foto

Janina Gavankar

  • nar. 29.11.1980 (39 let)
    Joliet, Illinois, USA

Biografie

Janina je divadelní, filmová a seriálová herečka a také zpěvačka. Její rodiče pocházejí z Indie. Vystudovala herectví na University of Illinois v Chicagu a také studovala hru na piano, je vokalistka a orchestální hráčka na bicí nástroje.

V roce 2011 se objevila v seriálu True Blood: Pravá krev, kde od 4. do 6. série ztvárnila postavu Luny Garzaové. Ve vedlejší roli se objevila i v seriálu Arrow, v páté sérii Upířích deníků si zahrála čarodějku Qetsiyah a v roce 2017 získala jednu z hlavních rolí ve čtvrté sérii Ospalé díry.

Je také vášnivou hráčkou videoher. V roce 2014 ztvárnila postavu Amity ve hře „Far Cry 4“.

Od roku 2017 je Janina Gavankar součástí světa Star Wars jako velitelka Iden Versio, hlavní postava hry „Star Wars: Battlefront II“, která se odehrává po událostech šesté epizody.

TwoFace

Herecká filmografie

Filmy

2020 Cesta zpátky
Punching and Stealing
2019 Stucco
2018 Blindspotting
Bílá orchidej
2017 Sidney Hall
2016 Pee-wee's Big Holiday
2015 Janoskians: Untold and Untrue
The History of Us (TV film)
2014 Code Academy
Mysli taky jako chlap
2013 Kdo se bojí Vagíny Wolfový?
The Final Moments of Karl Brant
2012 Satellite of Love
2011 Custom Mary, The
Touring
2010 Men, Interrupted
Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey
2009 Indian Gangster
2008 Shattered!
2007 Dash 4 Cash (TV film)
2006 BBQ Bill
2005 Just Speak
Kalich mé krve
2004 Holičství 2
2003 Dark
2002 Holičství
2001 Why Is God...

TV seriály

2020 Jednotky vesmírného nasazení (TV seriál)
Edison Jaymesová (E07)
2019 Relics and Rarities (TV seriál)
The Morning Show (TV seriál)
Rozhovor (S01E10)
Osamělý vrchol (S01E08)
Otevřené moře (S01E07)
další epizody (9)
Bude líp (TV seriál)
Monsters in the Moonlight (S03E04)
Holding (S03E02)
Nejsem do tebe blázen (TV seriál)
Zero Eggplants (S05E07)
2017 Ospalá díra (TV seriál)
Freedom (S04E13)
Tomorrow (S04E12)
The Way of the Gun (S04E11)
další epizody (13)
2016 Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the End of Watch (S02E16)
The Mystery of the Unknown Caller (S02E15)
The Mystery of the Political Operation (S02E14)
další epizody (8)
2015 Hunt the Truth (TV seriál)
Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the Ghost in the Machine (S02E08)
The Mystery of the Maternal Instinct (S02E07)
The Mystery of the Dead Heat (S02E06)
další epizody (20)
Liga snů (TV seriál)
The Great Night of Shiva (S07E13)
2014 Garfunkel and Oates (TV seriál)
Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the Fertility Fatality (S01E10)
The Mystery of the Dysfunctional Dynasty (S01E09)
The Mystery of the Mobile Murder (S01E08)
další epizody (10)
2013 Nikki & Nora: The N&N Files (TV seriál)
Arrow (TV seriál)
Huntress se vrací (S01E17)
Chycen při činu (S01E16)
Dodger (S01E15)
další epizody (4)
Liga snů (TV seriál)
The Automatic Faucet (S05E09)
Upíří deníky (TV seriál)
Death and the Maiden (S05E07)
Handle with Care (S05E06)
Monster's Ball (S05E05)
další epizody (4)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Kdo skutečně jsi? (S06E01)
2012 Liga snů (TV seriál)
The Curse of Shiva (S04E13)
A Krampus Carol (S04E12)
The Hoodie (S04E02)
další epizody (4)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Soumrak (S05E11)
Vše je pryč (S05E10)
další epizody (10)
2011 Pravidla milostného provozu (TV seriál)
The Exes (TV seriál)
Liga snů (TV seriál)
The Funeral (S03E13)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Až zemřu já... (S04E12)
Duše v ohni (S04E11)
Musíme odsud pryč (S04E09)
další epizody (9)
2010 Za branou (TV seriál)
Moving Day (E13)
Bad Moon Rising (E12)
Surfacing (E11)
další epizody (11)
Liga snů (TV seriál)
High School Reunion (S02E10)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Epitaf (S01E14)
Liga snů (TV seriál)
The Shiva Bowl (S01E06)
The Usual Bet (S01E05)
Transplantační jednotka (TV seriál)
Place of Life (E01)
Láska je Láska (TV seriál)
Líná cesta dlouhé noci do dne (S06E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
V kleci (S06E12)
2008 Factory (TV seriál)
Uklízeč (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Anatomie války (S05E06)
V týmu žádné já neexistuje (S05E05)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Šepoty (S05E07)
2007 Láska je Láska (TV seriál)
Loučení na pláži (S04E12)
Literární předloha (S04E11)
Lesk a bída (S04E10)
další epizody (10)
2006 My Boys (TV seriál)
2000 Girlfriends (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)

Dokumentární

2014 Light, The

Režijní filmografie

Filmy

2019 Stucco

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Stucco

Host

TV pořady

2017 The IMDb Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce