Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez respektování vědy, ale s citem pro příběh se jistě Moře klidu nezavděčí všem. Jakožto fanda jihokorejské tvorby jsem s něčím takovým počítal, protože emoce a příběh jsou pro Korejce vždy na prvním místě. Ale nepopírám, že to trochu mrzí. Seriál je totiž po technické stránce opravdu vymazlený a mnoha blbostem se dalo vyhnout. Do předposlední epizody bych dal 4*, ale závěr se moc nepovedl... . ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Jako fakt 69 %? Jenže tohle není nice. Kupa fyzikálních a biologických bot bez jakéhokoliv náznaku o jakkoliv ne/uvěřitelné vysvětlení (třeba takový zákon zachování hmotnosti nikde nikomu nic neříká?), nevýrazné postavy, iracionální chování takřka všech zúčastněných. Dohromady absolutní neschopnost zachovat divákovu suspension of disbelief, pakliže ve škole aspoň trochu dával pozor. Kdyby tam dokázalo bavit aspoň něco jiného, jenže pusto a prázdno. Mnohem raději divákům doporučím minisérii White Wall. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Ke sledování toho seriálu potřebujete nutně 2 věci. Zaprvé vypnout mozek a nedumat vůbec nad logikou či zdravým rozumem a za druhé ovladač stále v ruce, abyste popřeskakovali všechny pasáže, které jsou zhola zbytečné, xnásobně natažené nebo tak hloupé, že se to prostě nedá. Jinak dobrý pokus o sci-fi, jen to mělo být o 6 dílů kratší a skončit to nějak méně debilně. (25%) ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice pečlivě natočená a atmosférická sci-fi, která svým stylem strašně připomíná to nejlepší z prvních dvou Vetřelců. The Silent Sea si dává v počátečních epizodách hodně záležet na tom, aby diváka udržoval v konstantním napětí. A to zcela jednoduchou metodou. Na divákovy otázky neodpovídá přímo. Pouze mu nechává dostatečné množství informací na to, aby si na ně alespoň částečně odpověděl sám. Mimo jiné mu představí bandu poměrně zajímavých a dobře pamatovatelných hrdinů, u kterých během scény "útěk na stanici" v první epizodě uvažujete, kolik z nich se vlastně vrátí zpátky se zdravou kůží. Výsledkem je tak velice slušná sci-fina, které se však v poslední čtvrtině trochu začne rozpadat logika. V pozdějších chvílích, kdy už jsou mnohá tajemství odhalena, by taky neuškodilo větší tempo. Ale i tak se na to po celých těch osm epizod kouká moc dobře. Korejci zkrátka umí. A jsem moc rád, že si toho už konečně pořádně všimli i Amíci. Průměrné 4* ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy mě hrozně iritovalo, že si film/seriál hraje na sci-fi a přitom důkladně znásilní tu část "sci". Tady korejci okázale ignorovali nejen fyziku, ale i chemii, biologii a ostatní hard, ale i soft science. Jelikož se v tom moc neryli a nesnažili se to okecat, ale vyprávěli o něčem úplně jiném... tak to nakonec vlastně tolik nevadilo. Takže atmosféra fajn, nebýt hysterického poštěkávání a štkaní, bylo by to ještě lepší. Slaboučké 4*. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)
  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)

Reklama

Reklama