Reklama

Reklama

Hodina nejistoty

  • USA The Desperate Hour (více)
Trailer 1

Ovdovělá Amy Carrová truchlí nad ztrátou svého manžela, který zemřel před rokem a dělá vše pro to, aby pomohla svým dvěma dětem překonat smutek a obnovila normální život. Její dospívající syn reaguje vzpourou a jednoho pátečního rána odmítne jít do školy.  Amy s ním ztrácí trpělivost a radši si jde zaběhat do lesa poblíž domova. Klid, který v tichu lesa hledá, je ale neustále přerušován vyzváněním telefonu, až se ho rozhodne vypnout. Když ho znovu zapne, s hrůzou zjistí, že ve škole, do které chodí její syn, se střílelo. Uvědomí si, že je hluboko v lese, daleko od města a její syn určitě potřebuje pomoc. Amy zoufale závodí s časem, aby ochránila svého syna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ryze telefonní drama. To si šla takhle (dříve více sličná) Naomi Watts  jednoho rána zaběhat a její každodenní rutina byla narušena projíždějícími policejními vozy. Konaly se totiž policejní manévry v nedaleké střední škole, kde byla hlášena střelba. A shodou všech špatných okolností tuto školu navštěvoval i její syn, který je tam i tentokrát. Naomi zpanikařila, otočila běžecký kurs směr škola, duchapřítomně přivolala taxi, co má kvůli zátarasům zpoždění, a vydatně telefonuje. Telefonuje s policií, s autoservisem, se synem i pachatelem... prostě telefonuje neustále. A do toho se její počáteční svěží běžecký styl postupně mění na styl po třídenní souloži. Běžet necelých devadesát minut, co film trvá, může být únavné jak pro běžce, tak i diváka. Píchání v boku je hrdě potlačeno. Píchání Naomi také. Klikaté lesní pěšiny a silnice jsou takřka liduprázdné, takže běhej, holka, běhej. Nikdo tě hned tak nesveze. Stárnoucí Watts spojila síly se zkušeným režisérem Phillipem Noyce a vyprodukovala si drama, které nám sled dramatických událostí zprostředkuje pouze přes telefonní linky. Není to objevné, ovšem není to nikterak hrozně podáno, aby se to v pohodě nedalo vydržet. No, trvat to dvě hodiny, tak to už by si raději divák přál, aby hrdinka zakopla o bludný kořen, upustila telefon, který by se jí zakutálel do mokřiny, a běh Terryho Foxe by se předčasně ukončil. Film také může fungovat jako návod na levnou produkci. Určitě se náklady pohybovaly na velmi skromné úrovni. Můžeme být rádi, že nám Watts úspěšně dotelefonovala, nijak se u toho běhání nezpotila a příště může ve vytrvalostním běhu i reprezentovat, aby si udržela ten správný fyzický fond. 6/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Námět parádní zpracování tragické na to, že to točil režisér Sběratele Kostí bída. Ženská si jde zaběhat nejspíše do Mexika podle vzdálenosti a mezitím ve škole kam chodí dojde ke střelbě. Tak si různě volá lidem a lidi volají jí a nakonec se tam dostane a vyřeší to. Pominu to, že má všude signál (absolutně nereálné) to, že se nedokáže otočit a je tak blbá, že si nedokáže zavolat třeba záchranku, aby ji vyzvedla  a tím pádem se z toho lesa dostala nemluvě o nějakém gps polohy podle , kterého by ji našly, ale co nepominu je to, že podělaný taxikář s navigací se tam ztratí taky . Jinak ten mobil co měla bych chtěl mít taky volala hodiny a nevybil se a pokud si normálně nechává policie řešit případy střeleb ve školách s rodiči tak se nedivím, že to tam tak vypadá. 40 procent ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept, kedy z akcie v škole nevidíme (skoro) vôbec nič, respektíve iba zopár fragmentov prostredníctvom mobilu. V rámci filmov o streľbe na amerických stredných školách tak ide o novinku, trochu pripomínajúcu napríklad Searching (informácie iba cez technológie), alebo Locke (jedna postava celý film telefonuje) ale predsa len menej atraktívnu. Ono pobehovanie po lese a príjazd na miesto činu nedokáže nikdy naplno strhnúť, ale pri tak krátkej stopáži je výsledok uspokojujúci. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš průměrná one woman show, která sice disponuje silným tématem v podobě oblíbené americké kratochvíle střílení ve škole, ale bohužel jí lehce sráží ne zrovna logické kroky. Chápu,že v podobné situaci člověk asi nebude myslet úplně racionálně, ale opravdu nechápu, proč se hlavní postava při zjištění, že se ve škole jejího syna střílí (a navíc by on mohl být střelec) prostě neotočila, nedoběhla domů (zas tak daleko být nemohla) a místo toho začala zmateně pobíhat po lese? Naomi Watts nicméně stále dobrá a sama film bez problémů utáhne. Škoda, že se v posledních letech neobjevila v nějakém větším filmu...60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Podptrůměrný. Tak to je přesná charakteristika tohodle zcela nefunkčního filmu. A Naomi jako matka. Moc nepřemýšlela. Zavolá v dramatický sItuaci synovi zpět na mobil, aniž by promyslela, že ho může ohrozit. Pak volá dokonce člověku ( únosci) na mobil, aniž by domyslela, co tim může odstartovat. Fakt jen stěží sledovatelný. Ještě že to netrvalo tři hodiny. Slavnej rejža, slavná herka, a takový nic. 30%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Keď bol film uvádzaný na filmovom festivale v Toronte v roku 2021, mal ešte oficiálny názov "Lakewood". Až pri prechode do britskej distribúcie dostal názov The Desperate Hour. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v North Bay, Ontario (Kanada) v roku 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama