráda skočila, jenže nikdo ji nechce vyzvat k tanci. Když se tak objeví tajemný cizinec a věnuje jí pár rudých střevíců, vrhá se s ním do divokého tance. Film z pražské FAMU upomíná na erbenovskou tradici. (Anifilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Tne přesně, až trne, ta zvukem řízná, dějem břitká balada, jíž to sekne zvlášť od holeně k patě a v níž jsou rarachovou návnadou čerň halená rumělkou a tancem zvané usmýkání. // A tak nad Shakespearovým „nikdo však nedovede nevstoupit do ráje, který v to peklo vede“ přemítám, čím vším můžou vytoužené boty být (byť častějc jde o klobouky), kdo je nabízí a proč si je opakovaně, tedy už s vědomím cesty do Tartaru, nasazujeme. ()

Skratik 

všechny recenze uživatele

Anifilm 2021- Za mě jeden z vrcholů celého festivalu. Z vážných děl si vzpomenu jen na jediný kraťas z těch x bloků, které jsem za ten týden viděl, co ve mě zanechal nějaké významnější emoce i po konci promítání. Právě kvůli Rudým botám jsem lákal přátele, že musí na blok Balad a Romancí jít. Technika animace, téma, audio, dramatický oblouk- skvělé, zábavné a děsivé. Paráda! Doufám, že od autorky ještě něco uvidím a její další práce se dostanou zase na nějaký festival. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Na FAMU by mě nevzali, tak jsem vždycky s trochou hořkosti koukal na ty studentské artové snímky, kde někdo v dešti chodí po Nuslích a nic se neděje a říkal si, proč tam nedělají nějaký žánr, to by bylo taky super. A - bam - Rudé boty. Super folklórní horor, na který jsem hleděl s otevřenou pusou. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama