Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Já si vůbec nevzpomínám, zda jsem v životě tady udělil nějaké mafiánské gangsterce plný počet. Až na výjimky mě moc nebaví... no dobrá, tak řekněme, že to byl takový obyčejný film o jednom chlápkovi z krejčovské dílny a možná nebudeme daleko od pravdy. :o) Jenže já si ani nevzpomínám, zda jsem byl u některého filmu z tvorby posledních dvou let (mimo nejnovější Cronenbergův majstrštyk) takhle napjatý a pohlcený od začátku až do samotného konce. Tady si po skončení teprve uvědomuji, že jsem byl svědkem výjimečného, malého velkého zážitku, přestože se objektivně žádný průlom nekoná. O skvělou, inteligentní a svébytnou žánrovku pro mě ale ano, film si mě získal a já si ho včetně sympatického výkonu Marka Rylance hodně užil. Dlouhou dobu mi vadilo jen to, že u hlavní postavy mistra střihače Leonarda jsem měl často pocit poněkud neuvěřitelného konání, jakoby nekonal dle vlastní vůle, ale z vůle scenáristů směrem k tomu udělat film za každou cenu ještě delším a napínavějším. Jenže to jsem nemohl čekat, co mi vše tvůrci později ještě odhalí a že mi pak dojde, jak to měli tvůrci, stejně jako mistr Leonard, nejspíš vše dokonale promyšlené. Takže jakobych si nic nemyslel ani nenapsal... Název skrývá dva významy, průvodní vyprávění Leonarda hnedka tři (pokud beru monology o krejčovství i jako ironickou metaforu k zrovna probíhajícím událostem) a po stránce dobové atmosféry je film též nádherně ve svém komorním stylu vymazlený. Příjemné překvapení. [90%] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film sa javí ako divadelná hra. Ide prakticky o dialogy medzi pár postavami v krajčírskej dielni. To sa normálne chytrý divák po čase už dovtípi, kto s kým vymrdá, takže záverečné rozuzlenie ho už absolútne neprekvapí.  Navyše uspávajúci a rozstrasený hlas Mark Rylanceho už pekne liezol na mozog až tak, že som sa nemohol dočkať záverečných titulkov. Slebé tri za mňa. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takto se pozná Kvalita! Vždy dokáži ocenit film, jenž se odehrává pouze v jedné místnosti a přesto se může pyšnit atmosférou, jakou postrádá celá řada velkofilmů. Napínavý příběh z krámku malého krejčovství je pln nejrůznějších zvratů a důmyslné manipulace. Napětí diváka doslova přišpendlí ke gauči a konkrétně já tedy s nadšením vyhlížel finální rozuzlení. Při závěrečné parádě jsem dokonce zauvažoval o pěti hvězdách, ale tak možná to bude příště ještě lepší. 85% PS: Tak trochu to může připomenout některý z Hitchcockových thrillerů. Fanouškům proto vřele doporučuji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mňa táto divadelne poňatá gangsterka bavila. Priniesla svoje dejové výkruty a prekvapenia a zároveň aj vynikajúceho Rylancea, ktorý svojou dôstojnou britskou angličtino dáva celému prostrediu šmrnc. Navyše aj ostatné postavy boli zaujímavé a veľmi dobre zahraté. Viem si predstaviť, že toto sa dá zahrať aj na malej scéne a človek by bol zo zážitku spokojný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní, minimalistická, chytrá a skvěle zahraná mafiánská konverzačka, které nechybí napětí a dokonce i slušně vymyšlené zvraty. Příjemné překvapení, které se ničím zbytečně nezdržuje a diváka, který nutně nepotřebuje akci baví a ukazuje, že stále může vzniknout film, který si vystačí s málem ale přinese mnohem více, než kdejaký blockbuster. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama