Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1897. Prázdninový výlet plachetnicí se pro osm chlapců z prominentních novozélandských rodin změní v boj o přežití. Osudným se jim stane nález láhve se vzkazem a následná záchrana dvou trosečníků. Jeden z nich má u sebe mapu ostrova, na kterém se údajně skrývá poklad nebývalé hodnoty. (mibara)

Recenze (92)

ankkk 

všechny recenze uživatele

Dva roky prázdnin byla první verneovka, kterou jsem jak kluk četl. A pro knížky od J. Verna mne získala dokonale a trvale. Seriál jsem poprvé sledoval jako dospělý a trochu mne zklamal. Možná to bylo tím, že obsah se trochu odlišuje od předlohy. I jako dospělý jsem se na každý díl těšil. ()

mirakk 

všechny recenze uživatele

Taky souhlas s Gimli. Úvodní skladba je snad to jediný, co si ze seriálu pamatuju. Už je to fakt hodně dávno. ()

mischa.b 

všechny recenze uživatele

Hezká vzpomínka na dětství, úžasná úvodní píseň, ale děsivý "dabing" a zpětně nějak nechápu, co se mi na tom tak líbilo :) Je to prostě seriál pro děti, málo platné. ()

Mordechai 

všechny recenze uživatele

Nevím jak se jim povedlo podle knižní. Předlohy ubrat 6 postav malých chlapců. Udělat všechny o dva roky starší. A z černošského plavcika Moka udělat Dicka Sandse,který je blonďák (plavčík Dick sand vystupuje v 15 letem kapitánovi) A v původním díle rozhodně loď neodplouva s posádkou. Tvůrci si hodně zariskovali. Jako detsky seriál to pro mě melo6 hvězdiček. Dnes mě mrzí,že u takových děl se režisér nedrží knižní předlohy. Je,ale pravda,že Verne taky mnohokráte nevěděl co psát. Kdo četl jeho dobrodružné knihy se dozvěděl co má každý v kapsách a co je u každého doma a jak se jmenuje každý člen něčí rodiny. A na každé ne -li první stránce se mluví,že někdo něco jí. Kdo to čte tak hrozně přibere... Tj vse ()

maestrum 

všechny recenze uživatele

I přes nostalgii přezpívané úvodní písně jedná se o seriál s chabými hereckými výkony, úsměvnými dialogy a naprosto mizerným dabingem. ()

Filooos 

všechny recenze uživatele

Před třiceti lety jsem tento seriál hltal bez sebemenšího kritického náhledu. Dnes vidím příšerné herecké výkony všech herců do jednoho. Český dabing je vyloženě na hranici absurdit, ale ten příběh, ta neskutečná výprava dělá z tohohle seriálu něco nádherného. ()

vipi

všechny recenze uživatele

Jako mladej jsem to nesnášel. Nějak to bylo na mě moc ponurý. Furt se mi u toho chtělo brečet. Tak jsem myslím viděl jen dva díly. Teď jsem si to našel znovu. Ponurost tam nikde nevidím. Ale zas se na to nedá dívat kvůli příšernýmu dabingu. Ale u něho se aspoň dá zasmát. Jenže teď se mi zdá zas neuvěřitelně plytký příběh. Takže tohle ne. Knihu jsem nečetl. ()

Saxicola 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství. Tak moc jsem se těšila, že mu teď dám plnou palbu s pocitem dobře vykonané práce, ale opravdu to nejde. Ono zřejmě má svůj důvod, proč si z něj ve skutečnosti pamatuji jen tu chytlavou znělku, která vystihuje dobrodružství party kluků na plachetnici naprosto dokonale. Tím ale výčet pozitiv bohužel končí. Chaboučký scénář, který úplně rezignoval na vykreslení charakterů jednotlivých hrdinů a jejich vývoj. Zato si ale z neznámých důvodů dal záležet na vyobrazení kapitána lodi coby obecního blba, který se nechá obrat o loď a pak i o peníze za výkupné s tak neuvěřitelnou lehkostí, že by kapituloval i před učitelkou ručních prací z dívčího lycea, po zuby ozbrojenou zlomenou pletací jehlicí. Pokud má být poselstvím seriálu, že tomu chlapovi nemělo být svěřeno ani šlapadlo na Mácháči, pak se cíl zdařil. Ani šikovnost a odvaha chlapců nebyly podány nijak věrohodně. Spíš je s podivem, že se dokázali nepřizabít i při korzování v parku po nedělní mši, za doprovodu bdělé guvernantky. Jediná příčetná postava byl ten blonďatý plavčík, ale sám to nemohl vytrhnout ani omylem. Na závěr je nutno vyzdvihnout kongeniální třetí verzi dabingu v provedení Studio Sokol´s Power Voice. Něco tak otřesného se nemohlo přihodit náhodou. Aby byl výsledek tak neuvěřitelně a kolosálně idiotský, na tom se muselo tvrdě pracovat. Jen jsem bohužel nepochopila, proč to někdo dělal - napadá mě jen snaha o definitivní a nevratné zprznění díla Julese Verna, kterému se chce nějaký jeho prapotomek pomstít za nějaké strašlivé rodinné tajemství. Teoreticky je možné, že pokud bych viděla verzi s původním dabingem, jednu hvězdu bych ze sentimentality přihodila, ale k tomu bohužel nedošlo. ()

Namefar 

všechny recenze uživatele

Kdo to viděl v dětství, a seriál se mu líbil, měl veliké štěstí. Hudba funguje na 100% i po desítkách let. Samotný seriál zestárl, ale je to koukatelné a nostalgie jede na plné obrátky. ()

Reklama

Reklama