Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je úplne očividne, že sa tu budú parodovať všetci najznámejší pláštenkári od Batmana po Kapitána Ameriku a musím priznať, že je to fajn. Nemám rád, keď je humor nasilu tlačení do každej scény, no tu je to dávkované celkom dobré, divák sa toho hneď nepreje a navyše je finále až prekvapivo štýlové. Je vidno, že si frantíci v tomto filme radi spravili so superhrdinov prdel a je viac ako jasné, že ich to dosť bavilo. No a mňa to bavilo tiež, navyše je to dosť krátke, takže moc sa nie je kde nudiť. V dnešnej prekomixovanej dobe je tento film ako svieža vôňa vo vašom WC, zaručene vás preberie. 75% - 4* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální. Prakticky okamžitá láska a naprostá srdcovka. Prvotřídní parodie, která jako parodie vůbec nepůsobí. prostě naprosto báječná komedie, která si dělá báječnou srandu ze snad úplně všech komiksových klišé a naprosto na výbornou. Hromada báječných nápadů, sympatický hlavní hrdina, příjemná stopáž a natřískaný děj, v němž nenudí ani jediná vteřina. Prostě naprostá perla a už teď absolutní klasika, která hraničí s genialitou. Jsem absolutně nadšený a nemám jedinou výhradu Kéž by takhle fantastických překvapení bylo do roka více. Filmografii Philippa Lacheaua doženu, ten chlap je borec. Super-Blb je lepší než všechny současné komiksové filmy dohromady. 100 %. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

V první řadě by bylo dobré zmínit, že by si název, který zvolil český distributor, měl jeho autor vytisknout na vizitku. Ano, ve filmu je spousta blbých fórů a hrdina má blba za kámoše, to ale film nevystihuje. Tvůrci si díky ztrátě paměti herce našli záminku pro potrhlost, která má několik vtipných momentů a dost mizerný závěr. Pokud máte nakoukané (nejen) komiksové filmy, najdete na ně pár zábavných odkazů. Vlastně je to významnou část stopáže čistá parodie. Tvůrci se snažili propašovat narážky často a párkrát to pomrknutí opravdu úsměv vyvolá. Můj šálek kávy, to ale není. Přiblblé gagy, kde někdo spadne do vypuštěného bazénu, spousta předvidatelných momentů a za vlasy přitažený závěr...tohle poberu z nostalgie jednou za pár let v Malérech pana účetního. Super-blb je pro mě spíš takový novodobý Kameňák s filmovou tématikou. Ale abych nekřivdil. Scénář úplně blbý není, dává smysl a technicky je to slušné. Jenže šlo se cestou prostoduché zábavy. Ale kdo ví, třeba z toho jednou bude klasika. Možná kdysi dávno, někdo podobně ohrnoval nos nad komediemi s Pierre Richardem. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Správně ujetá francouzská komedie parodující hned na několik superhrdinských světů, u které si zaručeně pročistíte hlavu. Humor není násilím tlačenej, a přestože se nevyvaruje i gagům, které už před 30 lety nepatřily k nejvtipnějším, tak kadence vtipů a easter eggů je opravdu neuvěřitelná, že to filmu rádi odpustíte. Projekce v kinech se současným Batmanem je buď šťastná shoda náhod nebo skvělý marketingový tah. Lachtan Filip se svojí partou si suverénně řekli o moji pozornost a rozhodně si projedu jejich další projekty. Plný počet utíká jen těsně (třeba se to ještě změní) kvůli na poměry filmu skromnému finále. Super-Blb by také rozhodně snesl o 10 minut více, nepřišlo mi, že by mu jakkoli docházel dech. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna fanúšik akčných filmov o superhrdinoch, ale táto satrická paródia ma celkom pobavila. Scenár je miestami tak trocha pritiahnutý za vlasy, ale s tým musíme vo filmoch s Philippom Lacheau predsa rátať. Základná dejová línia však bola fajn, humor už tradične svieži, a mnoho scénok bolo fakt vydarených. Ak má niekto v súčasnosti francúzskej kinematografie fajn komédie, tak je to určite partia okolo Philippa a Tareka. Nie je to síce úplne Top, ale "Badman" bol celkom vydarený. Silnejšie 3* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v regióne Île-de-France, konkrétne v v Rueil-Malmaison, v Gif-sur-Yvette a Mennecy, ako aj v Cité Internationale Universitaire v Paríži. Natáčalo sa od augusta 2020 po dobu 11 týždňov. (Arsenal83)
  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama