Reklama

Reklama

Podomní prodavač předstírá úraz, aby dostal od pojišťovny odškodné, a potřebuje svůj nárok nějak doložit. Jenže nedůvěřivý pojišťovací agent se jeho podvod snaží odhalit. (Netflix)

Zajímavosti (5)

  • Závěrečná slova Ronalda (Michel Serrault), který nečekaně promluví ve vodě uprostřed zázračné jeskyně, anglicky zní: „My God, I can speak!“ Jedná se o odkaz na film Dr. Divnoláska (1964) a hlášku Petera Sellerse, který poté, co vstane z invalidního vozíku, v Kubrickově filmu prohlásí: „Mein Führer, I can walk!“ (Willy Kufalt)
  • Scény, odehrávající se v jeskyni poblíž sádrového lomu Salies-de-Béarn, byly natáčeny v ataliéru, protože provozovatelé odmítli povolit filmařům v takto památném místě natáčet. „Ujistil jsem se, že se kopie podobá do nejmenšího detailu. Navíc je autentičtější, než ve skutečnosti, jelikož jsem nechal postavit zázračné koupaliště uprostřed, tak, jak stálo původně, než ho přesunuli na stranu z důvodu většího místa pro parkování výletních autobusů,“ uvedl režisér Jean-Pierre Mocky. (Willy Kufalt)
  • Michel Serrault a Jean Poiret tvořili spolu před lety oblíbenou filmovou dvojici a v letech 1956–1970 natočili spolu přes 30 filmů. K jejich společné „labutí písni“ v Zázrakem uzdravený však vůbec nemuselo dojít, protože režisér Jean-Pierre Mocky měl původně v plánu do hlavních rolí obsadit zcela jiné komiky: Coluche a Michela Blanca. Coluche roli němého pojišťováka Foxteriéra (Michel Serrault) dokonce přijal a dal režisérovi souhlas písemně, brzy poté však zahynul při havárii na motorce. (Willy Kufalt)

Reklama

Reklama