Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (333)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Aneb I takto se dá řešit manželská krize. Tommy Wirkola je v podstatě takovou norskou verzí Edgara Wrighta. Vsadil bych i všechny své vlasy na to, že je obrovským fanouškem jeho Cornetto trilogie. Jeho nejnovější snímek Cesta za smířením je v podstatě taková krvavější a vtipnější forma filmu Pan a paní Smithovi, akorát s kvalitnějším scénářem a lepším závěrem, který celkový děj řádně zakončí. Přijde mi ale trochu škoda, že Wirkol poměrně brzo opustil onen motiv "manželé jsi jdou krku", na který film láká, ale ve skutečnosti se ho drží vlastně jen jednu třetinu. Myslím, že by bylo poměrně zábavné sledovat, kdyby se vyvíjel déle. Klasicky nás ale ten dánský plantážník neošidil o krvavé a brutální scény (ovšem zároveň hezky kreativní), které jsou natolik absurdní, že se u nich musí člověk prostě řehtat. A svým způsobem je to i dost uvěřitelný film o krizi v manželství. Ne snad, že bych doporučoval si z něho brát příklad, ale na konci filmu jsem si o hlavních dvou hrdinech říkal něco ve stylu: ,,Sakra, to je chemie!" Herci vynikající, stejně tak i pozvolně gradující tempo. Finále možná trochu přepálené, ale ve výsledku to vlastně funguje. Důležité je, že to je po celou dobu dobrá sranda. Průměrné 4* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tommy si u mě šplhnul Sedmi životama, a posunul se o dost vejš, než byl po Dead snow. A to na svým kontě filmů ještě tolik nemá. Sice Cesta....... nemá nijakou dynamiku, a příběh je jednoduchej jak prase, jatka jsou to ale slušný. Fakt už si ani nepamatuju na podobnej krvavej koncept filmu , jako tohle. V poslední době toho v podobný tónině příliš nevzniká. Ale je to pekelný, a slušný. 80%. P.S. Podobně nadšeně sem zprvu hodnotil i francouzský Uvnitř, a pak to vyprchalo. Snad se to tady taky nestane. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečně zábavná krvavá jízda od začátku do konce. Totální úlet s neskutečně vymazleným scénářem, pořádnými gore efekty, pěkně nabouchanými záporáky, homo Davem a především ústřední dvojicí, která se nejdřív hrozně nesnáší, aby se pak vlastně zachraňovali před nebezpečím, které na číhá. Jako třešinka na dortu je potom otec hlavního hrdiny, který se svojí scénou s autem rozstřílel úplně všechno. Norové se tedy pořádně vytáhli. Aneb Pán a paní Smithovi trochu jinak 80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je to presne to čo to má byť. Čierna komédia plná bolesti a krvácania. Navzájom dobre fungujúca partička hercov, ktorá Vám aj zo znásilnenia či amputácie dokáže vydolovať spokojný úškrn. Vlastne nemá nič zásadné, čo by som vytkol. Len teda tomu, na ešte vyššie hodnotenie, chýbali nejaké vyložene prekvapujúce, nezabudnuteľné momenty. Suma sumárum vydarené herecké obsadenie, lahôdkové krvavé efekty a s tým súvisiace neskromné násilie.  Odporúčam ako veľmi chutné vzťahové jatka. Už len dodám, že záverečná čierna facka korektnosti bola povestnou čerešničkou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ten trotl architekt chtěl chatu natočit opačně. Povídám, že je lepší vidět slunko vycházet…“ - „než zapadat?“ - „Jo, protože ti to dává naději. To je problém celý tvý generace. Komplet. Nic vám není dost dobrý. Kurva, vám by prospěla válka! Všem do jednoho!“ Podobně očistnou partnerskou kúru doporučuje 9 z 10 vztahových poradců! Režisér mi naservíroval natolik drsnou podívanou s cynickým, černým humorem (přičemž postupně je tenhle film stále brutálnější, krvavější a na dějové zvraty bohatší), až jsem si místy s nadsázkou tak úplně nevystačil. A to je jeho jediný problém. Je zábavný, vynalézavý, ale Wirkola vůbec nezná míru a dost často ji překračuje. Pak člověk musí přijmout, že postavy jedou v nějakém „hero mode“ a vydrží „poněkud“ více („sekačka“ už byla vyloženě extrémní). Film mě ovšem nenechal dlouho pochybovat nad hodnocením, protože naštěstí přispěchal i s vtipným koncem, který mě v těch 4* utvrdil. „Cos to doprdele udělal?!“ - „No, tak…řeklas, že HO mám zastavit.“ - „Zastavit krvácení. Zastavit krvácení, Larsi!“ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama