Reklama

Reklama

VOD (1)

Roztleskávačky si vyberou slabší chvilku a jedna z nich skončí na dvacet let v kómatu. Když se pak probere, chce si splnit sen a stát se královnou plesu. V sedmatřiceti. (Netflix)

Videa (20)

Trailer

Recenze (116)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Rebel Wilson je sice poloviční, ale pořád je to ona i se svým (mnohdy zbytečně) vulgárním humore. Senior Year celkem zapadá do její filmografie a docela mě mrzí, že tvůrci nedokázali vytřískat víc ze situace kdy se frajerka probudí po dvaceti letech do prakticky jiného světa než znala. Je tu pár náznaků a je z toho cítiti jistá nostalgie po době minulé, ale je toho málo. Přišlo mi navíc, že Senior Year moc neví co by chtěl říct, protože v jednu chvíli prostřednictvím postavy RW vzpomíná na to co bylo a ukazuje, že dnešní doba je prakticky ve všem úplně na hovno, aby se ale následně přetransformoval v klasickou moralitku schovanou za humor. Ačkoliv sem se nenudil a nejednou sem se slušně zasmál, tak potenciál tu byl rozhodně větší. Zůstal ale nevyužit...60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Než se dostanu k samotnému filmu, chtěl bych se pozastavit nad ústřední herečkou, mou oblíbenkyní, Rebel Wilson. Já totiž úplně tak nesdílím všeobecné nadšení nad jejím úžasným zhubnutí, a to ze dvou důvodů. Jednak bych totiž řekl, a to platí i všeobecně, nejen pro ní, že jak vážně o dost zhubla, tak zároveň v obličeji strašně zestárla a i když tedy rozhodně nejsem na prostorově výraznější ženský, tak jí to jako baculce slušelo fakt víc, než nyní. A jednak, což je ovšem daleko důležitější, dřív Rebel ve filmech, kde hrála, působila skutečně jako rebel, ze řetězu utržený šílenec, prostě zábavně přesvědčivá komička, která má koule. Jenže teď, snad o polovičku lehčí, mi prostě už tak vtipná a odvázaná nepřišla, jinými slovy, prostě už to není ona. A tím se obloukem dostávám už k přímo k filmu, kdy totiž celý tento snímek je postaven prakticky právě jen na ní, a tím pádem, když mě už tolik nebavila Rebel, nebavil mě tudíž ani film. Zápletka každopádně není nikterak nápaditá, či jakkoliv překvapivá, na druhou stranu je svižná a prakticky bez nějakých hluchých míst. S úrovní a funkčností humoru je to pak jak na houpačce, respektive spíš převládají bohužel ty slabší, až vyloženě nefunkční vtípky, a co se týče dramatičtějších momentů a emocí, s těmi to je ještě horší, nic z toho prostě není ani trochu přesvědčivé, či působivé. Jednotlivé postavy a jejich herečtí představitelé pak patří asi k tomu nejslabšímu prvku celého filmu, vesměs totiž působí mdle, nezajímavě, povrchně a hlavně tu máme vlezprdelkovskou přehlídku snad všech -sexuálů, co existují, s čímž tedy po osobní stránce nemám problém, ale spíš mi to zde už přišlo fakt jako až násilně napěchované a tím pádem zbytečné. A závěr je pak prvotřídní moralitka obludných rozměrů, hold některých nešvarů se asi nikdy nezbavíme. Celkově tak Maturitní ročník hodnotím jako takovou průměrnou komedii, která sice neurazí, ale v podstatě nenacházím ani jediný důvod, proč jí vůbec doporučit, natož vidět. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Co se sebou R. Wilson za poslední roky udělala je neskutečné a řekl bych, že jde o první film, kdy perfektně prodala svoji proměnu. Nápad dobrý, nijak extra originální, ale pojetí se mi líbilo. Prima postavy, i když často dost upjaté a za hranou, ale to jsou prostě filmy s Rebel... Můj šálek kávy to není, nebyl a asi ani nebude, ale nuda ani omylem. Spokojen, pobavilo. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Na túto komédiu som sa celkom tešila. Zaujal ma najmä ten námet, že hlavná hrdinka sa prebudí po 20 rokoch a všetko je inak. Pozrela som si aj trailer a hláška, že "Madonna sa teraz volá Lady Gaga?" sa mi zdala trefná a vtipná, tak som si povedala, tak tento film si musím pozrieť😉. Rebel Wilson nemám až tak veľmi rada, ale dalo sa to. Jej mladšie "ja" bolo naopak veľmi sympatické a aj pekné dievča. Rebel som ale jednu vec závidela a to, že hrala po boku Justina Hartleyho z môjho obľúbeného resp. najobľúbenejšieho seriálu This Is Us! Potešil ma "retro" soundtrack s nostalgickými hitmi Britney Spears (video Crazy skvelý nápad) či Shania Twain👍. A vôbec ale vôbec som nespoznala Aliciu Silverstone, hoci mi tak trošku bola povedomá. Senior Year by som ohodnotila len ako priemerný film, no vcelku je to celkom fajn oddychovka. Veľa situácií je samozrejme prehnaných a nereálnych, no komédii to môžem odpustiť. Skôr mi vadí taká nelogická maličkosť, ako sa niekto s veľkosťou šiat povedzme L vtrepe do nejakého XS! Niekedy mi je až smiešno, ako v Amerike preháňajú s "Prom", no myšlienka v závere, že ono to vlastne v živote vôbec nie je dôležité, kto bol kým na strednej, či získal nejakú tú korunku, či bol najobľúbenejší atď. sa mi páčila.  A môžem úprimne dodať, že teraz v instagramovej a TikTok dobe by som nechcela byť na strednej! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebol by to Netflix, keby nedal do ďalšieho svojho filmu znovu LGBT postavy, podľa ich pohľadu to vyzerá tak, že sa nimi svet len tak hemží, ale to je dúfam že len zbožné prianie a nie realita. Ale k filmu. Rebel Wilson zhodila, ale nie dosť na to, aby bola sexi, samozrejme o to jej ani nešlo, takže si môžeme užiť znovu jej šialenosti a jej špecifický typ humoru. S manželkou sme sa aj zasmiali, ale zároveň pri scénach s LGBT rovnako zhrozili, kam ten svet speje. Kľudne ma majte za homofóba, ale u mňa tolerancia LGBT je na úrovni, že dve ženské a ja, to "prekusnem", ale nič viac... :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

  • Když Stephanie (Rebel Wilson) a Lance (Michael Cimino) tančí po výhře krále a královny plesu, můžeme vidět, že jsou jim na parketu nasazeny jejich korunky. V dalším záběru je nemají a poté je opět mají. (Riconbak)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Atlanta. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama