Reklama

Reklama

Brouci v hlavě

  • USA Encounter
Trailer 2

Obsahy(1)

Vyznamenaný mariňák se vydává na záchrannou misi svých dvou malých synů před nelidskou hrozbou. Během stále nebezpečnější cesty budou muset oba chlapci rychle dospět. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (24)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal sem drama a místo toho jsem dostal drama líznuté thrillerem,které si s divákem lehce hraje a do určité chvíle mu dává možnosti aby uvažoval nad tím,co že se to vlastně děje a jestli se to opravdu děje tak jak je ukazováno.To začne být pořádně jasné až v závěrečné třetině a je možná trochu škoda,že se v té nejednoznačnosti nevydrželo déle...60% ()

ER 

všechny recenze uživatele

Sci-fi linka je tady jen pro "odlákání pozornosti", jinak jde o psycho thriller o magorovi, který je propuštěn z vězení a první věc, kterou udělá je, že unese své děti. Poté jim cestou neustále opakuje, jak jsou s ním v bezpečí, ale je jasné, že to není pravda. To, co se děje mezi dětmi a otcem je vcelku dobře podané, forma je nadprůměrná. S přimhouřením oka se na film dá dívat. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama otce a jeho dvou synů vodí zpočátku diváka za nos, což je vcelku příjemné. Na nebezpečné cestě mu člověk musí držet palce do doby, než se vše zlomí. Ale i tak zůstává napínavý příběh, kde nechybí střety a přestřelky. Pěkný vizuál, hlavně v úvodu a na konci, solidní herecké výkony. Váhal jsem mezi 3 a 4*, čtvrtou dávám za závěr, jelikož takový jsem očekával. O filmu je dopředu lepší nic nevědět... Slayer, Lynyrd Skynyrd, Aphex Twin, Judas Priest. p.s. pokud někdo očekává dech beroucí akční sci-fi, měl by si film odpustit a zkusit něco jiného. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Herec pakistánského původu Riz Ahmed se sice objevil ve velkých produkcích jako Jason Bourne, Rogue One: Star Wars Story či prvním Venomovi, výrazněji se ovšem projevuje v komornějších rolích. Upoutal na sebe už výraznou roli v Slídilovi, především poté výkonem ve snímku Sound of Metal, který Ahmedovi vynesl nominaci na Oscara. I další snímek s Ahmedem v hlavní roli sází na vážnější herecký výkon, který vlastně láká na sci-fi prvky. Je to celé ovšem trochu složitější.   To nejzajímavější na Broucích v hlavě se bohužel nedá vyzradit bez zásadních spoilerů, které ovšem nepolíbeného diváka automaticky připraví o všechny trumfy. Bez nich se vlastně Brouci v hlavě popisují velmi obtížné. Bez vyzrazení detailů se ovšem dá říct, že se v Broucích v hlavě překrývá realita s fikcí a hlavní hrdina si díky tomu dokáže projít výrazným psychologickým peklem. Ahmed poté nezklamává a podává v hlavní roli další silný výkon. A pak už je to opět trochu složitější.   Režisér a scenárista Michael Pearce rozhodně přišel se zajímavým námětem, scénář sepsaný spolu s Joe Bartonem ovšem v několika momentech tak trochu dokazuje, že se tu zabíjí potenciál. Celé to dokáže být napínavé a tak trochu matoucí, jednou ovšem musí vše prásknout. A ta snaha o paranoidní thriller ve finále tak úplně nefunguje.   Alespoň audiovizuálně to celé působí vypiplaně a Benjamin Kracun po Nadějné mladé ženě nadále umí celkem solidně pracovat s barevnou estetikou. Je to ovšem houby platné, když Pearce onu zajímavou hru s divákem vlastně přestane hrát příliš brzo a celé to napětí a funkční tajemno odsoudí k zániku. A ani Ahmed či Rory Cochrane, Octavia Spencer a především dva mladí herci Lucian-River Chauhan a Aditya Geddada svými solidními výkony nezachrání fakt, že to celé prostě smrdí promrhaným potenciálem.   V emocionální rovině vlastně Brouci v hlavě solidně fungují a Ahmed a spol. do svých rolí dávají vše, lákavé tahání za nos ovšem po chvilce přestane a z tohohle filmu se vyklube čistý promrhaný potenciál, který by snad lépe fungoval, kdyby se na onen zásadní zvrat vykašlal a sázel prvoplánově na to, co onen zvrat nenaruší. Tahle z toho v součtu vyleze sice ambiciózní, ale jinak velmi rychle zapomenutí hodná záležitost..... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z rutinního mysteriózního thrilleru se dalo vytěžit mnohem víc, ale to by se tvůrci nesměli bát riskovat. Co tak třeba přehodit v půlce filmu výhybku ještě jednou, a vrhnout rodinku na výletě do drsných vod redneck horroru? Prostor a kulisy k tomu přímo vybízely, do finiše se ale místo toho dojelo na volnoběh. Škoda... [Amazon Prime] ()

Reklama

Reklama