foto

Blair Underwood

  • nar. 25.8.1964 (54 let)
    Tacoma, Washington, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Blair Underwood sa narodil v Tacome, štáte Washington 25.8.1964. Bol synom Marylin a Franka, ktorý bol plukovníkom Armády Spojených Štátov, takže sa často sťahovali a bývali na rôznych miestach sveta. Blair neskôr chodil na Petersburg High School V Petersburgu vo Virginii. Potom vyštudoval Carnegie Mellon School of Drama v Pittsburghu a stal sa čestným členom spoločenstva Phi Beta Signa.

Kariéra

Blair hosťoval v populárnej „The Cosby Show“ a to ho priviedlo do seriálu „One Life to Live“. Takisto bol nominovaný na Zlatý Glóbus za účinkovanie v seriáli „L.A. Law“, kde hral od roku 1987 až do roku 1994. Underwoodov zlom vo filmovej kariére nastal s filmami „Set it Off“, „Krush Groove“, „Just Cause“ a „Deep Impact“. Taktiež hral vo filme „Gattaca“. V roku 2000 ho hranie zaviedlo do krátkeho televízneho seriálu „City of Angels“ a v roku 2003 hral milenca Cynthie Nixon v štyroch častiach populárneho amerického seriálu „Sex and the City“. V 2004 hral Rogera De Souza ktorý bola opakom Heather Locklear v seriáli spoločnosti NBC „LAX“. Blair získal tiež úlohu školského učiteľa v sitcome CBS „The New Adventures of Old Christine“. V roku 2007 hosťoval v seriály NBC „Law & Order“ a taktiež hrá v seriáloch „Dirty Sexy Money“ a „In treatment“. Underwood bol poctený piatimi cenami NAACP Image Awards, pre jeho prácu v „Rules of Engagement“ a jeho televíznu prácu v „L.A. Law“, „City of Angels“, „Murder in Mississippi“ a „Mama Flora´s Family“. Underwood bol jedným z 50 najkrajších ľudí v roku 2000 podľa šasopisu People a patril k najvplyvnejším tváram televíznej obrazovky 90. rokov.

Osobný život

V roku 1989 bol Underwood spoluzakladateľom neziskovej organizácie Artist for a New South Africa, ktorá bola určená na rovnosť a demokraciu v Južnej Afrike. Blair je súčasťou niekoľkých charitatívnych organizácií. V roku 1993 vyhral Humanitarian Award pre jeho prácu v Los Angeles - zákon o svalovej degenerácii. Je poverencom pre Robey Theatre Company v Los Angeles. V septembri 1994 sa oženil s Desiree DaCosta. Má s ňou tri deti: syna Parisa, Blaka a dcéru Brielle.

Michal "drake31" Draker

Herecká filmografie

Filmy

2018 The After Party
2014 Trip to Bountiful, The (TV film)
2012 Woman Thou Art Loosed!: On the 7th Day
2011 Umění zapadnout
2009 Rosnička
2007 The Hit
2006 Company Town (TV film)
Divná sešlost
Něco nového
Organizace Alfa: Hádův faktor (TV film)
2004 Do Geese See God?
Fronterz
How Did It Feel?
2003 How Did It Feel?
Nejhledanější v Malibu
2002 Final Breakdown
G
Hollywood, Hollywood
2001 Biography: Kim Fields: A Little Somethin' Somethin'
2000 Krvavá volba
1999 Strom splněných přání
1998 Co Bůh spojí...
Drtivý dopad
Rodina matky Flory (TV film)
1997 Gattaca
1996 Lekce (TV film)
Soul of the Game (TV film)
Vabank
1995 Vražedné alibi
1993 Banda: Pomsta Jessieho Leea
V ulicích Los Angeles (TV film)
1992 Second Coming, The
1990 Horká vlna (TV film)
Vražda ve státě Mississippi (TV film)
1989 The Cover Girl and the Cop (TV film)
1985 Krush Groove

TV seriály

2018 Quantico (TV seriál)
Who are you? (S03E13)
Ghosts (S03E12)
The Art of War (S03E11)
další epizody (13)
2017 Quantico (TV seriál)
RAINBOW (S02E21)
GLOBALREACH (S02E20)
MHORDER (S02E19)
další epizody (12)
2016 Quantico (TV seriál)
CLEOPATRA (S02E09)
ODENVY (S02E08)
LCFLUTTER (S02E07)
další epizody (9)
Dobrá manželka (TV seriál)
Shoot (S07E17)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Ironside: Na straně zákona (TV seriál)
2011 Událost (TV seriál)
Arrival (E22)
The Beginning of the End (E21)
One Will Live, One Will Die (E20)
další epizody (12)
2010 Událost (TV seriál)
Everything Will Change (E10)
Your World to Take (E09)
For the Good of Our Country (E08)
další epizody (10)
2009 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Bad Guy (S02E13)
The Unexpected Arrival (S02E12)
The Convertible (S02E11)
další epizody (4)
2008 V odborné péči (TV seriál)
Alex - týden 7. (S01E32)
Alex - týden 6. (S01E27)
Alex - týden 5. (S01E22)
další epizody (9)
Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Organ Donor (S02E09)
The Plan (S02E08)
The Summer House (S02E07)
další epizody (9)
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Nutcracker (S01E10)
The Watch (S01E09)
The Country House (S01E08)
další epizody (7)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Burned (S08E11)
2006 Nové trable staré Christine (TV seriál)
2004 Fatherhood (TV seriál)
LAX (TV seriál)
Sex ve městě (TV seriál)
Budiž světlo (S06E13)
2003 Sex ve městě (TV seriál)
Jeden, jedna, jedno (S06E12)
Dominový efekt (S06E11)
Páni, přerušeno (S06E10)
další epizody (4)
2002 Half & Half (TV seriál)
2000 City of Angels (TV seriál)
1996 Každý den v akci (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
Gotta Finish the Riff (S01E06)
1986 Downtown (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
1984 Cosby Show (TV seriál)
1983 Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
1982 Knight Rider (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2018 Mr. Soul (TV film) - vyp.
2011 First Generation - vyp.
2007 Operation Homecoming: Writing the Wartime Experience
2004 I Love the '90s (TV seriál)
Sex ve městě - Loučení (TV film)
2002 Inside TV Land: African Americans in Television (TV film)
Whispers of Angels: A Story of the Underground Railroad (TV film)
2001 Free to Dance
1988 American Experience (TV seriál)

TV pořady

2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 Secret Millionaire (TV pořad)
The Doctors (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2005 Black Movie Awards, The (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Jamie Kennedy Experiment, The (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1992 Muhammad Ali's 50th Birthday Celebration (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The Word (TV pořad)
1989 The Arsenio Hall Show (TV pořad)
1988 Battle of the Network Stars XIX (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1982 Ebony/Jet Showcase (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Lou Rawls Parade of Stars (TV pořad)

Hudební videoklipy

1989 Michael Jackson: Liberian Girl (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace