Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (6)

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Po dlouhé době na mě znovu dýchla příjemná severská mrazivá atmosféra, ale to je tak všechno. Jednalo se o takový nutný úvod, zasvěcení do děje a seznámení s postavami. Bohužel natolik neatraktivní formou, že se mi úplně nedařilo seriálu věnovat celou svou pozornost a bojím se, že mi mnoho souvislostí mohlo utéct. Přesto jsem velmi zvědavý, kam se děj bude přesně ubírat. [65 %] ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Po nezbytném úvodu do děje v předchozím dílu, mám pocit, že už jsme konečně v detektivní hře a já mohu naplno využívat svoji detektivní intuici. Krásně se nám jednotlivé případy prolínají. Atmosféra v tomto dílu by se dala krájet. Největší výtka k Danica Curcic, ze které zde tvůrci udělali opravdu velmi nevzhlednou šeredku a trošku tak blokuje moji erekci, která by se jinak u tohoto seriálu už dost možná dostavila. [78 %] ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Spoilery! Nemohl jsem si nepovšimnou, že se na severské poměry jedná o nezvykle strojenou hru na efekt. Nejvíce patrné je to v samotném závěru, kdy mají vyšetřovatelé docela jasně vyprofilovaného vraha, o kterém vědí, že rád vraždí nezbedné ženy, přesto nezbednou mrduchtivou zrzku hlídají pouze 2 policisté, z nichž jeden má rád pizzu a druhý pornhub, kdežto v honbě na údajného vraha v naprosto typické seriálové pasti, je povolána snad veškerá zásahovka z Kodaně a okolí. Taktéž se mi na mysl vyrojil můj první podezřelý, za kterého považuji toho slizouna, který hledá cestu do kalhotek Hartungové. Tuším, že mu říká Eric. A jaké ponaučení z tohoto dílu plyne, milé dámy? Nesouložte se žluťáky. Těch 15 čísel vám rozkoš stejně nezajistí a navíc se vystavujete riziku ztráty několika končetin. I přes výtky mě ovšem docela chytila mrazivá atmosféra a hlavně chválím, že seriál má docela zběsilé tempo a nevěnuje moc času na první pohled okrajovým záležitostem. [75 %] ()

Epizoda 4 (2021) (E04) 

Spoilery! Trošku mi tvůrci hodili vidle do mojí teorie o hlavním podezřelém. Tipoval jsem toho ptáka, který je posedlý Hartungovou. Bohužel jej začali podezřívat příliš brzy, takže nyní existuje šance, že by to být nemusel. Stále se mi ovšem jeví jako hlavní podezřelý a už jen přemýšlím, jak může souviset s tou úvodní scénkou, když už bylo konečně potvrzeno, že ta holčička krčící se pod stolem v prvních minutách prvního dílu, je naše Hartungová. Mohl by to být ten její brácha. Seveřané rádi vytahují podivné rodinné zápletky. Pták by to mohl být i proto, že je zřejmé, že se bude jednat o někoho, kdo má o policejním postupu dost dobrý přehled. No uvidíme, snad bude závěrečné rozuzlení trochu dávat smysl a nevytáhnou z rukávu nějakého podivného věštce. [78 %] ()

Epizoda 5 (2021) (E05) 

Spoilery! Trvalo to sice 5 dílů, ale máme na světě první opravdu kule rvoucí epizodu, u které jsem měl nefalšovanou erekci. Taktéž jsem rád, že jsem měl zcela výjimečně jen částečnou pravdu ve své teorii o vrahovi. Správně jsem odhadl, že za vším stojí trýzněný bratříček z úvodní pasáže seriálu, jen jsem odhadoval, že nyní z chlapce vyrostl ten slizounek, co se točí kolem Hartungové. Sympatického patologa jsem věru mezi své primární podezřelé neřadil. Přesto mě toto vyústění velmi potěšilo a moc se těším na zakončení. [87 %] ()

Epizoda 6 (2021) (E06) 

Spoilery! Chápu, že to finále bylo třeba trošku přestřelit a pojmout ho v akčním duchu, ale celá akce na farmě mi do celé té komorní atmosféry, kterou navodily předchozí díly, poněkud neseděla. Když jsem viděl frajera řezat malinkým kotoučem na flexe uvnitř hořícího domu zalitého benzinem tlusté mříže, tak jsem nevěděl zda jsem mám dříve divit průměru mříží, tomu jak dlouho někdo dokáže v takovém prostředí dýchat, aniž by se udusil, tomu, že dům v plamenech a hořící zásuvky neměly vliv na elektrický okruh a nebo jen obligátnímu faktu, že si vrah uhoření návštěvy nepojistil prostřeleným kolenem nebo naříznutím achilovky. Ale chápu, že kdyby vrazi byli i v samotném finále bezchybní jako při všech předešlých vraždách, tak by závěrečná scéna byla krátká a nudná. Každopádně hodnotím seriál jako velmi vydařený. [80 %] ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama