Reklama

Reklama

Syn

Trailer 3

Peterovi (Hugh Jackman) se jeho už tak hektický život obrátí vzhůru nohama, když za ním přijde jeho bývalá žena (Laura Dernová), aby si s ním promluvila o jejich synovi Nicholasovi (Zen McGrath), který se už několik měsíců neukázal ve škole a je hodně problémový. Peter se snaží o Nicholase starat tak, jak by býval chtěl, aby se o něj staral jeho vlastní otec (Anthony Hopkins), ale těžkosti spojené s výchovou nového syna s Beth (Vanessa Kirby) a nová pozice v práci způsobí, že nebude vědět, jak si udržet pouto s Nicholasem. Syn je podmanivým varovným příběhem od režiséra Floriana Zellera (Otec) o rodině, která se pokouší zas dát dohromady poté, co se rozpadla. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (36)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Sebestředný rozmazlený synáček, který si myslí, že se celý svět bude točit jen kolem něho. K tomuto myšlení mu zdárně pomáhá jeho matka, otec a nakonec i nevlastní matka, kteří kolem něho tancují a dělají mu první poslední. To chtělo rázný přístup - nechceš chodit do školy, dobrá, najdi si práci..... nechceš bydlet s matkou, dobrá, najdi si vlastní bydlení... Trocha těch povinností a reality života by mu udělala v hlavě pořádek. Ale bohužel, nestalo se, takže můžeme sledovat pomalý postup k nevyhnutelnému konci. Ve filmu se mnohokrát rodiče a ostatní chovají dost nelogicky a troufám si říct i nevhodně. Např. kluk přestoupí na jinou školu kvůli záškoláctví, to pokračuje, ale nikoho z rodičů nenapadne ho zkontrolovat? Zavolat do školy jestli chodí pravidelně, jaké má známky? Nebo dát požadavek ve škole, aby je při první absenci informovali? Divné. Nebo v oné psychiatrické léčebně - doktor probírá synovu diagnózu před ním, takže rodiče jsou vystaveni od začátku citovému vydírání svého syna. Proč (a myslím že by to tak mělo být i v reálu) doktor nesdělil rodičům diagnózu a návrh léčby o samotě, tak aby si mohli rodiče udělat názor, a poté mohli jít za synem a udělat rozhodnutí před ním, když už to tak prý muselo být. Nechápu. Závěr filmu byl hodně emociální, ale jak jsem psala už výše, dal se očekávat. Pouze za herecké výkony a obsazení, které předvedlo sérii utrápených, kamenných výrazů a za mého oblíbence Hugha dám 3*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po výborném Otci přichází Zeller s dalším rodinným dramatem s divadelními kořeny a tentokrát to funguje tak napůl. Ne snad, že by Syn nenabízel silnější momenty, ale tam kde Otec zvládnul překvapit a uzemnit originálním pojetím zhoršující se nemoci, filmů o tom jak si k sobě hledají cestu odcizený rodič s potomkem je přeci jen víc a v tomhle ohledu Syn nepřináší nic objevného. Možná by trošku pomohlo, kdyby se stopáž smrskla pod dvě hodiny, ale rozdíl ve finálním dojmu by nejspíš nebyl nijak zásadní...60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Naposledy Florian Zeller „rozebíral“ vliv nemocného člověka na jeho blízké okolí. Ani tentokrát rodinné prostředí neopouští a zabývá se kromě jiného tím, jak pohled na výchovu dětí ovlivňují osobní zkušenosti z výchovy rodičů. Hugh Jackman opustil Lauru Dern, se kterou má dospívajícího syna. S mladší novou ženou Vanessou Kirby se těší z nedávno narozeného potomka, má stabilní zázemí, luxusní byt na Manhattanu, daří se mu v práci. Rovnováhu naruší prosba syna, který by rád vyměnil dosavadní matčinu přítomnost za otcovu. Frustrovaný teenager ovšem nadále kašle na školu a jeho emoční nestálost začne nabírat na síle. Tvůrci nám na jeho příkladu předkládají, jak závažným a hlubokým problémem duševní zdraví adolescentů v současnosti je. Stejně tak, jak důležité je volit „správná“ slova i při vypjatých momentech. Ve výsledku mi pomalé tempo nevadilo, a to hlavně díky celkové náladě, hercům (pasáž, která rámuje vztah Jackmana s jeho otcem, je skvělá, protože Anthony Hopkins je skvělý) i melodramatickému závěru, který mi sednul. Tohle komorní drama sice působí v několika ohledech méně vyrovnaně než jeho předchůdce, každopádně se těším na završení trilogie. Silné tři hvězdy. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film o rozmaznanom zmrdíkovi, ktorý si myslel, že svet sa točí iba okolo neho a ktorý svojou 'vychcanou' povahou emočne zdieral svojich rodičov. Moc ma to nebavilo. Kvôli tomu zmrdovi som ho musel dávať na viac krát. Stále som bol v nepríjemnom napätí, či neurobí nejakú chujovinu alebo tak. Navyše tu všetci herci hrajú súťaž o najutrápenejší ksicht. Jednoznačne by vyhrala Laura Dern, ktorá by hravo prebila i Nicolasa Cagea. A ten je svojou 'utrápenosťou' neprekonateľný! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím otci, další Zellerova část zamyšlené trilogie. Bohužel, kde Otec bodoval hereckým koncertem Anthony Hopkinse a invenční režií, která skvěle zpracovávala zdravotní stav hlavní postavy, tam je syn klasickým americkým dramatem o problémové komunikaci mezi rodiči a dětmi, tentokrát primárně mezi otcem a synem. Bohužel bez invence a zbytečně natažené, bez výraznější gradace. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Londýne a v areáli de Havilland University of Hertfordshire v Hatfielde (Anglicko, Veľká Británia), ako aj v štáte New York (USA). (Arsenal83)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama