Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuchař Kachna je na vojenském cvičení a štamgasti se ptají, kdo bude vařit. Výčepní Dušek má domluveného Špičáka a ten opravdu nastoupí. Není to ale dobrý kuchař, a tak jsou všichni rozhořčení, ale Dušek ho omlouvá. Nakoupí neuvěřitelné množství jídla a na tabuli je plno skvělých pochoutek až na to, že polovina z nich je fikce. Množí se stížnosti hostů, a když advokát Vladimír zváží řízek, který je opravdu podměrečný, dává Špičák výpověď a odchází. Naštěstí zakročí pes Pajda, který očuchává jeho tašku. Novák do ní sáhne a vytáhne proviant nejméně na týden. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Když hostinský Dušek (Petr Nárožný) předává panu domácímu (Václav Knop) adresu na vojenský útvar, kde je Kachna (Josef Dvořák) na vojenském cvičení, adresu přečte jako „VÚ 6155 Vyškov“. U takového útvaru ale nemohl Kachna vykonávat vojenské cvičení – číslo totiž patřilo 64. skupině radiolokačního průzkumu a uvědomování s dislokací ve slovenském Zvoleně. V roce 1997, kdy se díl odehrává a kdy je Československo již čtyři roky rozděleno, tedy Kachna u této jednotky cvičit nemohl (natož pak ve Vyškově). (azcr)
  • Když Vladimír Zatloukal (Jan Kanyza) reklamuje řízek a kuchař říká, že je řízek dobře naklepaný, mihne se nad nimi mikrofon. (johnnymay)

Reklama

Reklama