Reklama

Reklama

Jen počkej...!

(seriál)
  • Československo Jen počkej, zajíci! (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Snad ani není třeba představovat tyto nejpopulárnější postavičky z ruských animovaných filmů. Podívejte se na jejich spanilé příběhy plné honiček a překvapení. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (21)

Jen počkej...! (1969) 

Kult mého dětství a jeden z nejlepších animovaných seriálů, které jsem až dosud viděl. Bylo a je mi úplně putna, že to natočili Sověti – kvůli tomu rozhodně nehodlám snižovat hodnocení, navíc mi to vůbec nevadí. Pobavil jsem se u toho jako dítě, pobavil jsem se u toho i po třiceti letech jako dospělý. Tohle je prostě klasika, která nikdy nezklame. Akorát jsem si až teď všiml, že vlk zřejmě miloval růžovou barvu – páč ji na sobě měl snad v každém dílu. Tady není o čem, jasných pět hvězd… ()

Pervyj vypusk (1969) (E01) 

Již úvodní přestřihnutí provazu bylo předzvěstí, že zajíc s vlkem (kuřákem) určitě moc velcí kámoši nebudou. I zvířata mají rády pláž, opalování a vodní sporty, nicméně náš vlk se tu nepřišel bavit. Přišel si pro otravného ale hlavně mazaného zajíce a jak už to tak bývá, dostane pořádnou lekci… ()

Vtoroj vypusk (1970) (E02) 

A možná přijde i kouzelník“ – prvotní trampoty s kouzelnickým kloboukem vystřídají ty na kolotoči (nu letadélku), aby následně pokračovaly v domě smíchu se zrcadly. To se samozřejmě moc nebude líbit tamnímu hlídači nosorožci a tak nám nezbývá nic jiného, než klasické Jen počkej zajíci a ještě jeden taneček… ()

Tretij vypusk (1971) (E03) 

Silniční díl nám ukáže vlkovy řidičské dovednosti, které popravdě zrovna moc dobré nejsou. Nejen že skoro všechno rozfláká, ale není schopen porazit zajíce, který šlape jen na kole. Ještě se při tom stane nedobrovolným exhibicionistou, protože postupně přijde o všechno svoje oblečení, kromě trenýrek s kytičkami… ()

Četvertyj vypusk (1971) (E04) 

Atletika nám ukáže vlkovu kreativitu ale i velkou porci nešikovnosti. Během své honby za zajícem sice vyzkouší spoustu disciplín i nářadí, ale taky dostane pořádně za vyučenou. Líbilo se mi, jak pořád vytáčel toho Hrocha. Nicméně předešlé díly se mi líbily o fous více, ale tak hlavně že se děcka pobaví… ()

Pjatyj vypusk (1972) (E05) 

Kouření škodí zdraví a ač sám hulím, tak tolik cigár do huby najednou bych nedal. Zakouřená budka a posléze i zkoušení melounů panem hrochem – jo to jsou detaily, které si pamatuju ještě z dětství. Následně zajíc v televizi a jeho úděsné zpívání, no ve finále zběsilí jízda po eskalátoru… ()

Šestoj vypusk (1973) (E06) 

Pojďme si tentokrát zaskákat s padákem – nebo bez něj, ale to raději nezkoušejte milé děti!!! Páč byste se nemuseli trefit do kurníku a načepýřený kohout by vám mohl dát pěkně přes budku. Přece jenom si hlídá svůj harém…V zemědělství by se vlk určitě moc neuplatnil a jako škodná dostane zase pořádně na frak… ()

Seďmoj vypusk (1973) (E07) 

Bylo potřeba vyrazit na výlet, tak proč ne lodí. Zajíc si lístek koupil, no vlk to pude mít podstatně horší, aby se ke svému rivalovi dostal. Nicméně i přes několik nepovedených pokusů se mu to nakonec povede, ale ejhle, oba budou muset alespoň na chvíli zapomenout na vzájemné hašteření a musí spolupracovat, jinak bude zle… ()

Vosmoj vypusk (1974) (E08) 

Vlk coby lyžař je švihák, ovšem zajíc krasobruslař mu ukáže pár excelentních piruetek. Oba nám pak předvedou jízdu snů…No a pojďme děcka na karneval – hudba, masky a nealko…no to je pruda…Ještě že tam je statný lev, který ukáže vlkovi zač je toho loket. Největší klasa je však představení na pódiu a vlk s copánky a používání pštrosa místo chůd…Závěrečná lavina pak konečně smete vlka i s jeho růžovými spoďáry a botkami… ()

Děvjatyj vypusk (1976) (E09) 

Trampoty s gumovou rybou, která jej málem stojí nejen zuby ale i nervy (samozřejmě mám na mysli vlka) jsou jen předzvěstí následující podívané. Návštěva televize se promění v další zábavnou honičku…Ajajaj ajajaj jaaj…Nesmí chybět ani artistické číslo či souboj na kordy, grapefruitová přestřelka a kouzelná bedna s hypnózou… ()

Děsjatyj vypusk (1976) (E10) 

Taková demoliční koule dokáže udělat pěknou paseku a tentokrát půjde vlkovi opravdu o kejhák. Následná pasáž na stavbě sebou přinese i nezapomenutelnou hudební vložku, která mi utkvěla v hlavě i po tolika letech. Alespoň si vlk pořádně zamakal, několikrát změnil barvu a pak sám sebe doslova zazdil. Načeš, skončil v nemocnici – a to milé děti určitě nezkoušejte! ()

Odinnadcatyj vypusk (1977) (E11) 

Je libo trochu artistických čísel na začátek? Tak to jste tady správně milé děti. Budeme zaříkávat hady, když se jim to tak líbí…Lézt do klece za lvem, je hodně špatný nápad – sami to rozhodně nezkoušejte! A když už, bude potřeba přátelské pomoci i od toho, koho zrovna moc nemusíte, jinak to špatně dopadne…Jízda na koni však byla excelentní i ty artistické kousky k tomu. ()

Dvenadcatyj vypusk (1978) (E12) 

Navštíví-li muzeum vlk se zajícem, budou se dít věci. Exponáty dostanou pořádně zabrat a stejně tak i odolnost našeho vlka. Dokonce si vyzkouší i to, jak se leží v sarkofágu, nebo se stane součástí cenné sochy. A hlavně se v muzeu nekouří, klidně se totiž může stát, že vám nedopalek způsobí nemilé problémy… ()

Trinadcatyj vypusk (1980) (E13) 

I zajíci mají své vyhlášené sportovce a vlk se opět dostane do nepěkné šlamastyky. Jen ať si vyžere, co si sám navařil. Okusí trochu toho boxu, dostane lekci v šachách, zajezdí si na kole a nakonec bude i sladká tečka. Však si to za ten výkon přeci jenom zasloužil. Od zajíců však dostane tentokrát pořádnou lekci… ()

Četyrnadcatyj vypusk (1984) (E14) 

Když chce, umí být vlk i pěkný štramák. A tak se na začátek tohoto filmu s ním vypravíme za zajícem na návštěvu. Ne nebojte se, kamarádi se z nich určitě nestanou. Navíc vlk dostane nový účes i puky na kalhotách – nemusí furt vypadat jako křupan. Stav beztíže a ta doprovodná hudba jsou tím nejlepším na tomto dílu. No a samozřejmě nesmím zapomenout ani na robo-zajíce a jeho naštvanou verzi… ()

Pjatnadcatyj vypusk (1985) (E15) 

Vlk si nejprve pořádně omaká zaječí sbor (chór), následně se slepicemi provede baletní číslo, aby následně vlastní medicínu okusil i zajíc v roli liščí zpěvačky – tomu všemu předchází několik nepovedených imitací zvířat, aby se vlk vůbec na akci dostal. Kromě ruských písní však tento díl považuji za jeden z těch slabších. Viděl jsem už lepší, u kterých jsem se zasmál víc. ()

Šestnadcatyj vypusk (1986) (E16) 

Ta obracecí propiska (vlk/zajíc) byla dobrá, podobnou jsme měli taky doma. Hlavně nesmíte býti dlouho na slunci, nebo dostanete z vedra bombu do hlavy stejně jako náš vlk a problémy jsou na světě…Naštváním zajíce džina se vlk dostane ve svém snění do pěkné patálie a ne jen o sám. Sestřelení ježibaby a její radost z propisky – to jak když jsme hráli tu hru s chytáním vajec…Kouzelný strom s jablíčky jistě zvedne náladu a pak zpátky do reality… ()

Semnadcatyj vypusk (1993) (E17) 

Tož když už mají ty pětadvacáté narozeniny, bylo to potřeba pořádně oslavit. Jen pozor na noční můry a let v balónu! Klidně se totiž může stát, že skončíte na oběžné dráze, nebo vás následně při přistání budou chtít sežrat žraloci či zajíco-kanibalové… Zajíc je ovšem „kádr“ a nenechá svého protějška zemřít ukrutnou smrtí…Vždyť je to přeci pohádka… ()

Vosemnadcatyj vypusk (1993) (E18) 

Tento díl se mi vždycky zdál být slabší, než ty ostatní. Neměl jsem ho rád už ani coby malý a nelíbil se mi ani teď po tolika letech. Návštěva obchoďáku mi utkvěla v paměti jen scénou, kdy je vlk uvězněn v trezoru a zajíc ho nemůže dostat ven. Ještě možná tak ty společné fotečky s Hrochem dokáží rozesmát, ale závěrečný souboj robotů už byl o ničem a ani mi nepřišel vtipný… ()

Děvjatnadcatyj vypusk (2005) (E19) 

Tento novější díl jsem nikdy předtím neviděl, takže to byla taková premiéra. Opět se vracíme zpět k vodě, kde si zajíc hodlá užít vodních aktivit, které se mu však vlk pokusí znepříjemnit. Kromě nich je tu však i hladový žralok a naštvaný hroch, takže to nebude mít vůbec jednoduché a nejednou mu půjde zase o život… ()

Reklama

Reklama