Reklama

Reklama

Kapky

  • USA Windfall
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Miliardář s manželkou dorazí na svoji luxusní chatu a přistihnou tam lupiče. To je ale situace! (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoduchý, takřka v divadelním stylu, neboť je koncipován pouze pro tři postavy a odehrává se pouze na jednom místě. Úvod je vcelku slibný a dává naději zajímavému souběhu dějové dramatizace v rámci nečekaného střetnutí. V následujícím vývoji lze tak očekávat naprosto cokoliv. Že se vůbec nedozvíme jména  protagonistů je druhořadé. Tady dochází ani ne tak k psychologickému střetnutí, jako spíše k charakterovému. A s tím se dá také hodně pracovat. A tvůrci se snažili, ale nad scénářem se moc nepřemýšlelo. Ale jo, všechno vypadá zajímavě. O zvraty není nouze, ale zádrhel je v tom, proč se vlastně všichni chovají tak, jak se chovají. Kamenem úrazu je převážně projevené rozhodnutí, které vyznívá podivně. Chybí tomu patřičná soudržnost, a to jak fyzická, tak i logická. Do pomezí všeho se tím vnucuje nechtěná komičnost s přesahem až do frašky. Snaha o konverzační napětí znatelná je, ale vyjednávání trvá až moc dlouho. Souboj charakterů se nakonec mění v osobní proměny v takovém hávu, že nad tím nakonec zůstává rozum stát. Má to po divácké stránce šokovat, ale někde se to bohapustě zasekává. Konzistentnost scénáře se zkrátka od slibného začátku beznadějně rozplývá a ztrácí svůj pronikavý apetit ve svém jádru věci zaujmout. Netflix by měl v doplňování své filmotéky zatáhnout za brzdu a nechat tvůrce nad svými záměry více popřemýšlet. Unáhlenost je prostě ve výsledku znát a to je u nadějných námětů setsakramentská škoda. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Kapky jsou zdařile natočenou komorní konverzační žánrovkou o jedné nepovedené loupeži, v níž se manželský pár objeví ve svém luxusním odlehlém letovisku přesně v době, kdy je zloděj na odchodu. S ohledem na svůj neurovnaný vztah přichází manželé jak na zavolanou. Kapky přináší komicky absurdní zápletku, ve které herecky dominují všichni tři hlavní aktéři snímku, Jason Segel v roli zloděje a duo Lily CollinsJesse Plemons v roli manželského páru. Režisér Charlie McDowell nám servíruje filmovou emocionální nálož plnou lží, přetvářky, sebeklamu, sobeckosti, povrchnosti, nadřazenosti, odporu a pomsty, která vygraduje velkolepým finále, v němž si divák uvědomí, že nic není tak, jak se na první pohled zdálo. Tři hvězdy za myšlenkový přesah filmu a jeho minimalistické vyznění. 🙂 (19.03.2022) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem se dozvěděl z Instagramu Lily Collins, kde to vypadalo slibně - námět i obsazení mi přišly zajímavé - ale člověk by neměl zapomínat, že je to pořád jen Netflix, a tedy se mít na pozoru, neboť mi osobně většina jeho současné produkce přijde v lepším případě nesnesitelně povrchní, v horším zcela nesledovatelná, což se zde opět potvrdilo. Ta výchozí situace s jedním místem a minimem postav vypadá skoro jako nějaké hravé scenáristické cvičení, kde by šlo vymyslet v podstatě cokoli, ale nějaké větší invence jsem se zde bohužel nedočkal, film ponechává spoustu otázek nezodpovězených a ve výsledku to na mě působilo dost odflákle, postavy se většinou chovají přinejmenším podivně, a celé to graduje k vyloženě debilnímu rozuzlení, u něhož se člověk musí ptát - vážně jsem měl zapotřebí tomuto věnovat hodinu a půl života? Btw. nepochopil jsem stupidní český titul, protože o žádné kapky v tom filmu nejde - to musel vymýšlet někdo, kdo ten film nemohl vidět. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Snehulienka si zmyslela, že ide produkovať rozprávku o zlodejovi v pomarančovom sade, pretože zrejme ľúbi pomarančééééé! Nuž, miestami to aj vyzeralo ako rozprávka - absurdne, sterilne a nereálne. Ak by Jesse Plemons mal aj neviem koľko miliárd eur, tak by som ho radšej iba pozorovala z bezpečnej vzdialenosti, pretože vyzerá ako zdochýnajúci francúzsky buldoček. Určite by som sa s ním nesobášila, a potom nariekala, aký je ťažký život miliardárovej ženy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film, který si vystačil se 4 herci po celý film (ten čtvrtý tam byl tedy jen chvilku). Zápletka je jednoduchá, Jason Segel vykrádá dům a přistihne ho příchozí manželský pár, který tam odjel na dovolenou. A následně se celý děj odehrává v tomto domě a přiléhající zahradě. Na takto jednoduchou zápletku mě to celkem bavilo, i když některé scény byly nudné, ale Jason Segel byl v roli hodného lupiče fajn. A když se objevil zahradník, tak jsem docela čuměl na scénu, kdy utíká, smekne se a... Akorát konec se mi moc nelíbil, nepochopil jsem dotyčnou osobu, proč to takhle vyřešila... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Zloděj má na sobě kalhoty značky Dickies. (Arnyfe)
  • Nápad na tento film přednesl Jason Segel v telefonátu přes Zoom s Charliem McDowellem dva měsíce před začátkem karantény covid-19 v roce 2020. Cílem bylo vytvořit příběh s malým hereckým ansámblem, který by se dal natočit na jednom místě (ideální pro dobu covidu-19). (BMW12)

Reklama

Reklama