Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začátkem 20. století se v Amazonii těžil kaučuk, což byl pro místní plantážníky obrovský byznys. Tehdejší město Manaos díky tomu vzkvétalo, ale za cenu otrockých podmínek pro sběrače této suroviny. Několik zoufalců včetně ženy se pokusí utéci do blízkého Ekvádoru, což se jim však nepodaří, a tak risknou útěk rovnou přes Manaos. Uprchlíky nechá pronásledovat mocný plantážník, avšak následně vše vyústí v krvavou vzpouru na lodi plující po Amazonce. Situace se ale začíná vyvíjet úplně jiným směrem, když majitel plantáží zjistí, že se Britům podařilo ukrást z hlídaných oblastí semena kaučuku, a tím pádem je s jeho výnosným podnikáním konec. (MVanis)

(více)

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný príbeh z kaučukovníkových plantáží, odohrávajúcich sa v Južnej Amerike na prelome 19. a 20. storočia spľňa ambície priemerneho filmu. Hoci sa film nehrá na sociálnu drámu a príbeh štyroch utečencov má svoj akčný rádius... predsa len vyváženosť príbehu značne pokuľháva. Možno by bolo lepšie sa vydať len jedným smerom... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmových hitů v období mého reálně socialistického středoškolského studia; byl myslím od osmnácti, takže jsme na něj samozřejmě MUSELI se spolužáky jít. V paměti mi na něj nesmazatelně zůstaly tři vzpomínky - první na vynález zvaný "kolébka", což bylo prkno s otvorem uprostřed, ke kterému se přivázal nebohý odsouzenec, otvorem se mu prostrčil pyjus a kulky a pustil se po řece... po Amazonce... po Amazonce ve které jak známo žijí pirani. "Trochu mu je naříznu, aby krvácel a pirani si ho rychleji našly". "Ale musíme ho vytáhnout dřív, než mu vyžerou vnitřnosti". Mlask. (To ošemetné slovo piraňa skloňuju prosím podle wikipedie, ač se mi to příliš nezdá). Druhá pamětihodná scéna bylo hromadné několikadenní ošukávání hlavní hrdinky nekonečným (nebo lépe řečeno stále se obnovujícím) zástupem zpocených a nemytých plantážních galejníků, což měl být myslím její trest za nějakou její nevěru či zradu ("Kde je Claudia?" "Ještě pořád jí hoblujou"). No a scéna třetí byl odborný (a odporný) potrat s indiánským know-how na útěku džunglí - provádí se tak, že žena se rukama drží větve (lépe je ji ovšem asi k té větvi přivázat) a gynekolog-amatér jí svými pazourami nekompromisně drtí břicho za účelem rozmačkání plodu a pochopitelně za hlasitého zvukového doprovodu pacientky. Jinak už vůbec nevím o čem ten film vlastně byl, je sice celý na YouTube, ale bez českých titlů se mi do něj moc nechce... ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Okázale tvrďácký (tedy explicitně násilný) dobrodružný příběh z Amazonie, sice plný akce, leč nepříliš originální a nepříliš zvládnutý. Vlastně takový spaghetti western v kulisách Motýlka. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo viac ako len dobrodružný film, pretože obsahovalo akčné i trilerové prvky viac ako je pre dobrodružný žáner príznačné. Samotný námet o pomste naprieč pralesom nie je zlý, bohužiaľ zlyháva v spracovaní, a to výrazne. Neviem koho chceli ošáliť tými (porno)hereckými výkonmi, mňa teda určite nie. Jeden bonbónik na záver - v jednej scéne chlapík beží pralesom, počas ktorého je strih a v krátkom zábere je jasne vidno, že ten chlapík poskakuje na mieste, pričom sa stromy za ním nehýbu :-) ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Vlastně to vůbec není dobrý film, dosti zklamal má očekávání. Sociální tematika je dost odfláknutá, ten marxistický náboj dával mnohým filmu paradoxně docela koule, ale tady to neplatí. Brutality je dost, ale podobně bez štvávy, přišlo mi, že se nudili všichni včetně hlavních herců, z nichž režisér nevycucal zdaleka tolik, kolik by jistě zvládli. Dějově nuda, to netřeba rozvádět. 40% a to s odřenýma ušima. ()

Reklama

Reklama