Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Recenze uživatele meda2016 k tomuto seriálu (7)

Lunární výzkumná stanice Palhe (2021) (E01) 

Začíná to dobře. Technická pohádkovost, CGI vyschlé budoucnosti, charaktery v podání korejských institucionálních úředníků, vědců, koreanautů. Zarazila mne nevýrazná bezemotivní tvář hlavní postavy a několikere chlácholeni na její adresu, aby nebyla nervózní. To ani zdaleka. Dialogy malinko prázdné ale to je dáno i zemí vzniku. Posádce kosmoplánu bych svůj život nesvěřil. Respektive - ani scenaristovi detekujícímu vadný šroub. Střihači, který mi pomotal následnost. A modeláři, který stavěl stanici Palhe, co se zdá koreanautům větší. ()

Tři úložiště (2021) (E02) 

Tmavé skvrny jsou Moře klidu. Vstupujeme do stanice, zapneme gravitaci... Zbytečná hudba... Skrytá hrozba. Jednou je kapitán, který chce zůstat slepý. ()

Příčina úmrtí (2021) (E03) 

Jiná kultura ovládla čističku vzduchu, nebo je to červí díra ze vzdaleného vodního rezervoáru do plic člověka. A kapitán je modrý mozek. ((Analogicky k Vetřelci chce pozemská korporace timto způsobem získat zdroj vody?;-)) ()

Pravda vychází najevo (2021) (E04) 

Při počáteční scéně mne napadlo, že se vymknul lék způsobujicí u člověka, že nepotřebuje vodu k životu. ... ... Ale na konci už je to zas jinak! ... Kdyby se to tak netáhlo!!! ()

Tajné úložiště (2021) (E05) 

Opět můra průzkumu, v nebezpečném prostředí zásadně bez přílby. ... Evidentně v Korejském filmu je tempo dávkováno jinak. Chci si zvyknout. Kupodivu jsem spokojen. ... Může se plodová voda stát měsíční vodou nebo naopak? ()

Luna (2021) (E07) 

Epizoda 7 - Luna. 75%. Vypadá to jako nahrávka na smeč - Přijde? ()

Moře klidu (2021) (E08) 

Finále vlastně důstojné mezi dobrými SciFi. Trochu nejasnost, kdy končí retrospektiva, jde o vteřiny. Ti u moci nikdy nejsou nejchytřejší, jen  nejzkaženější. Závěr je halucinací nerozhodného filozofa. ()

Reklama

Reklama