Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká, jak se z minima dá udělat maximum. To si tak jeden anglický krejčí ( pardon střihač !) v klidu stříhá a šije obleky a do toho mu tam začnou chodit lidi, které tam nechce, ale nic moc s tím nemůže udělat. Až jednou... A vo tom to je. Najednou musí něco začít dělat...a to je ten šperk a navíc celou dobu v jedné místnosti. Opravdová chuťovka kterou by nikdo nečekal. Za mě nadšených 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce věřit, že scénář nevznikl podle velmi, velmi, velmi dobré divadelní hry, protože právě tak působí. Celý film se odehrává v krejčovském krámku, v jeho salonu a v jeho dílně. dialogy je radost poslouchat a herecké výkony sledovat, obzvlášť když tvůrci přesně vědí, kdy překvapit a kdy napnout (nejde si nevšimnout odkazu na Hitchcockův Provaz)... A počítají s tím, že divák sám leccos prokoukne. Mark Rylance je v hlavní roli vynikající a opět se mi moc líbila hudba Alexandre Desplata. Outfit není velkofilm, ale je skvělý. ()

Reklama

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Zpomalte na chvili, zastavte se v krejcovstvi gangsterskeho Chicaga a nechte si vysvetlit jak se tvori oblek, jaky je rozdil mezi svadlenou a krejcim ;). Nebo taky jak vypada loajalita ci boj mezi gangy. 75% za pekne, prevazen konverzacni, drama, ktere jen uprostred zaskobrtlo, ale pokracovalo elegantne dal s nekolika prekvapenimi. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Čo má The Outfit spoločné s filmami ako Zlé časy v  El Royale či Babylon? Že som váhal na ne ísť do kina, odrádzala ma ich dĺžka a hodnotenie na tejto databáze a to že to bolo úplne zbytočné. Jeden z najlepších počinov roku 2022 som si tak pozrel až na službe Sky Showtime a tento kúsok ma bavil aj keď slabší rozbeh nenasvedčoval tomu že to nakoniec bude tak skvelý film. Skvelý scénar napchaný do v podstate dvoch miestností sa hravo môže porovnávať aj s legendárnymi 12timi rozhnevanými mužmi, toto bola jednoduch pastva pre oči. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Debut Grahama Moora v roli režiséra! Dobre fungujúci a adaptovaný retro štýl z dôb gangsterského Chicaga, ktorý je v určitých rozmeroch prenesený a rozohraný v malej dielne „krajčíra“, ale Tarantinovské / Ritchieovské rozmery to nemá. Má to však k počasiu vernú komornú atmosféru. Mark Rylance v hlavnej roli je veľmi dobrý a mimo iné vás takmer presvedčí, že jeho druhé povolanie je „krajčír“. V podstate on nesie celý film na svojich pleciach. Veľká škoda, že ďalší z hereckých kolegov/kolegýň nedokáže aspoň trochu byť jeho rovnocenným partnerom. Mimo iné k tomu chýbajú v niektorých prípadoch výraznejšie a dominantnejšie napísané dialógy, dych berúci zloduch a „kick-off“ moment prekvapenia (záver to takmer splnil). Napriek tomu, kvôli skvelému M. Rylance a dobrému využitiu minimalistických prostriedkov, dávam krehké štyri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama