Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

Olík 

všechny recenze uživatele

Se zombíky a různými viry se nám poslední dobou roztrhl pomyslný pytel. Asie v tom samozřejmě jede taky a tím nemyslím, to že svým dětem do školy jako svačinu připravují netopýří sendviče. Řemeslně precizní středoškolský apokalypsojd s očividně celosvětovým úspěchem, ale dnes je seriálů jako „vlastenců“ na sociálních sítích a tak to chce víc, než jen ukřičené přebíhání z jedné místnosti do druhé. Zbytečně moc epizod, což se odráží na tempu. Postavy taky žádní velcí sympaťáci, navíc dělající až moc přešlapů. Takže se snažíme přežít, lezeme z učebny do učebny a umíráme a snad moc neprozradím, když přidám, že někteří i přežíváme. No a o čem bude druhá řada? Vlastně si ani nejsem jist, jestli mne to zajímá. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Korejský horor se v posledních letech pozvolna probouzí z hibernace, ale zatím absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době dokázal oprášit vlastní zašlou slávu z přelomu století. Jistým příslibem mohl být seriál Kingdeom, který poměrně funkčně kombinuje prvky dobového politického dramatu, detektivky a klasického zombie hororu, avšak nejnovější počin z dílny Netflixu již žádný důvod k optimismu nenabízí. Kdo by od Jigeum Uri Hakgyoneun čekal alespoň prostý náznak inovace, která vnese do zombie subžánru něco nového, bude zklamán. Námět je opravdu velmi jednoduchý a v různých obměnách již tisíckrát viděný. Navíc tvůrci zcela rezignují na budování atmosféry a pokouší se diváka udržet u obrazovky prostřednictvím akce. Té je však pomálu, a tak seriál postupem času začne připomínat rozplizlé středoškolské melodrama. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Jigeum Uri Hakgyoneun jednu silnější hvězdu a k projekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První 3 díly me vadil scénář a chování postav, vynahrazovala mi to ale perfektní akce a hutná atmosfera. Potom se seriál rozjel takovým stylem, ze jej momentálně považuji za jeden z nejlepších zombie seriálů. Naprosto perfektní akce, neskutečná atmosféra, skvělé postavy, emoce, beznaděj, smrt a zkáza. Postavy se vyvíjejí a potom mají mnohem silnější vůli i moudrost než mnozí dospělí. Není žádné stádo ovcí, ale studenti, kteří pochopili, že jsou odkázáni sami na sebe s touhou přežít. Chvílemi byl seriál atmosférickým přehršelem a scéna s bouřkou, deštěm a hromadou hladových zombií byla opravdu lahůdka pro všechny zombie fandy. Je to jiné, je to korejské, je to s "detma" ale je to sakra dobré. Tenhle seriál momentálně patří mezi mé nejoblíbenější a co se týče zombie žánru, tak patří mezi top. Už se těším na dalsi sérii!!! ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zombie seriál vůbec a celkově jeden z nejlepších zombie počinů na poli kinematografie, byť ne dokonalý. Na první pohled únavně dlouhá stopáž je překvapivě napěchovaná akcí a brutalitou, které za celých 12 dílů ne a ne dojít dech, což je opravdu úctyhodné. Vše navíc vyzdvihují i sympatické postavy, kterých je požehnaně a dění mezi nimi plynule přeskakuje, ač samozřejmě parta studentů je před kamerou nejvíce. Spolu s tím je nutno pochválit i fakt, že postavy umírají jak na běžícím páse a je tak poměrně těžko předvídat, kdo přežije a kdo nikoliv až do samotného závěru. Nicméně otravné jsou někdy stupidní dialogy nepřiměřené situaci, naprosto zbytečné a lacině působící flashbacky, které z diváka dělají pitomce, a v neposlední řadě i občas zbytečné natahování stopáže neustálou akcí, která vlastně děj nikam neposunuje. Ve výsledku jsem ale spokojen a doufám, že zdejší obsazení uvidím v dalších výrazných rolích. Minimálně Ji-hoo Park a Yi-hyeon Jo bylo radost sledovat. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech nemám sílu dokoukat dál. Co z toho, že technicky a krvavě je film perfektní, když v postavách se divák nemá šanci vyznat, natož tak si k nim vytvořit hlubší pouto. Stejně tak chováním tady všichni připomínají pitomce, až se divím, že je tohle někdo schopen přehlédnout a sledovat seriál dále. Nehledě na to, že 12!!!!! dílů po hodině je extrémně dlouhá stopáž, u které předem vím, že bych usínal. Vynechám a určitě o nic nepřijdu… ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)
  • Postave Yoon Gwi Nam (Yoo In Soo) bolo povedané, že nenávidí Lee Cheong San (Yoon Chan Young). Tiež sa prenasledujú a chcú sa pomstiť. V skutočnom živote sú títo dvaja najlepší priatelia. (mivr)

Reklama

Reklama