Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1986 zatkli na Floridě detektivové Wilcox a Brown mladého černocha Bobbyho Earla, na stanici ho zmlátili a obvinili ze znásilnění a vraždy jedenáctileté Joanie. O osm let později se na profesora Paula Armstronga obrátí stará černoška Evangelina. Její vnuk Bobby čeká v cele smrti na popravu a chce, aby se případu ujal. Právník nejprve odmítne, ale po rozhovoru s manželkou si vše rozmyslí. Odletí s rodinou do Miami a pustí se do práce. Navštíví Bobbyho ve vězení, promluví si s místní patoložkou, Bobbyho tehdejším obhájcem a setká se s policisty Wilcoxem a Brownem, který ho varuje, aby dal od případu ruce pryč. Přestože mu Brown tvrdí, že je Bobby vinen, Armstrong odhalí ve vyšetřování i v soudním jednání řadu nedostatků. V atmosféře rostoucí averze mezi Armstrongem a Brownem vyjde najevo, že Bobby byl o rok dříve obviněn z únosu a znásilnění, byl však osvobozen. Prokurátorkou byla tehdy Armstrongova manželka Laurie. Vzápětí se Armstrong dozví, že ve věznici sedí kromě Bobbyho i nebezpečný masový vrah Blair Sullivan, rovněž odsouzený k trestu smrti, který tvrdí, že je vrahem malé Joanie. (TV Nova)

(více)

Recenze (107)

Falko 

všechny recenze uživatele

V case premiery tohto filmu som mal v kine daleko väcsi zazitok, ako dnes pri nejakej tej reprize. V tom obdobi som absolutne netusil scenar filmu a veril som, ze Bobby Earl je nevinny a cely film som drzal palce Seanovi Connerymu. Pokial je Anthony Hopkins zapamätany ako slavny Hannibal Lecter z MLCANIA JAHNIAT (1991), tak pre mna navzdy zostane Ed Harris zafixovany, aj ked vo vedlajsej ale dokonalej ulohe ako psychopat Blair Sullivan prave v tomto filme a to som si v roku 1995 vobec neuvedomil, ze som ho uz videl ako dobraka v Cameronovej PRIEPASTI (1989). Aj na Scarlett Johansson si okrem ZARIKAVACE KONI (1998) skor pamätam z dospelackych postav, ale ze si ona zahrala v tomto filme malu dcerku Seana Conneryho, to som si vsimol az po filme v titulkoch... 28.12.2009 ______ Sean Connery - (Paul Armstrong) +++ Laurence Fishburne - (Šerif Tanny Brown) +++ Blair Underwood - (Bobby Earl) +++ Kate Capshaw - (Laurie Prentiss Armstrong) +++ Ed Harris - (Blair Sullivan) +++ Ruby Dee - (Evangeline) +++ Scarlett Johansson - (Katie Armstrong) +++ Chris Sarandon - (Lyle Morgan) +++ Produkcia: Sean Connery, Arne Glimcher +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Velmi trefně atmosférický thriller, který mi prostě a jednoduše ukázal, proč se někteří rodiče tak přehnaně bojí o své děti. Herci jsou fantastičtí, scénář v sobě ukrývá nejeden zvrat a děj je natolik napínavý, že jsem neměl potíže s nudou. První polovina je špičková, druhá malinko strádá, ale i tak se jedná o vyvedený snímek. Hlavní zvrat ke konci filmu není sic revoluční, ale hlavu dokáže zabavit, takže spokojenost nadprůměrná!!! - 7/10 - ()

Reklama

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

Vivat Ed Harris ! Velké překvapení, jak geniálně zahrál psychopata ! Jinak bohužel průměr. Věděla jsem, jak to skončí, a ten groteskní závěr, kdy chudák jeden vzdělaný chtěl zavraždit a nevěděl jak (pravděpodobně ve vězení zapomněl postup, ačkoliv nedlouho předtím podřezával s grácií) a hrdinný polda s učitelem advokátem jako správná dvojka vyrazili do ponurých bažin, aby mohli být snadnou kořistí...no díky bohu za aligátory. Začínalo to dost dobře, ale druhou polovinu filmu odflákli. ()

Harding164 

všechny recenze uživatele

Soudní drama s twistem ala Prvotní strach. Bohužel ten twist je tak neskutečně průhledný že ho prokouknete po prvních pěti minutách filmu. Hlavní hrdina je ale kompletní idiot, a tak většinu času sledujete, jak to ten vůl pořád nechce pochopit.  V posledním aktu se z toho stává akčňák, asi abychom se nenudili. Connery byl fajn, ale to je tak všechno. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Príjemne jemná kriminálka z pohľadu teoretického právnika, ktorý sa pomaly ale isto zamiešava do hry, ktorú nemôže ustáť. Určite ? No nebol by to nejaký ten thriler, aby tieto otázky nenastolil. Zodpovie ich ale značne úderne, s dobrým twistom, no už menej možno ukočírovanej réžie. Južanské napätie zdegenerovanej generácie amíkov je zákonité, herci nevinný a démonický zároveň. Harrisa som sa bál, Underwooda neodhadol, Fishburnea nenávidel a Conneryho miloval. Staré hriechy, námatkovo naznačené by v údernejšej réžii dopadli pamätnejšie, no nečistota zachraňovala situáciu. Nech žije americký súdny systém. žartujem. (videné 21.11.2019, AMCarchív) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy "Vražedné alibi", kterou napsal John Katzenbach. Hlavní postava Paula Armstronga (Sean Connery) byla pro potřebu filmu pozměněna, zatímco postava Bobbyho Earla Fergusona (Blair Underwood) je věrna knižní předloze. (e.v.i.i.k)

Reklama

Reklama